Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ την αρένα της φετινής Eurovision - Ντούεντο Κοντσίτα - Dana International στη γιορτή για τα 60 χρόνια

ΔΕΙΤΕ την αρένα της φετινής Eurovision -...

Ψιλοαπούσα η Ελλάδα

Σιγά σιγά όσο πλησιάζει η εβδομάδα που θα γίνουν οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός της φετινής επετειακής 60ης Γιουροβίζιον (19, 21 και 23 Μαίου 2015 στην Βιέννη της Αυστρίας) όλο και πληθαίνουν τα διάφορα event που διοργανώνονται με αφορμή τον εξαιρετικά δημοφιλή αυτό θεσμό, μουσική γιορτή της Ευρώπης και όχι μόνο καθώς φέτος έγινε η εξαίρεση και στον μεγάλο τελικό θα λάβει μέρος και η μακρινή Αυστραλία!

Ήδη δημοσιοποιήθηκε στο ιντερνετ φωτογραφικό υλικό από την εντυπωσιακή αρένα του σταδίου που θα αποτελέσει το «σπίτι» της 60ης διοργάνωσης στις 23 Μαΐου μαζί με το κεντρικό κομμάτι του σταδίου ενώ και οι 2 ημιτελικοί στις 19 και 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν εκεί, όπως έγραψε το thetoc.gr. Το συγκεκριμένο στάδιο της Βιέννης φημίζεται για τις μεγάλες διοργανώσεις που φιλοξενούνται εκεί, όπως πανευρωπαϊκοί αγώνες κλειστού στίβου, τένις, κολύμβησης, βόλεϊ, χάντμπολ, μπάντμιντον και ice hockey.

Ήδη έχουν αρχίσει και οι προπωλήσεις των εισιτηρίων από την επίσημη σελίδα του σταδίου. Το δε «χωριό» του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision όπου 40 συνολικά χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα με την Μαρία Έλενα Κυριάκου και η Κύπρος, θα πάρουν μέρος, θα στηθεί στην περιοχή Vienna’s Rathausplatz.

Στο μεταξύ πριν από 2 περίπου εβδομάδες, στο ιστορικό Hammersmith Apollo θέατρο στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου έχουν τραγουδήσει σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι και οι Rolling Stones, πραγματοποιήθηκε μία μουσική αφιερωματική εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Γιουροβίζιον που είχε μεγάλη απήχηση καθώς την παρακολούθησαν live 4.000 περίπου εθατές ενώ μεταδόθηκε και από το BBC καθώς και σε ακόμη 20 χώρες της Ευρώπης.

Παρουσιαστές της βραδιάς που χαρακτηρίστηκε διασκεδαστική από τον Αγγλικό Τύπο, ήταν η Petra Mede και ο Γκράχαμ Νόρτον, σχολιαστής για χρόνια του διαγωνισμού για λογαριασμό της Αγγλίας. Στη σκηνή εμφανίστηκαν από την νικήτρια του 1973 Αν Μαρί Νταβίντ της μπαλάντας «Tu te reconnaitras» μέχρι τον Τζόνι Λόγκαν, ο οποίος έχει μεγαλώσει αρκετά, την Dana International του Ισραήλ και την περσινή νικήτρια, το φαινόμενο Conchita (Dana και Conchita μάλιστα τραγούδησαν μαζί στη σκηνή κρατώντας τα χέρια τους την δική τους βερσιόν του «Waterloo» των Σουηδών Abba, νικητών το 1974).

Ο νικητής του 2008 Ντίμα Μπιλάν πάντως δέχτηκε κάποιες αποδοκιμασίες (απευθύνονταν στην πατρίδα του την Ρωσία για το νόμο κατά των ομοφυλοφίλων) που το BBC έκοψε και δεν βγήκαν στον αέρα.

Η Ελλάδα ήταν απούσα αν και υπήρξε αστειάκι από τους παρουσιαστές για τα περί ανταλλαγής 12αριών ανάμεσα σε μας και την Κύπρο ενώ προβλήθηκαν φευγαλέα και πλάνα από την Έλενα Παπαρίζου και τους Antique και τον Αγάθωνα με τους Κόζα Μόστρα.

*Μπορείτε να δείτε την γιορτή αυτή μαγνητοσκοπημένη στο youtube.

*H Koντσίτα του "Rise like a phoenix" θα έχει σπέσιαλ ρόλο και αποστολή στην Βιέννη, στην 60η Γιουροβίζιον. Θα έχει χρέη συμπαρουσιάστριας από το green room όπου θα είναι συγκεντρωμένοι οι φετινοί διαγωνιζόμενοι!

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight