Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο βραβευμένος χορευτής Γιάννης Μανταφούνης, γιος του Χάρη Μανταφούνη έρχεται στην Πάτρα

Ο βραβευμένος χορευτής Γιάννης Μανταφούν...
Μαρτάτος Tάκης

Θα παρουσιάσει μία performance χορού και ένα σεμινάριο στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στις 3 Μαίου 2015

Είναι γιος του σπουδαίου Έλληνα χορογράφου Χάρη Μανταφούνη (ιδρυτή της «Ομάδας Σύγχρονου Χορού») και της Yvonne Ribar, (εξαιρετικής χορεύτριας και δασκάλας χορού) και ακολουθεί κι ο ίδιος καριέρα χορευτή έχοντας καταφέρει να ξεχωρίσει και να συζητηθεί πολύ.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μανταφούνη, ο οποίος μάλιστα είχε συνεργαστεί και με τον σπουδαίο Δημήτρη Παπαιωάννου στην εκπληκτική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004 που είχε κάνει τους ξένους να παραμιλούν. Όπως διαβάσαμε σε παλαιότερο άρθρο της Σάντρας Βούλγαρη, στην εφημερίδα Η Καθημερινή, ο Γιάννης Μανταφούνης έχει φοιτήσει για περίπου ενάμισι χρόνο στην Ελληνική Κρατική Σχολή Χορού ενώ συνέχισε τις σπουδές του στον κλασικό και τον σύγχρονο χορό στο Παρίσι.

«Από τους γονείς μου πήρα την αγάπη μου για τον χορό», έχει εξομολογηθεί. «Μετά δούλεψα μόνος μου!». Έχει χορέψει σε κορυφαία συγκροτήματα της Σουηδίας ενώ ως μέλος του Netherlands Dance Theatre 2, συνεργάστηκε στενά με τον Γίρι Κίλιαν. Έχει επίσης μία δυναμική παρουσία σε παραστάσεις της ομάδας του πατέρα του Χάρη Μανταφούνη (ο οποίος αξίζει να αναφερθεί ότι έχει στενούς δεσμούς με την πόλη της Πάτρας) ενώ έχει τιμηθεί και από το ΥΠΠΟ με το Κρατικό Βραβείο καλύτερου χορευτή. Ο Γιάννης Μανταφούνης έχει συνεργαστεί και με τον Ουίλιαμ Φόρσαιθ, από τους σπουδαιότερους χορογράφους διεθνώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο Γιάννης Μανταφούνης στις 3 Μαίου 2015 θα βρεθεί στην Πάτρα μετά από πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Θοδωρή Αμπαζή για να παρουσιάσει μία παράσταση χοροθεάτρου ενώ στη συνέχεια μετά το τέλος της περφόρμανς του, σε συνεργασία με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Κάτια Σαβράμη, θα κάνουν ένα ανοικτό σεμινάριο πάνω στον χορό που θα απευθύνεται σε σπουδαστές και δασκάλους χορού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture