Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί βάζουν λουκέτο πολλά από τα κινέζικα εμπορικά καταστήματα της πόλης; – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Γιατί βάζουν λουκέτο πολλά από τα...
Χριστακόπουλος Θάνος

Η κρίση χτύπησε και τους Ασιάτες

Φεύγουν γι’ άλλες πολιτείες όπως φαίνεται οι Κινέζοι που τα προηγούμενα χρόνια επέλεγαν την Πάτρα αλλά και γενικότερα την Ελλάδα για να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο λιανεμπόριο.

Μετά από μια έξαρση που υπήρχε στον αριθμό των καταστημάτων με ρούχα και παπούτσια που είχαν δημιουργήσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα, το τελευταίο διάστημα οι Κινέζοι έμποροι ακολουθούν το δρόμο της φυγής.

Τα λουκέτα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο και οι ιδιοκτήτες τους αποφασίζουν ν’ αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Βέβαια παραμένουν δύο μεγάλα μαγαζιά, στη Ν.Ε.Ο. και προσφάτως απέναντι από το Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, όμως τα μικρά καταστήματα διακόπτουν τη λειτουργία τους προφανώς χτυπημένα από την κρίση που αντιμετωπίζει συνολικά το εμπόριο στην χώρα.

Μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν ότι από το 2011 και μετά ένας σημαντικός αριθμός των Κινέζων μεταναστών που είχαν έρθει στην Ελλάδα για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο έφυγαν, καθώς είτε έχασαν τη δουλειά τους είτε επειδή υποχρεώθηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Πλέον έχουν επεκταθεί, κατά κύριο λόγο, προς την Ιταλία όπου υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος για εμπορική δράση.

Όσον αφορά στην Πάτρα οι Κινέζοι βάζουν λουκέτο, ξενοικιάζουν τα κτίρια που τους είχαν παραχωρήσει οι συμπολίτες και είτε γίνονται πλανόδιοι πουλώντας ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, είτε ακολουθούν τους συμπατριώτες τους στο εξωτερικό.

 

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου:

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις