Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστόρια: Μετακομίζει ο "Λευκός Πύργος" - Το σήμα κατατεθέν των ελλήνων της περιοχής

Αστόρια: Μετακομίζει ο "Λευκός Πύργ...

Κλείνει ένας ακόμη ελληνικός κύκλος

Ένα ακόμη αναγνωρίσιμο και ιστορικό στέκι των Ελλήνων του Κουήνς ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το σημείο στο οποίο συνήθισε το κοινό για δεκαετίες.  Ο λόγος για το καφέ - ζαχαροπλαστείο "Λευκός Πύργος" η ιδιοκτησία του οποίου, σύμφωνα με το "Astoria Post", αναζητά νέο χώρο, καθώς ο ιδιοκτήτης έκανε γνωστό ότι το ενοικιαστήριο συμβόλαιο τερματίζεται.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η μετακόμιση του "Λευκού Πύργου" έχει πάρει αναβολή επί του παρόντος, λόγω της απουσίας των ιδιοκτητών στην Ελλάδα.  Όμως, από την στιγμή που θα επιστρέψουν, οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν άμεσα, καθώς ο ιδιοκτήτης του ακινήτου άφησε σαφή εντολή προκειμένου το κατάστημα να εκκενωθεί.  Ο λόγος για αυτήν την απόφαση φαίνεται πως έχει άμεση σχέση και με τα τρία άλλα ακίνητα που του ανήκουν, από τα οποία επίσης οι μέχρι πρότινος ενοικιαστές αποχώρησαν υπό ανάλογες συνθήκες.

Ο "Λευκός Πύργος" είναι ένα γωνιακό καφέ - ζαχαροπλαστείο αποκλειστικά προσαρμοσμένο στα ελληνικά πρότυπα, με παραδοσιακά γλυκά και θαμώνες που προέρχονται κυρίως από την πρώτη γενιά μεταναστών.  Η κομβική του θέση - δίπλα από την αφετηρία των "κίτρινων" τρένων N και Q στο Ditmars Blvd - αποτέλεσε έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο έγινε γνωστό στο κοινό, όντας στο ίδιο σημείο για περισσότερες από τέσσερεις δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές του φθινοπώρου "κατέβασε ρολά" το περίφημο Athens Cafe της 30th Avenue, το οποίο όμως έβαλε λουκέτο ως επιχείρηση, χωρίς να υποχρεωθεί σε έξοδο από τον ιδιοκτήτη του χώρου.  Αντίθετα, ο "Λευκός Πύργος" αναμένεται να συνεχίσει να λειτουργεί, αν και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το κατά πόσον μπορεί να βρει έναν εξίσου κεντρικό χώρο στα οικεία στέκια της Αστόρια.

Στο άκουσμα της είδησης, κάτοικοι της περιοχής σχολίαζαν ότι η Αστόρια χάνει σταδιακά την "συνοικιακή αίσθηση" που απέπνεε για δεκαετίες, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην μετατροπή της σε προέκταση του Μανχάτταν, με κεντρικά και μάλλον "απρόσωπα" χαρακτηριστικά.

Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει γνωστοποιηθεί ποια επιχείρηση θα εγκατασταθεί στην γωνία του Λευκού Πύργου, αν και εσχάτως κυκλοφόρησε η φήμη πως έχει εκφράσει ενδιαφέρον για λειτουργία υποκαταστήματος στον χώρο η αλυσίδα fast food "Wendy's".

newgreektv.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις