Πάτρα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- Ξεκινά σήμερα η δίκη της δολοφονίας Παϊζη

Κοινωνία

Στο σκαμνί οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κυκλώματα της νύχτας.

29/09/2010 00:11

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Αναβολή για τη δίκη του Ανδρέα Παΐζη λόγω παρέλευσης του ωραρίου
Υπόθεση δολοφονίας Παϊζη: Και νέα απόφαση- καταπέλτης κατά της αξιοπιστίας του προστατευόμενου μάρτυρα
Πάτρα: Στις 29 Σεπτεμβρίου η δίκη για την δολοφονία Παϊζη
Διαβάστε επίσης
Πάτρα: Τρία εκατομμύρια ευρώ "έβγαλαν" φτερά και η διευθύντρια εξαφανίστηκε - Το οικονομικό σκάνδαλο σε υποκατάστημα τράπεζαςΗ εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για το 2020
Πάτρα: Τρία εκατομμύρια ευρώ "έβγαλαν" φτερά και η διευθύντρια εξαφανίστηκε - Το οικονομικό σκάνδαλο σε υποκατάστημα τράπεζας
«Πέταξαν τα σεντόνια με το αίμα της Ελένης» - Βίαιο το παρελθόν του 21χρονου κατηγορούμενου από τη Ρόδο Σε διαφορετικές φυλακές οι δύο νεαροί
«Πέταξαν τα σεντόνια με το αίμα της Ελένης» - Βίαιο το παρελθόν του 21χρονου κατηγορούμενου από τη Ρόδο
Παρίστανε τον γιατρό με... πλαστό πτυχίο! Είχε ιατρείο και στην Πάτρα και ήταν μέλος του Ιατρικού από το 2011Πήρε άδεια άσκησης επαγγέλματος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Παρίστανε τον γιατρό με... πλαστό πτυχίο! Είχε ιατρείο και στην Πάτρα και ήταν μέλος του Ιατρικού από το 2011
Πάτρα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- Ξεκινά σήμερα η δίκη της δολοφονίας Παϊζη  Στο σκαμνί οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κυκλώματα της νύχτας.
 

Δρακόντεια μέτρα σφαλείας έχουν ληφθεί για σήμερα  Τετάρτη στα δικαστήρια της Πάτρας ενόψει της  έναρξης της δίκης των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Αδρέα Παϊζη και την δράση των κυκλωμάτων της νύχτας. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει απο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Στο σκαμνί θα καθίσουν 26 άτομα, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στο τι θα κάνει ο βασικός μάρτυρας, ο οποίος είναι προστατευόμενος και για πολλούς αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας.

Υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να ζητήσει αναβολή της δίκης, πράγμα που κάθε άλλο παρά επιθυμούν οι καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ενώ ξεκινά η πολύκροτη δίκη, η αξιπιστία του προστατευόμενου μάρτυρα στην κατάθεση του οποίου είχε στηριχθεί το κατηγορητήριο για τους καταδικασθέντες με βαριές ποινές, μοιάζει να τελεί εν αμφιβόλω.

Το πρώτο χτύπημα το δέχθηκε η αξιοπιστία του μάρτυρα στη δίκη που διεξήχθη στις 25 του περασμένου  Ιουνίου.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας είχε ισχυριστεί ότι για να γίνει μέλος του κυκλώματος, έπρεπε να κάνει μια πράξη αποδεικτική της αφοσίωσής του.

Η δοκιμασία ήταν να κάψει το αυτοκίνητο ενός γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας. Για την υπόθεση του εμπρησμού του αυτοκινήτου του επιχειρηματία, είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα τόσο ο προστατευόμενος μάρτυρας (για τον εμπρησμό) όσο και οι Περσάνης  και Κατσώνης, ο ένας για ηθική αυτουργία και ο άλλος για συνέργεια.

Τον Ιούνιο η υπόθεση του εμπρησμού εκδικάστηκε στο δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι επρόκειτο για βραχυκύκλωμα και οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τον εμπρησμό.

Πριν λίγες ημέρες εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας η υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου  άλλου γνωστού επιχειρηματία της Πάτρας, τον Φεβρουάριο του 2004. Ο προστατευόμενος μάρτυρας είχε πει οτι τον εμπρησμό είχαν κάνει οι Περσάνης και Κατσώνης.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το θέμα και τους αθώωσε.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

Αναλυτικά η απόφαση πρωτόδικα του δικαστηρίου και οι ποινές που βαρύνουν τους κατηγορουμένους έχουν ως εξής: - Χρήστος Μονοκρούσος. (Κρίθηκε ένοχος για την εμπλοκή του σε εγκληματική οργάνωση). Καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη. - Σωκράτης Σαζακλής (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση). Κρίθηκε αθώος. - Αλέξιος Γούτης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για εκβίαση) Καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη.

- Μάριος Καπερώνης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση). Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη. - Αλέξανδρος Μαρούδας (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση). Κρίθηκε αθώος. - Πέτρος Χριστόπουλος (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για εκβίαση, για παράνομη οπλοφορία, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών). Καταδικάστηκε σε 11ετή κάθειρξη και 6μηνη φυλάκιση. - Ιωάννης Μπουρής (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για εκβίαση).

Καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη - Χρήστος Κλαμπανάς (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών). Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών και 6 μηνών. - Πέτρος Κονιδάρης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση). Καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη. - Γεράσιμος-Γεώργιος-Μιχαήλ Βασιλακόπουλος (κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες της εκβίασης) Καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη - Αντώνης Χριστόπουλος (Απαλλάχθηκε της κατηγορίας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση). Αθώος. - Κωνσταντίνος Καρασούλας (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκε ένοχος για αγορά, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών). Καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 1200 ευρώ. - Δημήτριος Περσάνης (Καταδικάστηκε για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών).

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 25 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ. - Ρεγγίνα Περσάνη (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών για συνέργια σε ανθρωποκτονία και παραχάραξη χαρτονομισμάτων, κρίθηκε ένοχη για παράνομη κατοχή πυρομαχικών) Καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση. - Γρηγόριος Κατσώνης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία). Καταδικάστηκε σε ισόβια και σε 12ετή κάθειρξη. - Γεώργιος Ρετσινάς (Κρίθηκε ένοχος για συνέργια σε ανθρωποκτονία και για προμήθεια όπλου).

Καταδικάστηκε σε 11ετή κάθειρξη - Βασίλειος Βουκελάτος (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση) Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη - Κωνσταντίνος Φράγγος (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, αγορά, κατοχή, πώληση ναρκωτικών) Καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη - Αλέξιος Φράγγος (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση) Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη - Διονύσιος Μικελάτος (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Απαλλάχθηκε για την εκβίαση) Καταδικάστηκε σε 16 έτη κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ. - Αναστάσιος Μπερδέσης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση) Καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη - Φώτιος Τελώνης (Απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της συνέργιας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας) Κρίθηκε αθώος - Elena Fedko (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της συνέργιας σε απόπειρα ανθρωποκτονία) Κρίθηκε αθώα - Αλέξανδρος Ζουρνατζής (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε συμμορία, εκβίαση και παράνομη κατοχή όπλων, απαλλάχθηκε της κατηγορίας για παραχάραξη νομισμάτων). Καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη - Δημήτριος Αργυρόπουλος (Απαλλάχθηκε των κατηγοριών συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση) Κρίθηκε Αθώος - Ευάγγελος Φελώνης (Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε συμμορία και για εκβίαση) Καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη.

Το δικαστήριο είχε αποφασίσει να χορηγήσει 3ετή ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές της Ρεγγίνας Περσάνη και του Κωνταντίνου Καρασούλου, ενώ έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στους Γιώργο Ρετσινά (με την καταβολή εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ), Ευάγγελο Φελώνη (καταβολή εγγύησης 3 χιλιάδων ευρώ), Γεράσιμο Βασιλακόπουλο (χρηματική εγγύηση 3 χιλιάδων ευρώ) και Αλεξανδρο Μαρούδα (χρηματική εγγύηση 3000 ευρώ). Παρότι ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε τον ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής για τους Μάριο Καπερώνη και Αναστάσιο Μπερδέση δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα από το δικαστήριο για κανέναν από τους δυο.

 

 

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 29/09/2010 00:11

Τυπώθηκε: 10/12/2018 22:29

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/32607

thebest.gr © 2018


Παρίστανε τον γιατρό με... πλαστό πτυχίο! Είχε ιατρείο και στην Πάτρα και ήταν μέλος του Ιατρικού από το 2011
Η απίστευτη ιστορία ενός άνδρα που δήλωνε γιατρός χωρίς όμως να έχει πτυχίο Ιατρικής είδε το φως της δ...

κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Τρία εκατομμύρια ευρώ "έβγαλαν" φτερά και η διευθύντρια εξαφανίστηκε - Το οικονομικό σκάνδαλο σε υποκατάστημα τράπεζας Πάτρα: Τρία εκατομμύρια ευρώ "έβγαλαν" φτερά και η διευθύντρια εξαφανίστηκε - Το οικονομικό σκάνδαλο σε υποκατάστημα τράπεζας
Οικογενειακός γιατρός: Πώς θα γραφτείτε και τι θα συμβεί εάν δεν το πράξετε Οικογενειακός γιατρός: Πώς θα γραφτείτε και τι θα συμβεί εάν δεν το πράξετε
«Πέταξαν τα σεντόνια με το αίμα της Ελένης» - Βίαιο το παρελθόν του 21χρονου κατηγορούμενου από τη Ρόδο «Πέταξαν τα σεντόνια με το αίμα της Ελένης» - Βίαιο το παρελθόν του 21χρονου κατηγορούμενου από τη Ρόδο
Παρίστανε τον γιατρό με... πλαστό πτυχίο! Είχε ιατρείο και στην Πάτρα και ήταν μέλος του Ιατρικού από το 2011 Παρίστανε τον γιατρό με... πλαστό πτυχίο! Είχε ιατρείο και στην Πάτρα και ήταν μέλος του Ιατρικού από το 2011
Ρόδος: H συγγνώμη στην οικογένεια της Ελένης και το ιδιόχειρο σημείωμα του 21χρονου - ΒΙΝΤΕΟ Ρόδος: H συγγνώμη στην οικογένεια της Ελένης και το ιδιόχειρο σημείωμα του 21χρονου - ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Τροχαίο στην εθνική στο Προάστειο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Πάτρα: Τροχαίο στην εθνική στο Προάστειο – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Παντρεύτηκε ο Υπάτιος Ατμάνογλου  στα Μέγαρα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Παντρεύτηκε ο Υπάτιος Ατμάνογλου στα Μέγαρα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
"Μαλλιά κουβάρια" δύο τραγουδίστριες στα γυρίσματα του Σπύρου Παπαδόπουλου "Μαλλιά κουβάρια" δύο τραγουδίστριες στα γυρίσματα του Σπύρου Παπαδόπουλου
Και τρίτο άτομο στη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο; Τι αναφέρουν μαρτυρίες - ΒΙΝΤΕΟ Και τρίτο άτομο στη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο; Τι αναφέρουν μαρτυρίες - ΒΙΝΤΕΟ