Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Πασχαλινό κινηματογραφικό πρόγραμμα στην Πάτρα - Λίαμ Νίσον, "Babadook" και "Μαχητές των Δρόμων 7"

Το Πασχαλινό κινηματογραφικό πρόγραμμα σ...

Επίσης παίζονται πολλά φιλμ που απευθύνονται στα παιδιά

Χειμωνιάτικο είναι το φετινό Πάσχα, έτσι από την Κυριακή του Πάσχα κι έπειτα (μην ξεχνάμε πως την Μεγάλη Παρασκευή οι κινηματογραφικές αίθουσες δεν λειτουργούν) επιβάλλεται μία επίσκεψη στις σκοτεινές αίθουσες καθώς θα κυκλοφορήσουν και νέες ταινίες ενώ συνεχίζεται για 2η εβδομάδα με μεγάλη φόρα και τεράστια επιτυχία το φιλμ «Μαχητές των Δρόμων 7 -Furious 7» με τους Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον και τον Τζέισον Στάθαμ σε ρόλο κακού που ήδη υπολογίζεται πως έχουν παρακολουθήσει 15.000 Πατρινοί.

Όσο για τις Αμερικάνικες εισπράξεις της συγκεκριμένης περιπέτειας που είναι γεμάτη από σκηνές υψηλής αδρεναλίνης, σε μία εβδομάδα έχουν φτάσει το απίστευτο νούμερο των 174 εκατομμυρίων δολαρίων!

Τα νέα φιλμ που από την Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου 2015 θα μπορούν να απολαύσουν οι Πατρινοί σινεφίλ στις αίθουσες των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων είναι η περιπέτεια «Νυχτερινή Καταδίωξη – Run All Night» σε σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά και ένα θρίλερ το «Babadook – Οι Σελίδες του Τρόμου».

Η «Νυχτερινή Καταδίωξη» (διανομή Tanweer) διαθέτει ένα πολύ δυνατό τιμ πρωταγωνιστών, τον πανύψηλο σταρ της περιπέτειας στα 62 του χρόνια, Βορειοιρλανδό Λίαμ Νίσον και τον 64χρονο Έντ Χάρις του «Apollo 13» και του «Pollock». Ακόμα παίζουν στην ταινία οι Τζόελ Κίναμαν, Common και Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο.

Το φιλμ «Νυχτερινή Καταδίωξη» προβάλλεται από τα μέσα Μαρτίου στις ΗΠΑ και οι διεθνείς εισπράξεις του ήδη έχουν ξεπεράσει τα 47 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτή την περιπέτεια δράσης, ο Λίαμ Νίσον είναι ο βιρτουόζος εκτελεστής του Μπρούκλιν, Τζίμι Κόνλον παλαιότερα γνωστός και ως «νεκροθάφτης». Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς ο καλύτερός του φίλος και αφεντικό της μαφίας αρχίζει και πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος. Συγχρόνως, ένας επίμονος ντετέκτιβ βρίσκεται στα χνάρια του και ο γιος του, τον οποίο έχει εγκαταλείψει χρόνια πριν, γίνεται στόχος δολοφονίας. Ο Τζίμι, θα πρέπει μέσα σε μία νύχτα να διαλέξει πλευρά.

Ο εκτελεστής Τζίμι Κόνλον έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη τύψεις για το παρελθόν του, γεμάτη από λάθη που έχει κάνει και δεν θα μπορέσει να πάρει ποτέ πίσω. Οι αποφάσεις του τον κυνηγούν και τον πληγώνουν. Του κυριεύουν το μυαλό με το που ανοίγει τα μάτια του το πρωί και στοιχειώνουν τα όνειρά του το βράδυ. Και την ίδια στιγμή, πληγώνουν τόσο τον ίδιο αλλά, ακόμα χειρότερο, και εκείνους που αγαπά.

Είναι Χριστούγεννα και ο Τζίμι ζει ολομόναχος σε ένα βρώμικο και σκοτεινό διαμέρισμα στο Μπρούκλιν, αποξενωμένος από την οικογένειά του. Και ξαφνικά, παίρνει μία καθοριστική απόφαση να περισώσει ότι έχει απομείνει από τη ζωή του.

Στη «Νυχτερινή Καταδίωξη» ο Λίαμ Νίσον ως ο Κόνλον έχει στη διάθεσή του μόνο μία νύχτα για να έρθει αντιμέτωπος με το πρώην αφεντικό του προκειμένου να προστατεύσει το γιο του. Έτσι, ξεκινά ένα ανελέητο κυνηγητό όπου ο ίδιος είναι ο No1 καταζητούμενος άνθρωπος στη Νέα Υόρκη, και για τις δύο πλευρές του νόμου.

Ο Νίσον συνεργάζεται για ακόμη μία φορά με τον σκηνοθέτη Ζομ Κολέ-Σερά, τον οποίο περιγράφει ως «αδελφό» πλέον. Ο 41χρονος Καταλανός σκηνοθέτης Κολέ Σερά, έχει ξαναδουλέψει με επιτυχία με τον Νίσον στις ταινίες «Unknown» το 2011 και «Νon Stop» πέρυσι.

Η άλλη νέα ταινία που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή του Πάσχα και θα έχουν την δυνατότητα να δουν οι Πατρινοί είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο «Babadook: Οι Σελίδες του Τρόμου», το οποίο ο σκηνοθέτης του κλασικού «Εξορκιστή» του 1973, William Friedkin, χαρακτήρισε ως μία από τις πιο τρομακτικές ταινίες που έχει δει. Οι κριτικές που συνοδεύουν την ταινία είναι αρκετά καλές και μιλούν για μία ειλικρινή ταινία και από τις καλύτερες του είδους που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια. Την διανομή της έχει αναλάβει η εταιρεία Feelgood Entertainment.

Αντλώντας αναφορές από τα κλασικά φιλμ τρόμου του Roman Polanski (όπως το Μωρό της Ρόζμαρι με την Μία Φάροου), το Babadook: Οι Σελίδες του Τρόμου, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που κόβει τη ανάσα από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Πρόκειται για την 1η μεγάλου μήκους ταινία της Jennifer Kent που βασίζεται στη βραβευμένη μικρού μήκους της ίδιας με τίτλο Monster. Η ταινία ψυχολογικού τρόμου που είναι Αυστραλιανή παραγωγή, έκανε πάταγο σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ ταινιών τρόμου και όχι μόνο, με αποκορύφωμα της συμμετοχή της πέρυσι στο διάσημο Sundance Film Festival στην Γιούτα όπου δημιουργός του φεστιβάλ είναι ο Αμερικανός σούπερ σταρ Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Η σκηνοθέτις αξιοποιεί τις ερμηνείες των ηθοποιών, την προσεγμένη σκηνογραφία και τις κατάλληλες φωτιστικές συνθήκες, για να μας εισάγει σε μια μοναδικά αγχωτική και απόκοσμη ατμόσφαιρα.

Για τους μικρούς μας φίλους υπάρχει μία ποικιλία από παιδικά φιλμ όπως η νέα παιδική ταινία animation της Dreamworks (σε συνεργασία με την 20the Century Fox) «Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι –Home» με ήρωες τους animated εξωγήινους Μπουβ που ανακαλύπτουν τη Γη.

Το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής του φιλμ στην Ελλάδα, Odeon μας ρωτά, αν «είμαστε έτοιμοι για τη μεγαλύτερη διαγαλαξιακή περιπέτεια;».

Από τους δημιουργούς του «Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο Σας» και το κλασικό πια «Antz» ήρθε τώρα ένα τρισδιάστατο ξεκαρδιστικό ταξίδι παρέα με έναν αξιαγάπητο εξωγήινο που ψάχνει να βρει το δικό του σπίτι – κι αυτό φαίνεται να είναι στη Γη! Το φιλμ που ήδη στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει σε εισπράξεις τα 100 εκατομμύρια δολάρια, προβάλλεται και τρισδιάστατο αλλά και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά με τις φωνές των ηθοποιών Φοίβου Ριμένα, Άντριας Ράπτη, Αποστόλη Ψυχράμη, Στεφανίας Φιλιάδη, Χρήστου Θάνου, Κατερίνας Γκίργκις, κ.α.

Για τα παιδιά και τους εφήβους συνεχίζεται η προβολή της εντυπωσιακής και παραμυθένιας «Σταχτοπούτας» της Ντίσνει με την Κέιτ Μπλάνσετ ως κακιά μητριά, η «Annie», το αγαπημένο μιούζικαλ που ξαναγυρίστηκε έπειτα από σχεδόν 33 χρόνια αυτή την φορά με την μικρούλα μαύρη ηθοποιό Κβενζανέ Γουαλίς από τα «Μυθικά Πλάσματα του Νότου» στον κεντρικό ρόλο και μαζί της τον Τζέιμι Φοξ και την Κάμερον Ντίαζ καθώς και τα φιλμ «Σον το Πρόβατο» (κινούμενα σχέδια) και «Μπομπ ο Σφουγγαράκης, έξω από τα νερά του» όπου συνδυάζονται ψηφιακό Animation με πραγματικούς ηθοποιούς.

Η νέα ταινία του «Μπομπ του Σφουγγαράκη» σε σκηνοθεσία των Mike Mitchell και Paul Tibbitt (συμμετέχει και ο Αντόνιο Μπαντέρας) έχει σαρώσει στις ΗΠΑ με κοντά 160 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Aπό τις 16 Απριλίου 2015 αναμένονται στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε κι άλλες νέες ταινίες όπως το "Child 44" με τον Γκάρι Όλντμαν και τον Τομ Χάρντι.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture