Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φαρμακευτικός σύλλογος Αχαϊας κατά Άδωνι Γεωργιάδη: Παραμένει απληροφόρητος για τις ιδιαιτερότητες του νομού

Φαρμακευτικός σύλλογος Αχαϊας  κατά Άδων...

Ανακοίνωση του προέδρου των φαρμακοποιών

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αχαϊας επισημαίνει:

Στη σημερινή εκπομπή του κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ, ο πρώην υπ. υγείας κ. Γεωργιάδης, ασχολήθηκε με τους συνδικαλιστές και τα οικονομικά των μελών του Φ.Σ. Αχαΐας.

Αρχικά να ευχαριστήσουμε τον κ. Γεωργιάδη γιατί τα όσα αναφέρει αποτελούν πρώτα απ’ όλα τίτλο τιμής για όλα τα μέλη του Φ.Σ. Αχαΐας, το Διοικητικό μας Συμβούλιο και εμένα προσωπικά. Και είναι τίτλος τιμής γιατί τα μέλη του Φ.Σ. Αχαΐας παραμένουν ως τώρα αυτό ακριβώς που αναφέρει και η πρόταση: Μέλη ενός συλλόγου επιστημόνων.

Γιατί μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε Ευρωπαϊκή χώρα τα τελευταία χρόνια, αυτοί προτίμησαν αντί για την ανθρωποφαγία συναδέλφων τους, να παραμείνουν ενωμένοι και να δώσουν τον αγώνα τους όπου χρειαζόταν και με όσες δυνάμεις διέθεταν, για το καλό των φαρμακοποιών όλης της χώρας.

Γιατί συναδελφικότητα σε ένα επάγγελμα ανταγωνιστικό, πάνω απ’ όλα σημαίνει σεβασμός σε τίμιους κανόνες κοινά συμφωνημένους, σημαίνει αντίληψη του ότι ο μεγάλος ή ο μικρός καθορίζονται ως μέτρο σύγκρισης από την ύπαρξη και του ενός και του άλλου.

Καλέσαμε τον κ. Γεωργιάδη σε ανοιχτή εκδήλωση στην Πάτρα τον περασμένο Μάιο, για να μας εξηγήσει τις θέσεις του.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να εξηγήσει απολύτως τίποτα, ενώ φάνηκε και αδιάβαστος δηλώνοντας πως έρχεται να κλείσει ένα άχρηστο νοσοκομείο που δεν λειτουργεί, εννοώντας το Νοσοκομείο Θώρακος στην Πάτρα, διαπιστώνοντας όμως, παρά τα στοιχήματα που έβαλε, ως συνήθως για το δίκιο του, με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηλάμπρου, πως το νοσοκομείο αυτό και άκρως απαραίτητο είναι και λειτουργούσε και εξακολουθεί να λειτουργεί.

Κάνοντας όμως οικονομική ανάλυση για την περιοχή μας ο κ. Γεωργιάδης παραμένει απληροφόρητος για τις ιδιαιτερότητες του νομού.

Ο νομός Αχαΐας βρίσκεται σε καλπάζουσα οικονομική κρίση από το 1990, τότε που δυστυχώς για τον τόπο, η Ν.Δ. με τον κ. Μητσοτάκη αρχηγό, επιχειρώντας να περάσει τα πρώτα μνημονιακά μέτρα, αποβιομηχάνισε άμεσα και βάναυσα μια πόλη από την οποία παραδοσιακά και από τον προηγούμενο ακόμα αιώνα είχαν ξεκινήσει οι δομές αυτές.

Αυτό είχε τραγικές συνέπειες για τον ιστό της πόλης σε όλα τα επιχειρηματικά αλλά και εργατικά επίπεδα με αποτέλεσμα το μνημόνιο σε εμάς να διαρκεί 20 χρόνια και όχι 5!!

Τον ενημερώνουμε πάντως, ότι στην Αχαΐα, από τα 295 ενεργά φαρμακεία έχουν κλείσει εντός των μνημονιακών αυτών χρόνων μόνο 5.

Σαφώς το μικρότερο ποσοστό σε όλη τη χώρα. Αυτό φυσικά δεν οφείλεται μόνο στην τήρηση του ανθρώπινου ωραρίου φαρμακείων, αλλά επίσης:

  1. Στην απορρόφηση των οικονομικών κραδασμών από τη Συνεταιριστική αλλά και από τις ιδιωτικές φαρμακαποθήκες της πόλης.
  2. Στον ανένδοτο και αμετακίνητο αγώνα των φαρμακοποιών του νομού, με διαρκείς, επίμονες και μακρόχρονες άρσεις πίστωσης σε όσα επιμέρους ταμεία, προ ΕΟΠΥΥ, που χρωστούσαν χρήματα. Με τη συνδικαλιστική αυτή επιλογή, εξαιρουμένου του πελώριου ζητήματος χρέους με τον ΟΠΑΔ, ο Φ.Σ. Αχαΐας εισήλθε στη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ με τα μικρότερα μακράν χρέη από όλους τους συλλόγους της χώρας.
  3. Στους οικογενειακούς, κοινωνικούς και άλλους δεσμούς που αναπτύχθηκαν σε μια ήδη φτωχοποιημένη κοινωνία, δεκαετίες πριν το μνημόνιο.

Και επειδή ο κ. Γεωργιάδης αναρωτιέται γιατί έκλεισαν τα φαρμακεία, όχι μόνο στην Αχαΐα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα του φρεσκάρω τη μνήμη με τα βασικά αίτια τα οποία και παρέλειψε:

  1. Τις τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμών του ΕΟΠΥΥ που από τις 45 ημέρες έφτασαν το πρώτο καλοκαίρι της κυβέρνησης Σαμαρά στις 120!!
  2. Την εξαπάτηση εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά και μέσω του τότε υφυπουργού κ. Σαλμά, για την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών.
  3. Την εξαπάτηση των φαρμακοποιών όλης της χώρας από την κυβέρνηση Παπαδήμου, περί αποπληρωμής των 8μηνων χρεών του ΟΠΑΔ, τα οποία βεβαίως τα κρατήσαμε 2 χρόνια στην πλάτη μας πληρώνοντας και τόκους στον εκλεκτό τραπεζίτη της κυβέρνησης κ. Σάλα.
  4. Την ακραία φοροεπιδρομή που έπληξε και κλάδους όπως ο δικός μας, που ήταν και είναι αδύνατον να φοροδιαφύγουν.
  5. Την ακραία εκμετάλλευση φορολογικής γραφειοκρατίας, με διπλό και τριπλό-είσπραξη, παρανόμως, σε μορφή κατάσχεσης, των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ προς συναδέλφους που είχαν ήδη κάνει νόμιμη ρύθμιση στην εφορία.
  6. Την ακραία αποτυχία των κυβερνήσεων που συμμετείχε και ο κ. Άδωνις, να οδηγήσουν τις τράπεζες σε δανειακές ανάσες προς τους επιχειρηματίες, ενώ προηγουμένως τους είχαμε χρηματοδοτήσει αφειδώς.
  7. Την κλοπή ύλης από τα φαρμακεία, με κίνδυνο της δημόσιας υγείας, (γάλατα α’ βρεφικής ηλικίας, βιταμινούχα σκευάσματα) δώρο προς τους ευεργέτες πολιτικών όπως ο κ. Γεωργιάδης.
  8. Τη διάλυση της κερδοφορίας των φαρμακείων με ποσοστά κέρδους που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα του κόσμου που να διαθέτει ανάλογο αριθμό φαρμακείων.

Κυριότερό όμως όπλο από όλα, είναι αυτό που ο μακιαβελικός συμπολίτης μας και προκάτοχός του, κ. Λοβέρδος, επέλεξε για να διαλύσει τον κλάδο, το διευρυμένο ωράριο. Πετυχαίνοντας έτσι διπλό στόχο: αφενός εξαφανίζοντας τις όποιες οικονομικές ανάσες στους εφημερεύοντες συναδέλφους, αφετέρου διαλύοντας τον οποιοδήποτε συνεκτικό ιστό συνδικαλιστικής συνοχής των φαρμακευτικών συλλόγων.

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε και πάλι τον κ. Γεωργιάδη για τα καλά του λόγια.

Αποτελούν τίτλο τιμής για όλους τους Αχαιούς φαρμακοποιούς και του ευχόμαστε καλή ανάσταση και καλή πολιτική φώτιση.

Από τον κ. Πορτοσάλτε αναμένουμε τουλάχιστον δίκαιη αντιμετώπιση όταν δεχόμαστε επίθεση, εκτός αν ο διάλογος στο συγκρότημα του κ. Αλαφούζου αποτελεί δημοσιογραφικό πρόσχημα.

*Οι δηλώσεις Α. Γεωργιάδη που προκάλεσαν την αντίδραση των φαρμακοποιών της Αχαϊας

"Η μόνη περιοχή στην χώρα που δεν εφαρμόσθηκε ποτέ το διευρυμένο ωράριο, λόγω συνδικαλιστικών αντιδράσεων είναι ο νομός Αχαΐας.

Το ίδιο ποσοστό φαρμακείων που έκλεισε στην υπόλοιπη επικράτεια γιατί μέσα στην κρίση έκλεισαν φαρμακεία. Γιατί έκλεισαν; Γιατί μειώθηκε η δαπάνη από τα 5 εκ στα 2. Όταν κανονικά μοιράζονταν 5 εκ με 33% κέρδος και αυτά έχουν γίνει 2  εκ με 17% προφανώς έχουν πληγεί.

Προσέξτε όμως η σχέση όσων έκλεισαν στον ν. Αχαΐας που δεν εφαρμόσθηκε το διευρυμένο ωράριο σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια που εφαρμόστηκε είναι ακριβώς η ίδια.

Δεν έμειναν οι Αχαιοί φαρμακοποιοί ανοικτοί και έκλεισαν οι άλλοι. Άρα το ωράριο και το κλείσιμο δεν έχει καμία σχέση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις