Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα τροπή στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη – Θρίλερ με τον 8χρονο γιο της – Βίντεο - ντοκουμέντο μέσα από το Δρομοκαΐτειο

Νέα τροπή στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτ...

Στις 06:00 τα ξημερώματα είδαν οι φρουροί πως δεν ήταν στο δωμάτιό της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

17.41 Το Newsit παρουσιάζει ένα βίντεο - ντοκουμέντο μέσα από το Δρομοκαΐτειο, και συγκεκριμένα από τους χώρους στους οποίους ζούσε και κινείτο η Βίκυ Σταμάτη τους τελευταίους μήνες. Δείτε την βεράντα του δωματίου στο οποίο ζούσε η Βίκυ Σταμάτη με τις σιδερόφρακτες μπαλκονόπορτες και τις σιδεριές που υποτίθεται θα την απέτρεπαν να αποδράσει.

Στο εσωτερικό του ψυχιατρείου και συγκεκριμένα έξω από το δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη υπάρχει μια λευκή πολυθρόνα και οι τοίχοι αλλά και η πόρτα του δωματίου είναι γεμάτοι από δημοσιεύματα για την ίδια αλλά και τις σκέψεις της τις οποίες έγραφε όπως φαίνεται τις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς που περνούσε μακριά από το παιδί της.

 

15.58 Η πραγματικότητα είναι πως ο γιος του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη όντως δεν βρίσκεται στο Ζέλι. Βρίσκεται σε σπίτι συγγενών, όπου το «φυγάδευσαν» ο παππούς και η γιαγιά του για να το προστατεύσουν.
Το παιδί είχε πάει στο χωριό το θείος του και αδερφός της Βίκυς Σταμάτης πριν από μερικές μέρες, ώστε να περάσει εκεί τις μέρες του Πάσχα. Όπως η οικογένεια της Βίκυς Σταμάτη έμαθε για την απόδρασή της και αφού έφτασαν στο Ζέλι οι πρώτοι δημοσιογράφοι, ο Παναγιώτης Σταμάτης, όπως είπε στο NewsIt συμβούλευσε τους γονείς του να αναζητήσουν... καταφύγιο σε συγγενικό σπίτι κυρίως για να προστατεύσουν το παιδί από το να πληροφορηθεί το οτιδήποτε.

 

14.07: Σύγχυση έχει προκληθεί από μία πληροφορία που διέρρευσε στο Διαδίκτυο και αναφέρει πως ο 8χρονος γιος της κυρίας Σταμάτη είναι άφαντος.

Το protothema.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γιαγιά του γιου του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη, και η κυρία Γεωργία Σταμάτη διέψευσε κατηγορηματικά όσα ακούγονται: «Το παιδί είναι μαζί μου. Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά που ακούγονται» είπε.

«Φοβάμαι ότι η κόρη μου κινδυνεύει. Μίλησα χθες το απόγευμα μαζί της και ήταν στενοχωρημένη και απογοητευμένη. Είχε να μιλήσει δύο μήνες με το παιδί της. Φοβάμαι μήπως κάνει κάτι κακό», είπε η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη.

13.41: Μετά την εξαφάνιση της Βίκυς Σταμάτη από δωμάτιό της στο Δρομοκαΐτειο, αγνοείται και το 8χρονο παιδί της από το χωριό Ζέλι Φθιώτιδας.

Το παιδί είχε επισκεφτεί τους παππούδες του στο Ζέλι Φθιώτιδας για διακοπές, ενώ την κηδεμονία του την έχει ο αδελφός της Σταμάτη στην Αθήνα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να τον έχει πάρει ήδη μαζί της ή να της το είχαν φέρει από χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο σπίτι της οικογένειας του αδερφού της Β. Σταμάτη, στο Ζέλι Φθιώτιδας, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή το 8χρονο παιδί της.

Αυτό δημιουργεί υποψίες ότι μπορεί να πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Σταμάτη και να είχε φροντίσει από χθες να φύγει το παιδί από το σπίτι του αδερφού της, καθώς γνώριζε ότι το σπίτι θα περικυκλωνόταν από αστυνομικές δυνάμεις μόλις γινόταν γνωστή η απόφραση

Οι ίδιες πηγές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν το παιδί να βρίσκεται σε άλλο σπίτι, μέλους της οικογένειας ή άλλου συγγενούς.

Σημειώνεται πάντως ότι πηγές της οικογένειας ανέφεραν το πρωί ότι το παιδί βρισκόταν στο σπίτι.

Ο δικηγόρος της κ. Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στη HuffPost Greece δήλωσε άγνοια. Ωστόσο είπε πως είναι πιθανό να πήγε στο χωριό, όπου το παιδί έκανε διακοπές με τη γιαγιά του, ο αδελφός της κ. Σταμάτη προκειμένου να πάρει το παιδί και να το φέρει στην Αθήνα.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η κ. Σταμάτη άφησε σημείωμα στο δωμάτιο που κρατείτο λέγοντας μεταξύ άλλων πως «εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο».

12.55: Τέσσερις, τελικά, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο συνελήφθησαν από την Ασφάλεια δυτικής Αττικής, μετά την απόδραση της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου

Οι τέσσερις σωφρονιστικοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας και σχηματίζεται σε βάρος τους δικογραφία, για απελευθέρωση κρατουμένου.

Με τη δικογραφία αυτή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της Βίκυς Σταμάτη.

12.29: Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής οδηγήθηκαν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της κυρίας Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη το τελευταίο διάστημα με ψυχολογικά προβλήματα.

Οι φρουροί συνελήφθησαν με την κατηγορία απελευθέρωσης κρατουμένου και το αδίκημα είναι αυταπάγγελτο.

11.48: Χωρίς ίχνη παραβίασης βρέθηκε το λουκέτο της μπαλκονόπορτας του ισόγειου δωματίου της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο απέδρασε τα ξημερώματα, μία μέρα μετά την απόρριψη της 5ης αίτησης αποφυλάκισής της απο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει η kathimerini.gr το λουκέτο βρέθηκε ξεκλείδωτο στην εξωτερική πλευρά της μπαλκονόπορτας, γεγονός το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κα. Σταμάτη είχε συνεργό στην απόδρασή της.

Η σύζυγος του Α. Τσοχατζόπουλου φρουρείτο απο εξωτερικούς φύλακες του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε ένα δωμάτιο χωρίς καμία ειδική ασφάλεια πέρα απο το λουκέτο. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ", το κλειδί του λουκέτο δεν ήταν στα χέρια των φρουρών αλλά στην διάθεση της Διοίκησης του ψυχιατρείου.

09.50 Δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού, σε τρεις βάρδιες, βρίσκονταν καθημερινά έξω από το δωμάτιo της Βίκυς Σταμάτη. Ένα δωμάτιο στο ισόγειο του νοσοκομείου, του οποίου τα κλειδιά είχαν οι φρουροί και το οποίο είχε μπαλκονόπορτα που ήταν κλεισμένη με λουκέτο.


Μόνο που το λουκέτο ήταν από μέσα και άγνωστο ακόμη πως, η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε να το σπάσει, να ανοίξει τη μπαλκονόπορτα που "βλέπει" στην πίσω πλευρά του Δρομοκαΐτειου, προς την Αγία Βαρβάρα, και να εξαφανιστεί.

Ο τελευταίος έλεγχος έγινε στη 01:30 αλλά δεν αποκλείεται η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου να είχε βάλει μαξιλάρια στο κρεββάτι για να δημιουργήσει την εντύπωση στον φρουρό πως κοιμόταν. Και τα κατάφερε.

Το ζήτημα είναι που πήγε. Χωρίς λεφτά, χωρίς ρούχα και χωρίς βοήθεια. Η μάντρα που περιβάλει το νοσοκομείο είναι πολύ ψηλή και ακόμη κι αν έφτασε ως εκεί και βρήκε σκάλα για να σκαρφαλώσει, δεν θα μπορούσε να περάσει στην έξω πλευρά. Οι πρώτες εκτιμήσεις άρα είναι πως η Βίκυ Σταμάτη ίσως να βρίσκεται στον αχανή χώρο που περιβάλλει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.



Το ζήτημα είναι που πήγε. Χωρίς λεφτά, χωρίς ρούχα και χωρίς βοήθεια. Η μάντρα που περιβάλει το νοσοκομείο είναι πολύ ψηλή και ακόμη κι αν έφτασε ως εκεί και βρήκε σκάλα για να σκαρφαλώσει, δεν θα μπορούσε να περάσει στην έξω πλευρά. Οι πρώτες εκτιμήσεις άρα είναι πως η Βίκυ Σταμάτη ίσως να βρίσκεται στον αχανή χώρο που περιβάλλει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. 

Το σίγουρο είναι πως δεν πέρασε από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου, η οποία φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι, οι έρευνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με τη βοήθεια και της αστυνομίας, επικεντρώνονται στο χώρο γύρω από το νοσοκομείο. 

Όπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος "υποθέτουμε μόνο ότι μας υπαγορεύει η κοινή λογική. Η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν στο ισόγειο. Το κτίριο έχει φυλακές. Δεν ξέρω πως κατάφερε να αποδράσει. Δεν ξέρω ούτε ποιος ευθύνεται. Το κτίριο μας φυλάσσεται έχουμε μια είσοδο που μπορεί να μπει και να βγει κάποιος υπό κανονικές συνθήκες. Τα κλειδιά ήταν στα χέρια των σωφρονιστικών και το δωμάτιο της ήταν στο ισόγειο".

 

08.10 Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η απόδρασή της αποκαλύφθηκε περίπου στις 06:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ο φρουρός μπήκε στο δωμάτιο και διαπίστωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη δεν βρισκόταν στο δωμάτιό της. Το δωμάτιο στο οποίο διέμενε η κα Σταμάτη φυλασσόταν από φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλού και το οποίο είχε μπαλκονόπορτα κλεισμένη με λουκέτο!

Η νέα απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης φαίνεται πως την οδήγησε στην απόφαση να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη το τελευταίο διάστημα με ψυχολογικά προβλήματα. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε καταθέσει νέα αίτηση αποφυλάκισης ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ώστε να μπορεί να είναι κοντά στον ανήλικο γιο της.

Ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης μιλώντας στην εκπομπή του ANT1 με τον Γιώργο Παπαδάκη, είπε πως  o ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης με την κυρία Σταμάτη η οποία του είπε ότι «εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο εγκαταλελειμμένη και τρελή»

Ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, μέσω της πρωινής εκπομπής του Mega απηύθυνε έκκληση στην κα Σταμάτη να γυρίσει.

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08.10

Βρήκαν γράμμα στο δωμάτιο της Σταμάτη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες της αστυνομίας βρήκαν αφημέρνο στο κελό της ένα γράμμα στο οποίο φέρεται να αναφέρει ότι «η μητέρα πρέπει να είναι με το παιδί της».

Οι αρχές, έχουν επικοινωνήσει και με τον αδερφό της, ο οποίος δεν γνωρίζει τίποτα.

Πρόεδρος Δρομοκαΐτειου: Κάποιος βοήθησε τη Σταμάτη

Ο Πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώϊος, τόνισε ότι η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη, ήταν πιθανότατα υποβοηθούμενη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ισίδωρος Πρώιος εκτίμησε ότι η απόδραση ήταν πιθανότατα υποβοηθούμενη καθώς η κ. Σταμάτη φρουρούνταν σε τρεις βάρδιες ενώ η μπαλκονόπορτα, από όπου εικάζεται ότι δραπέτευσε, διέθετε λουκέτο.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις