Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Το 24ο Φεστιβάλ Κιθάρας διοργανώνει η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Το 24ο Φεστιβάλ Κιθάρας διοργανώνει η Φι...

Από τις 3 έως 6 Απριλίου 2015 – Έρχεται στην Πάτρα ο διεθνούς φήμης σολίστας της κλασικής κιθάρας Marcin Dylla

Από την Παρασκευή 3 έως και τη Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, θα πραγματοποιηθεί, στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, το Φεστιβάλ Κιθάρας των Λίζα Ζώη και Ευάγγελου Ασημακόπουλου, το οποίο φέτος κλείνοντας 24 χρόνια φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης σολίστα κλασσικής κιθάρας, Marcin Dylla.

Ο Marcin Dylla γεννήθηκε στο Χόρσοβ της Πολωνίας το 1976. Πήρε τα πρώτα του μαθήματα στο Ωδείο Ruda Slaska της γενέτειράς του, συνέχισε στη μουσική Ακαδημία του Katowice με την Adi Wanda Palacz και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ελβετία με τον O. Ghiglia, στη Γερμανία, με την S. Prunnbauer και στην Ολλανδία με τον C. Marchione.

Το 2007 πήρε το Α΄ Βραβείο στο GFA Διαγωνισμό του Λος Άντζελες, που του έδωσε την ευκαιρία, την επόμενη χρονιά, να εμφανιστεί σε περισσότερα από 50 ρεσιτάλ στις ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά, να ηχογραφήσει CD και DVD με γνωστές εταιρείες και να υπογράψει συμβόλαια για εκτεταμένες περιοδείες σε όλο τον κόσμο.

Στις ημέρες μας ο Marcin Dylla εκτός από τις συνεχείς εμφανίσεις σε κάθε γωνιά της υφηλίου, λαμβάνει μέρος σε Διεθνή Φεστιβάλ, παίζει με συμφωνικές ορχήστρες ενώ παράλληλα διδάσκει σε πολυάριθμα Master Classes σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηρίστηκε από την έγκυρη Washington Post ως ο «πλέον ταλαντούχος κιθαριστής του πλανήτη». Το 24ο Φεστιβάλ της Πάτρας είναι ιδιαίτερα χαρούμενο που φέτος φιλοξενεί έναν τόσο σημαντικό καλλιτέχνη ο οποίος, εκτός από το ρεσιτάλ του Σαββάτου, θα διδάξει για δύο ημέρες σε Master Class και θα προεδρεύσει στη μεγάλη κατηγορία του διαγωνισμού κιθάρας.

Όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ, η Λίζα Ζώη, ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος και ο Marcin Dylla θα διδάξουν σε όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή ως ενεργά μέλη ή ακροατές.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες του Φεστιβάλ, σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι αναλυτικά οι εξής:

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

8:30μ.μ.  Γιώργος Γεωργάτος - Ρεσιτάλ κιθάρας με έργα: Piazzolla, de Falla, Bach, Dyens.

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

6:30μ.μ.  Παναγιώτης Κρίθης - Διάλεξη με θέμα: “Manual Therapy” Η σύγχρονη προσέγγιση στην αποκατάσταση των μυοσκελετικών προβλημάτων ενός μουσικού.

8:30μ.μ.  Αντώνης Χατζηνικολάου - Ρεσιτάλ κιθάρας με έργα: Vassiliev, Piazzolla, Rodrigo

9:30μ.μ.  Marcin Dylla - Ρεσιτάλ κιθάρας με έργα: Ponce, Vasks.

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

6:30μ.μ.   Ευάγγελος Ασημακόπουλος - Διάλεξη με θέμα: Σκέψεις και προβληματισμοί μουσικοπαιδαγωγών και σπουδαστών.

8:30μ.μ.   Γιώργος Μπεχλιβάνογλου - Ρεσιτάλ κιθάρας με έργα: Bach, Barrios, Rodrigo, Koshkin, Assad.

9:30μ.μ.   Ανδρόνικος Καραμπέρης και Χρήστος Τσαρούχης - Συναυλία με έργα για δυο κιθάρες, Vivaldi, Tedesco, Domeniconi, Piazzolla.

Τέλος τη Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 από τις 15.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι τρεις κατηγορίες του Διαγωνισμού κιθάρας και το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την απονομή βραβείων και διπλωμάτων στους σπουδαστές κιθάρας.

Η όλη διοργάνωση πραγματοποιείται από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, με τα μαθήματα να δίνονται στις αίθουσες διδασκαλίας που διαθέτει, να φιλοξενεί τους γονείς και τους κιθαριστές που έρχονται από όλη τα μέρη της Ελλάδας στους χώρους υποδοχής ενώ οι συναυλίες και οι διαλέξεις θα δίνονται στην Αίθουσα Συναυλιών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ παρέχονται στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, στο τηλέφωνο 2610-277740 και στη διεύθυνση www.fe-odeiopatron.gr.

Οι κιθαρίστες Λίζα Ζώη και Ευάγγελος Ασημακόπουλος.

Οι κιθαρίστες Λίζα Ζώη και Ευάγγελος Αση...

Οι κιθαρίστες Λίζα Ζώη και Ευάγγελος Ασημακόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View