Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το μνημείο Ελληνο-Ρωσικής φιλίας στο λιμάνι-Αδελφοποιήθηκε ο πατρινός λιμένας με αυτόν του Καλινινγκράντ της Ρωσίας

Πάτρα: Το μνημείο Ελληνο-Ρωσικής φιλίας ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Με διήμερο εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε η Αδελφοποίηση του λιμένα Πατρών με τον λιμένα Καλινινγκράντ της Ρωσίας.

Την Δευτέρα 30/3/2015 στο ιστορικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Κρουζεστέρν» έγινε συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με εκπροσώπους του Δήμου Πατρέων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ με τους εκπροσώπους του Λιμένα Καλινινγκράντ, του Κρατικού Τεχνικού Πανεπιστημίου Καλινινγκράντ, του Επίτιμου Προξένου της Ρωσίας στην Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, εκπροσώπου των τοπικών επιχειρήσεων και τον Καπετάνιο του πλοίου.

Το απόγευμα οι επίσημοι και το πλήρωμα επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα, προστάτη του Ρώσικου Ναυτικού και τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος.

Την Τρίτη 31/3/2015 έγινε η τελετή Αδελφοποίησης με την υπογραφή του Σύμφωνου Αδελφοποίησης από τους εκπροσώπους Διοίκησης των Λιμένων. Στην συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου Ελληνο-Ρωσικής φιλίας με δέηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών.

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ ανέφερε «η αδελφοποίηση των λιμένων Πάτρας και Καλίνινγκραντ αποτελεί συνέχεια και ενισχύει περισσότερο τους διαχρονικά Ελληνο-ρωσικούς δεσμούς φιλίας και αποτελεί πρωτοβουλία εξωστρέφειας και στήριξης της χώρας και του λιμένα Πατρών από το Ρωσικό λαό, στους τομείς προσκυνηματικού τουρισμού και επιχειρηματικότητας».

Ο Υποδιοικητής του Λιμένα Καλίνινγκραντ κ. Vadim Ershov ανέφερε «η αδελφοποίηση είναι μια πράξη ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας καθώς οι Ρώσοι θεωρούν την Πάτρα ξεχωριστή πόλη λόγω του Αποστόλου Ανδρέα και ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της φιλίας μεταξύ των χωρών μας» .

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις