Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πύργος: Πρωτοβουλίες για το πρόβλημα των σκουπιδιών

Πύργος: Πρωτοβουλίες για το πρόβλημα των...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ζήτησαν να ενταθούν οι υγειονομικοί έλεγχοι

Τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ Γιώργο Γεωργιόπουλο επισκέφτηκαν χθες, σύμφωνα με την απόφαση του είχαν πάρει στην μεταξύ τους συνάντηση το απόγευμα της προηγούμενης μέρα, οι 4 από τους 6  επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για το φλέγον ζήτημα της αποκομιδής και  διαχείρισης  των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ  Αντώνης Καράμπελας, Γιάννης Αργυρόπουλος, Δώρα Καλάκου και Χάρης  Μιχαλακόπουλος ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη για τις έως τώρα ενέργειες και επαφές  που έχουν κάνει με φορείς και συλλόγους της πόλης, προκειμένου να αρθεί άμεσα το αδιέξοδο στο οποίο έχει επέλθει με τα σκουπίδια και το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα αλλά κυρίως στο κομμάτι της υγειονομικής ασφάλειας των κατοίκων,  τόσο της πόλης του Πύργου όσο και των υπολοίπων δημοτικών διαμερισμάτων. 

Αυτό που επισήμαναν και ζήτησαν   είναι  άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της  Περιφερειακής  Ενότητας   να ενταθούν οι υγειονομικοί έλεγχοι, ειδικά τώρα μετά και την έναρξη, έστω και μερική, της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί έως τώρα τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης, προκειμένου να συνδράμει στην επίλυση αυτού του τόσου σημαντικού προβλήματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας διενεργούν ελέγχους οι οποίοι μάλιστα θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ  επισήμανε ότι  θα υπάρξει άμεση συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, όπως ψεκασμοί, απολύμανση στους χώρους στους οποίους παρέμεναν τα απορρίμματα για όλο αυτό το διάστημα.

Ο κ Γεωργιόπουλος ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετείχαν στην συνάντηση και για τις έως τώρα επαφές που έχει κάνει με τους δημάρχους Πύργου και Ηλίδας προκειμένου να αναλάβουν και να προωθήσουν από κοινού την ενδιάμεση λύση της μηχανικής διαλογής, η οποία θα δώσει μία ουσιαστική λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα.
«Σαν Περιφέρεια θα προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους δύο δήμους προκειμένου να ξεκινήσουν τις απαραίτητες ενέργειες  και να υλοποιήσουν την μηχανική διαλογή.

Ήδη έχουμε αποστείλει σαν Περιφέρεια στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το  αίτημα του δήμου Πύργου για παράταση της έκτακτης ανάγκης, η οποία λήγει στις 14 Απριλίου».

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις