Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχονται μετά το Πάσχα στην Πάτρα οι Patari Project με μία πρωτότυπη εκδοχή της "Οδύσσειας"

Έρχονται μετά το Πάσχα στην Πάτρα οι Pat...

Μετά από πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Μέσα στον Απρίλιο, μετά το Πάσχα το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Θοδωρής Αμπαζής αναμένεται να φιλοξενήσουν στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην πλ. Γεωργίου μία πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα performance, την «Οδύσσεια» που είναι μία performance των Patari Project, διάρκειας 55 λεπτών σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου.

Πρόκειται για μία ελεύθερη απόδοση της Ομηρικής Οδύσσειας με ποιητικό λόγο που μπορεί να συγκινήσει, να προκαλέσει γέλιο και να δημιουργήσει κλιμακούμενα συναισθήματα, όπως έχει γραφτεί. Η παράσταση παρουσιάζεται από τον περασμένο Οκτώβριο στο θέατρο Οlvio της Αθήνας από τους Patari Project.

Το αξιοσημείωτο της δουλειάς αυτής είναι πως η παράσταση διαδραματίζεται ολόκληρη πάνω σε ένα θεατρικό πατάρι 1x1.60 με πρωταγωνιστές 5 ηθοποιούς και είναι βασισμένη στην τεχνική της πλατφόρμας.

Οι ρόλοι εναλλάσσονται διαρκώς πάνω στο μικροσκοπικό πατάρι και η παράσταση μοιάζει περισσότερο με ένα συνεχές παιχνίδι, μια ατέλειωτη διάδραση κινήσεων, ήχων και αφηγήσεων.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, πέντε ηθοποιοί σε ένα χώρο 1 x 1,60 μ., με εργαλεία το σώμα και τη φωνή τους, αναζητούν τον ομηρικό ταξιδευτή Οδυσσέα που κρύβεται μέσα μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture