Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Οι Εncardia στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων την Τετάρτη 1 Απριλίου

Πάτρα:Οι Εncardia στο Δημοτικό Θέατρο Απ...

Μια μοναδική βραδιά

Με κιθάρες και βιολιά, με κύμβαλα κάθε λογής και χορούς εκστατικούς μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τους θρύλους και τις σπαρακτικές μελωδίες των Ελληνοφώνων της κάτω Ιταλίας, οι Εncardia σμίγουν με το κοινό τους σε ένα ακόμα ραντεβού στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων  της  Πάτρας, την Τετάρτη 1   Απριλίου στις 21:30, υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Δημιουργήθηκαν το 2004 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες απο τετρακόσιες ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Αλγερία και Γαλλία. Έχουν εκδώσει πέντε δίσκους μέχρι στιγμής και έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές όχι μόνο για τη δισκογραφία αλλά και για τη μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται επί σκηνής.

Έχουν συνεργαστεί και δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κατωιταλικής μουσικής (G. Avantaggiato, R. Licci, E. Castagna, C. Villani, E. Pagliara, D. Durante, τα συγκροτήματα ghetonia, malalingua, mala agapi, arakne mediterranea κ.α.) καθώς και με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Ξυδάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Klaudia Delmer, Χρίστος Τσιαμούλης, ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, οι συνθέτες Γ. Βούκανος και Ν. Πλατύραχος, η συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων κ.α. Αξιοσημείωτη είναι η εμφάνιση του συγκροτήματος με το Βετεράνο Giovanni Avantaggiato στο φεστιβάλ «La notte della taranta» (Corigliano, Ιταλία), παρουσία 120.000 θεατών.

Τη μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος, κατέγραψε ο σκηνοθέτης Άγγελος Κοβότσος στο ντοκυμαντέρ με τίτλο «encardia, η πέτρα που χορεύει» (2012). Η ταινία αυτή απέσπασε θεαματικά το βραβείο κοινού στην κατηγορία "Ελληνική παραγωγή - μεγάλου μήκους"στο 14ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Προπώληση στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων:
Γενική είσοδος12 ευρώ
Πληροφορίες 2610273613

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture