Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H ιδιαίτερη, τολμηρή παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου "Ντυμένοι-Γυμνοί" στις 20,21 και 27 και 28/4/2015

H ιδιαίτερη, τολμηρή παράσταση του Κωνστ...

Στο Θέατρο Σημείο στην Αθήνα - Το Χοροθέατρο Οκτάνα του Κ. Ρήγου γιορτάζει τα 25χρονα του

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων του, το χοροθέατρο Οκτάνα και ο εκλεκτός χορογράφος και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφουν στο θέατρο «Σημείο» 22 χρόνια μετά.

H People Entertainment Group που έχει αναλάβει την παραγωγή, παρουσιάζει το Χοροθέατρο Οκτάνα στην παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου, με τίτλο "Ντυμένοι-γυμνοί". Το σώμα ως εργαλείο ομορφιάς ή ως μηχανή φθοράς «κάλυψη» και «αποκάλυψη».

Πρωταγωνιστές δυο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας. Στην εξέλιξη της δράσης θα τα απεκδυθούν, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δυο σώματα γυμνά μέσα σ' ένα χώρο καθορισμένο, από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν. Ο χώρος, άδειος από αντικείμενα, τονίζει την ερημιά που περικυκλώνει τα πρόσωπα και που κάνει οδυνηρή την υποχρεωτική συνύπαρξή τους.

Μέσα από τη διεκδίκηση των ρούχων και την αντιπαράθεση του γυμνού και του ντυμένου, «μεταμφιεσμένου» σώματος επιδιώκεται η απόκτηση μιας αληθινής ταυτότητας, η επανεύρεση του χαμένου εαυτού, που ισοδυναμεί με την ανακάλυψη του χαμένου παραδείσου. Οι δύο ερμηνευτές, απόγονοι του Κάιν και του Άβελ, κληρονόμοι του Προπατορικού Αμαρτήματος, θα αγωνιστούν να κατοχυρώσουν την ύπαρξή τους σε ένα σύμπαν που δεν χωράει και τους δυο. Ο Κήπος της Εδέμ έχει αμετάκλητα χαθεί παρασύροντας στο έρεβος την αθωότητά τους. Η αδελφοκτονία θα πραγματοποιηθεί και θα δώσει μοιραία τη θέση της στην ενοχή.

Πρόκειται για μία παράσταση εσωτερικής αναζήτησης και περιπλάνησης στο άγνωστο σύμπαν που κρύβεται εντός μας, για δύο ερμηνευτές, τον Γιάννη Νικολαίδη και τον Τάσο Καραχάλιο, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Δημιουργία, Χορογραφία, Σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος

Δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου

Ερμηνεύουν: Τάσος Καραχάλιος, Γιάννης Νικολαϊδης

Διεύθυνση & Εκτέλεση Παραγωγής: Άγγελος Παναγόπουλος, ο οποίος ως γνωστό είναι από την Πάτρα.

Παραγωγή: Χοροθέατρο Οκτάνα / People Entertainment Group.

Η πρώτη παρουσίαση είχε γίνει στις 28 Δεκεμβρίου 2009, αίθουσα Ισμήνη, "ΘΕΑΤΡΟΝ".

Ακόμα είχε παιχθεί σε διεθνή Φεστιβάλ όπως στις 20/4/11 Λιουμπλιάνα, Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού, στις 16/11/11, Mes de danza Sevilla, στην Σεβίλη και στις 22/7/12, Teatri di vita, Cuore di Grecia Bologna.

Όπως έχει γραφτεί στο youtube, "είδαμε για πρώτη φορά την παράσταση αυτή το 2010 στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας (που δεν υπάρχει πια). Μέσα στην, ασφυκτικά, ζεστή μικρή Αποθήκη της Τεχνόπολης είχαμε βρεθεί μπροστά σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες χορογραφικές δουλειές του Κωνσταντίνου Ρήγου και της «Οκτάνας» με πρωταγωνιστές τα σώματα των δύο εξαιρετικών χορευτών του, Γιάννη Νικολαΐδη και Τάσου Καραχάλιου.

To 1993 το Χοροθέατρο Οκτάνα παρουσίασε τους "Γάμους" του Ιγκόρ Στραβίνσκυ στο θέατρο Σημείο και τώρα, 22 χρόνια μετά, επιστρέφει η ομάδα της Οκτάνας με το έργο «Ντυμένοι-γυμνοί» για 4 μόνο παραστάσεις από 20 Απριλίου 2015.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων στο Θέατρο Σημείο:

20, 21 Απριλίου 2015 - 21:30

27, 28 Απριλίου 2015 - 21:30

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών.

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 14 Κανονικό & 10 Μαθητικό / Νεανικό (έως 22 ετών) / Φοιτητικό / Ανέργων / Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών.

Προπώληση:

Viva.gr (www.viva.gr/tickets/theatre/simeio/dymenoi-gymnoi/), τηλ. 11876 και σε όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Iανός, RELOAD.

Θέατρο Σημείο - Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα (πίσω από το Πάντειο).

Τηλ. επικοινωνίας: 210 9229579, 6944870333.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture