Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρήστος Πατούχας: Ο Δήμος έχασε τις εξετάσεις στον τομέα του Πολιτισμού

Χρήστος Πατούχας: Ο Δήμος έχασε τις εξετ...

Σχολιο για τα συμβαίνοντα στο ΔΗΠΕΘΕ

Ο Δήμαρχος δεν έπεισε στην πρόσφατη σύσκεψη για το ΔΗΠΕΘΕ, τονίζει σε σχόλιό του ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Πατούχας.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Θεωρούμε, ότι τα πράγματα είναι απλούστερα από ότι παρουσιάστηκαν στην αρχή. Η Δημοτική Αρχή, δήλωσε την πρόθεση να επιλέξει Καλλιτεχνικό Διευθυντή, με την διαδικασία της δημόσιας προκήρυξης. Αναφαίρετο δικαίωμα της. Το αρνητικό για την Δημοτική Αρχή ήταν ότι ο κ. Δήμαρχος, δεν μπόρεσε να εγγυηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Είτε γιατί δεν το θέλησε ο ίδιος, είτε γιατί δεν του το επέτρεψαν, η ουσία είναι ότι δεν έπεισε κανέναν.

Παρατηρήσαμε τα εξής απλά:

Ο κ. Δήμαρχος και η πλειοψηφία του ΔΣ, δεν έπεισαν ούτε έναν από τους περίπου 150 παρόντες στην συνεδρίαση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλοι οι παρόντες ήσαν πολιτικοί αντίπαλοι της Δημοτικής πλειοψηφίας; Θα λέγαμε το αντίθετο. Τι σημαίνει δε η, εντελώς άστοχη, αποστροφή του κ. Δημάρχου, ότι η Πάτρα έχει 300 000; Τους ρώτησε την άποψη τους; Όταν σε μια κοινωνική μερίδα υπάρχει τόσο μεγάλη ομοφωνία, το πιθανότατο είναι η άποψη τους, να έχει γενικότερη απήχηση.

Ο κ. Δήμαρχος δεν έπεισε, ακόμα και αν το προσπάθησε, γιατί ήδη στην εμπορική πιάτσα, κυκλοφορούσαν ονόματα φίλα προσκείμενα στην παράταξη του κ. Δημάρχου. Είτε οι διαρροές έγιναν από κομματικά γραφεία είτε από τους ίδιους, ο κ. Δήμαρχος όφειλε να τις διαψεύσει με κάθετο τρόπο. Αλλά και εξαρχής να τους αποκλείσει. Αυτό επιβάλλει η δημοκρατική τάξη.

Θα επαναλάβουμε μια γενικότερη θέση μας: Ο πολιτισμός, συνολικότερα η τέχνη, ειδικότερα το θέατρο, έχουν ελεύθερο, δημοκρατικό, προοδευτικό, ενωτικό, παιδευτικό χαρακτήρα. Η Δημοτική Αρχή έχασε σε αυτόν τον τομέα τις εξετάσεις. Κρίμα!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις