Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σταθάκης: Σε τρεις μήνες και σε δυο κομμάτια η δημοπράτηση της Πατρών - Πύργου

Σταθάκης: Σε τρεις μήνες και σε δυο κομμ...

Το έργο δεν δημοπρατείται τελικά στις 31 Μαρτίου

Σε τρεις μήνες -και σε δύο κομμάτια- θα επαναδημοπρατηθεί το τμήμα Πάτρα - Πύργος του δυτικού άξονα «με πιο συμφέροντες όρους για το Δημόσιο και τους χρήστες», ενώ παραμένει αδύνατη ακόμα η δημοπράτηση του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα καθώς εκκρεμούν οι υποστηρικτικές μελέτες.

Τα πιο πάνω μετέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης στον βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο, κατά τη συνάντηση που είχανστην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Μεσσηνίας, συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη.

Α) Ολύμπια Οδός

Ο κ Σταθάκης διαβεβαίωσε τον κ. Πετράκο, ότι το τμήμα Πάτρα – Πύργος θα επαναδημοπρατηθεί σε 3 μήνες, σε 2 τμήματα με πιο συμφέροντες όρους για το Δημόσιο και τους χρήστες.

Ο Θανάσης Πετράκος ζήτησε επίσης να ενημερωθεί, για το που βρίσκεται η υπόθεση του τμήματος Καλού Νερού – Τσακώνα. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πετράκο ότι με βάση το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας των Δημοσίων Έργων, εκκρεμεί η δημοπράτηση των υποστηρικτικών μελετών (τεχνικά, αποχέτευση-αποστράγγιση, σήμανση, ηλεκτρομηχανολογικά). Συνεπώς είναι αδύνατη η δημοπράτηση του τμήματος στην παρούσα φάση χωρίς τις υποστηρικτικές μελέτες.

Ο κ. Πετράκος ζήτησε να δημοπρατηθούν άμεσα οι ανωτέρω υποστηρικτικές μελέτες, ώστε να καταστεί ώριμο για δημοπράτηση.

Ο κ Σταθάκης δεσμεύτηκε να υπάρξει νέα συνάντηση άμεσα, παρουσία και των Υπηρεσιακών παραγόντων ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και για το θέμα αυτό".



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις