Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τους Ήρωες του Μεσολογγίου τίμησαν οι Μεσολογγίτες της Αθήνας

Τους Ήρωες του Μεσολογγίου τίμησαν οι Με...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Παρουσία του Δημάρχου της Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Ν. Καραπάνου, του τ. Πρωθυπουργού κ. Ιωάννου Γρίβα, του Προέδρου Μεσολογγιτών Αττικής κ. Γιώργου Αντύπα, του εκπροσώπου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Γιώργου Βασιλείου, καθώς επίσης εκπροσώπων Φορέων, Συλλόγων και πλήθους Μεσολογγιτών, τελέστηκε σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου, επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων στην ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, στον Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης οδού Αιόλου, στην Αθήνα.

Την επιμνημόσυνη δέηση έψαλε ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης π. Θωμάς Δροσινός.

Όπως επισημαίνει ο κ. Δακαλάκης Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η τ. Αντινομάρχης και πτυχιούχος Γαλλικης Φιλολογίας κ. Παναγιώτα Δακαλάκη, η οποία αναφέρθηκε στην γενναιότητα και την θυσία των Ηρώων του Μεσολογγίου, τονίζοντας ότι η θυσία τους έγινε η αιτία τού Ευρωπαϊκού ξεσηκωμού και η αλλαγή της σκέψης των δήθεν μεγάλων ότι οι μικροί γεννήθηκαν δούλοι.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το Μεσολόγγι κατέχει πρωτεύουσα θέση στην Παγκόσμια Ιστορία και αυτό γιατί οι Μεσολογγίτες με την θυσία τους διακήρυξαν ότι ο Ελεύθερος άνθρωπος πάντα Ελεύθερος θα μείνει.

Τέλος η κα Δακαλάκη είπε ότι η Επανάσταση του Μεσολογγίου, το "Μεσολόγγι, το μικρό αλωνάκι" του Διονυσίου Σολωμού στο οποίο ακούμπησε όλη η Ελλάδα το πεπρωμένο της, άλλαξε τον ρου της ελληνικής Ιστορίας και έστειλε μήνυμα προς όλα τα ´Εθνη όπως μας λέει ο Εθνικός μας ποιητής Κ. Παλαμάς "Η μεγαλοσύνη εις τα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα".

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, εν πομπή τα μέλη του Συλλόγου Αττικής, μετέβησαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσαν στεφάνι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις