Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο ακροατήριο σήμερα η υπόθεση απάτης σε βάρος του πρώην Δημοτικού Ωδείου Ρίου

Πάτρα: Στο ακροατήριο σήμερα η υπόθεση α...

Ύψους 40.000 ευρώ

Στο ακροατήριο οδηγείται σήμερα Δευτέρα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών (300/2013), υπόθεση απάτης ύψους περίπου 40.000 ευρώ σε βάρος του πρώην Δημοτικού Ωδείου Ρίου.

Η υπόθεση χρονολογείται σε σκανδαλώδη διαχείριση που έλαβε χώρα σε περίοδο προ δεκαετίας.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πατρέων, που είναι ο «διάδοχος» του Ρίου, αποφάσισε ομόφωνα να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στην αυριανή δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οπως γράφει ο Μιχάλης Βασιλάκης στην "Πελοπόννησο" της Κυριακής:

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ένα πρώην στέλεχος του φορέα (δημοτικός υπάλληλος). Ο κατηγορούμενος παραπέμπεται για απάτη σε βάρος του Δήμου Ρίου, για τα έτη 2003-2007 κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών φέρεται να αποκόμισε προσωπικό όφελος 39.383 €. Επίσης, κατηγορείται για απόπειρα απάτης κατ' εξακολούθηση σε βάρος της πρώην ΔΕΠΑΡ, με σκοπό την προσπόριση οφέλους ύψους 2.838€ υπέρ συγγενικού του προσώπου, το οποίο διατηρούσε μιας μορφής εργασιακή σχέση με τον ίδιο φορέα.

Εν ολίγοις οι κατηγορίες εδράζονται σε ευρήματα ελέγχων που διενεργήθηκαν, από τους οποίους προέκυψε ότι εκδόθηκαν χρηματικά εντάλματα πληρωμής στο όνομα καθηγητών του ωδείου για επιπλέον αμοιβή, που δεν δικαιούνταν επειδή ήταν μόνιμοι υπάλληλοι. Σε άλλες περιπτώσεις εκδόθηκαν χρηματικά εντάλματα πληρωμής για ωρομίσθιους καθηγητές, οι οποίοι είχαν πληρωθεί για τις ώρες που είχαν διδάξει, βάσει της κατάστασης μισθοδοσίας. Προέκυψε ακόμα ότι δηλωνόταν κατ' εξακολούθηση η δήθεν μουσική εκπαίδευση σε μαθητές κατ' οίκον, χωρίς να γίνονται τα μαθήματα. Εισπράττονταν όμως τα αντίστοιχα χρήματα που αναφέρονται και στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών, με το οποίο παραπέμπεται ο κατηγορούμενος σε δίκη.

Κομβικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης διαδραμάτισε η τότε Πρόεδρος του της ΔΕΠΑΡ Βικτωρία Αγγελοπούλου.Η έρευνά της ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2007  όταν πήρε στα χέρια της το πρόγραμμα των διδακτικων ωρών των διδασκόντων με βάση το οποίο διοαμορφωνόταν και η αμοιβή τους. Την προβλημάτισε το ύψος κάποιν αμοιβών και ζήτησε να τηρείται παρουσιολόγιο για τους διδάσκοντες. Οι διαπιστώσεις της την οδήγησαν στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς της τότε ΔΕΠΑΡ, τον Μάρτιο του 2008. Ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση και η παραγγελία κύριας ανάκρισης με συνέχεια την άσκηση της ποινικής δίωξης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις