Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρεμιέρα στις Κάνες για το νέο Mad Max σε σκηνοθεσία του Ελληνοαυστραλού Τζορτζ Μίλερ

Πρεμιέρα στις Κάνες για το νέο Mad Max σ...

Τον ρόλο του Μελ Γκίμπσον πήρε τώρα ο Τομ Χάρντι

Στάση στο διάσημο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Κανών στη Γαλλική Ριβιέρα,  θα κάνει φέτος η πολυναμενόμενη νέα ταινία του 70χρονου Ελληνοαυστραλού δημιουργού, τιμημένου με Όσκαρ για το «Happy Feet», Τζορτζ Μίλερ, «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής».

Η ταινία θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο φετινό 68ο Φεστιβάλ Κανών, στις 14 Μαΐου 2015, στον κινηματογράφο Grand Théâtre Lumière ενώ μία μέρα αργότερα, στις 15 Μαίου 2015 θα κάνει την πρεμιέρα της στις Αμερικάνικες αίθουσες.

Τριάντα χρόνια μετά, ο ήρωας της επικής κινηματογραφικής saga που το κοινό γνώρισε και αγάπησε με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον επιστρέφει, με τον Βρετανό ηθοποιό Τομ Χάρντι να αναλαμβάνει τα ηνία του διάσημου franchise από τον 59χρονο σήμερα Μελ Γκίμπσον, ο οποίος είχε παίξει και στις τρεις ταινίες Mad Max με πιο τελευταία την ταινία «Mad Max Beyond Thunderdome» το 1985 όπου είχε συμπρωταγωνιστήσει και η Τίνα Τάρνερ.

Η ταινία «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Tanweer, μας μεταφέρει σε έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων.

Ο Μαξ Ροκατάνσκι (Τομ Χάρντι) θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την Αυτοκράτειρα Φουριόσα (στο ρόλο η γοητευτική Σαρλίζ Θέρον), που δραπετεύει με την συμμορία της, με προορισμό την Άγονη Γη. Η ταινία σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ σε ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας. Ο Αυστραλός κινηματογραφιστής που διαθέτει ελληνικές ρίζες καταγωγής, σκηνοθέτησε την 1η ταινία του franchise, με τίτλο «Mad Max» το 1979, όπως και τα δυο σίκουελ που ακολούθησαν, «Mad Max 2: The Road Warrior» (1981) και «Mad Max: Beyond Thunderdome» (1985).

Στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, ο πολεμιστής του δρόμου Mad Max πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσεις είναι να περιπλανιέσαι μόνος. Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σε ένα Πολεμικό Καραβάνι που το οδηγεί η αρχηγός τους, Furiosa. Δραπετεύουν από ένα Οχυρό που το διοικεί ο τύραννος Immortan Joe (στο ρόλο ο Ινδοαυστραλός ηθοποιός Χιου Κέις-Μπερν), από τον οποίο και έκλεψαν κάτι αναντικατάστατο. Εξοργισμένος, o πολέμαρχος θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου που θα ακολουθήσει.

Ο 37χρονος Τομ Χάρντι («The Dark Knight Rises»), τον οποίο είδαμε και πριν λίγο καιρό στο «Locke» που πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας, θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους νέους ηθοποιούς. Παίζουν ακόμα στο νέο Mad Max που αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα (το σχετικό πόστερ ήδη φιγουράρει στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε) ο Νίκολας Χουλτ («X-Men: Days of Future Past») ως ο Νυξ και ο Νέιθαν Τζόουνς, ως Ρίκτους Ερέκτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σενάριο συνυπογράφει και ο Ελληνικής καταγωγής Niko Lathouris.

*Το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Μαΐου 2015, σε 2D και 3D.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture