Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΙΚΙΠΑ:"Κατακρεουργούν παράνομα τις λεύκες στο προαύλιο του Αγ.Ανδρέα"

ΟΙΚΙΠΑ:"Κατακρεουργούν παράνομα τις...

Καταγγελία της Οικολογικής Κίνησης

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΚΙΠΑ αναφέρει: "Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγ.Ανδρέα εδώ και καιρό έχει βάλει σαν στόχο την κοπή 5 τεράστιων λευκών στον προαύλιο χώρο του ναού.

Έτσι μετά την αποτυχημένη προσπάθεια που έκαναν τον προηγούμενο  Νοέμβρη (αποσοβήθηκε έπειτα από κινητοποίηση της ΟΙΚΙΠΑ και των περιοίκων), επανήλθαν την προηγούμενη Παρασκευή έχοντας μια άδεια της Πολεοδομίας που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο σκαρίφημα της υπηρεσίας για  δένδρα που έχουν ήδη κοπεί από τον Μάρτιο του 2014!

Ενημερώσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πρασίνου κ.Στάμο που συμφώνησε μαζί μας για την  (μη) ισχύ της άδειας. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του ναού άλλαξαν τακτική και άρχισαν να μιλούν για κλάδεμα στις λεύκες και όχι κόψιμο. Όμως όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ήδη το ένα δένδρο το «πετσόκοψαν» προκαλώντας αμφιβολίες για την επιβίωση του.

Ο αρμόδιος προϊστάμενος της υπηρεσίας πρασίνου κ.Κωστόπουλος που έκανε αυτοψία στο χώρο κατ εντολή του Δήμου, μας είπε ότι και η εποχή που κλαδεύουν τις λεύκες είναι ακατάλληλη (τα δένδρα είναι καταπράσινα και τραυματίζονται ανεπανόρθωτα) και ο τρόπος κλαδέματος είναι υπερβολικός, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

Η ΟΙΚΙΠΑ καταθέτει  έγγραφο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο όπου ζητά τα παρακάτω.

1. Να σταλεί άμεσα συνεργείο της Πολεοδομίας προκειμένου να πιστοποιήσει με το σκαρίφημα που διαθέτει, ότι τα δένδρα που περιγράφονται στην άδεια έχουν ήδη κοπεί και στη συνέχεια να ενημερώσει εγγράφως το Ναό ότι η άδεια δεν έχει πρακτική ισχύ

2. Αν επιμένουν να γίνει το κλάδεμα (για μας απαράδεκτο για το λόγους που προαναφέραμε) να παρίστανται γεωπόνοι του Δήμου για να μη συνεχιστεί το κατακρεούργημα.

Ήδη με την  δική μας παρέμβαση αλλά και πολλών περιοίκων, το Σάββατο το πρωί, σταμάτησαν οι εργασίες, με τη ζημιά να έχει γίνει  σε μια λεύκα. Δεν πρέπει επ ουδενί να συνεχιστεί και στις υπόλοιπες.

Και ένα σχόλιο: Μας είναι ακατανόητες αυτές οι πράξεις αφού αναμέναμε από   την  Εκκλησία με ότι αυτή  πρεσβεύει, να είναι πιο ευαίσθητη σε θέματα περιβάλλοντος που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών. Ιδιαίτερα σε μια πόλη σαν την Πάτρα όπου υπάρχουν ελάχιστοι χώροι πρασίνου.

Εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα  (με κινητοποιήσεις αλλά και ένδικες ενέργειες) για να μην τελεσθεί αυτό το ανοσιούργημα".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις