Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Περιοδεία Νικολόπουλου στο Αγρίνιο: Κραυγή αγωνίας των πολυτέκνων

Περιοδεία Νικολόπουλου στο Αγρίνιο: Κραυ...

O κ. Νικολόπουλος, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ στο Μεσολόγγι και με στελέχη και πολιτευτές του κόμματος από το Αγρίνιο.

«Μέχρι τώρα μας έλεγαν η Ελλάδα μαστίζεται από υπογεννητικότητα και πρέπει να κάνετε παιδιά.Τώρα τα παιδιά τα θεωρούν τεκμήρια και μας ζητούν να πληρώσουμε φόρους για αυτά. Είμαστε άνεργοι γονείς, με άνεργα παιδιά.

Καταθέσαμε και τις πινακίδες των αυτοκινήτων μας, γιατί δεν είχαμε να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας. Έτσι δεν έχουμε την δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας, να φέρουμε έστω λίγα ξύλα για να ζεστάνουμε τα παιδιά μας.

Η πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί για τους πολύτεκνους. Δεν χρειάζεται να πούμε για άλλη μια φορά, ότι τα παιδιά είναι το μέλλον της χώρας».

Τη συγκλονιστική αυτή μαρτυρία έζησε σήμερα το πρωί, ο βουλευτής και Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, κατά την επίσκεψή του στις αποθήκες του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου, όπου το τελευταίο τριήμερο γίνεται δωρεάν διανομή ρούχων, που έχουν συγκεντρωθεί με δωρεές πολιτών και καταστηματαρχών.

Κατά την επίσκεψή του στις αποθήκες του Συλλόγου Πολυτέκνων, ο κ. Νικολόπουλος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Ντάουλα, για τα προβλήματα της πολυτεκνικής οικογένειας.

Ο κ. Ντάουλας μεταξύ άλλων είπε στον κ. Νικολόπουλο τα εξής: «Εκτός των μειώσεων των μισθών, των συντάξεων, της υπέρογκης φορολογίας που επιβλήθηκαν σε βάρος των οικογενειακών προϋπολογισμών, επιπλέον στους πολύτεκνους έγινε αδικαιολόγητη περικοπή της πενιχρής ισόβιας σύνταξης των 88 ευρώ της πολύτεκνης μάνας, περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, περικοπή του επιδόματος του τρίτου παιδιού και κατάργηση της δωρεάν χορήγησης τροφίμων στους οικονομικά ασθενέστερους πολύτεκνους.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα οι νέοι άνθρωποι να μην σχεδιάζουν ούτε κατά διάνοια την δημιουργία οικογένειας, με τραγικές συνέπειες για την χώρα στα επόμενα χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε θέσει πολλές φορές τις απόλυτα δικαιολογημένες διεκδικήσεις μας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αυτή την φορά όμως ελπίζουμε κάποιος να μας ακούσει».

Ο κ. Νικολόπουλος δεσμεύτηκε να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους, και σε πρώτο βήμα θα κατατεθούν οι σχετικές ερωτήσεις στην Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Νικολόπουλος, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ στο Μεσολόγγι και με στελέχη και πολιτευτές του κόμματος από το Αγρίνιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις