Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο Αίγιο τη Μεγάλη Τετάρτη ο ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου

Στο Αίγιο τη Μεγάλη Τετάρτη ο ο αναπληρω...

Επισκέπτεται την ΠΕΣ -Στο επίκεντρο οι επιδοτήσεις της σταφίδας

Στο Αίγιο και ειδικότερα στις εγκαταστάσεις της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών αναμένεται να βρεθεί τη Μεγάλη Τετάρτη ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Αποστόλου θα βρεθεί στο Αίγιο αποδεχόμενος την πρόσκληση της διοίκησης της ΠΕΣ ώστε στο πλαίσιο μιας ευρείας σύσκεψης να τεθούν επί τάπητος και εις γνώσιν της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, οι απόψεις των σταφιδοπαραγωγών για την διαφαινόμενη συρρίκνωση των επιδοτήσεων, θέμα που εξάλλου η ΠΕΣ ανέδειξε εξ αρχής στην πραγματική του διάσταση.

Η συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό ήταν από την αρχή το ζητούμενο για την ΠΕΣ, η οποία ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σταφίδας στην Ελλάδα, αν μη τι άλλο δικαιούται ενεργό συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων για το προϊόν που εμπορεύεται σε όλο τον κόσμο. Πριν λίγες μέρες η νέα διοίκηση της ΣΚΟΣ είχε συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού όπου σκοπίμως, όπως προκύπτει από τα 'συμφραζόμενα', κάποιοι... “ξέχασαν” να ενημερώσουν την ΠΕΣ ώστε να αντιπροσωπεύεται, αν και είχε πρωτοστατήσει στον ορισμό του ραντεβού! Οι προσπάθειες εκ μέρους της Παναιγιαλείου Ένωσης όμως δεν σταμάτησαν και ως φαίνεται, ο αναπληρωτής Υπουργός πείστηκε πως πρέπει να ακούσει τους κατάλληλους ανθρώπους, σχετικά με τη διαφαινόμενη μείωση έως και 50% των ενισχύσεων έως το 2020 και να λάβει σοβαρά υπόψιν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό για την τοπική οικονομία, με συνέπειες στην εν γένει αγροτική οικονομία της χώρας. 

Κοινή παραδοχή είναι πάντως, η επιτακτική ανάγκη συσπείρωσης και σοβαρής διεκδίκησης εκ μέρους των σταφιδοκαλλιεργητών από όλη τη Δυτική και Νότια Ελλάδα, ώστε να υπερασπιστούν το προϊόν τους και κατ'επέκτασιν και το εισόδημά τους πριν να είναι πολύ αργά. Το ζητούμενο είναι να προκληθεί και μια θετική απάντηση εκ μέρους του Υπουργείου, δηλαδή μια διαβεβαίωση και παράλληλα μια δέσμευση πως η σταφιδοκαλλιέργεια έχει μέλλον στη χώρα μας.

 

Πηγή:filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις