Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Αυστηρά μέτρα προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος

Αυστηρά μέτρα προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος

Πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ και απαγόρευση εξόδου στην Ευρώπη

Ισχυροποίηση του ρόλου του Υπουργείου προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μετά από συνεννόηση με το προεδρείο.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, ο υφυπουργός Αθλητισμού λαμβάνει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμα από 10.000 μέχρι 25 εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση επεισοδίων, ν' αποφασίζει την αναβολή ή διακοπή αγώνων, την ανάκληση αναγνώρισης ομάδων και ν' απαγορεύει την έξοδο τους στην Ευρώπη! Δύναται επίσης να επιβάλει χρηματικές ποινές σε μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν ή ωθούν τη βία, ενώ θα πρέπει να ενημερώνεται για κάθε περίπτωση που υπάρχει υποψία χειραγώγησης αγώνα.

Ορίζεται ταυτόχρονα ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα η εύρυθμη λειτουργία των γηπέδων με τη χρήση καμερών και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, απαγορεύεται η διακίνηση εισιτηρίων από μη αναγνωρισμένους συνδέσμους, ενώ οι διαιτητές θα υποχρεούνται να υποβάλουν την περιουσιακή κατάσταση τους στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο νέος αθλητικός νόμος προβλέπει ακόμη την ανασυγκρότηση εντός πέντε μηνών των πειθαρχικών και δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου, τα οποία θα αποτελούνται πλέον τακτικούς δικαστές, την ίδρυση ειδικού σώματος παρατηρητών της ΔΕΑΒ με διετή θητεία και νέα δεδομένα για τη λήψη πιστοποιητικού από την ΕΕΑ.

Ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε επί του νέου αθλητικού νόμου: "Δίνουμε στη δημοσιότητα τα αθλητικό νομοσχέδιο με τα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας, και τις αμέσως επόμενες ημέρες, κατόπιν συνεννοήσεως με την Πρόεδρο της Βουλής, θα αποφασιστεί η διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του.

Ελπίζω οι πάντες να αντιλαμβάνονται την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την πάταξη των παθογενειών στον ελληνικό αθλητισμό. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων των θεσμοθετημένων φορέων και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε στον κοινό μας στόχο".

 

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports