Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη ευαισθητοποίησε την κοινωνία για το Bullying στα σχολεία - "Μην βαπτίζουμε όμως το κρέας… ψάρι"

Πάτρα: Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ψυχραιμία συνιστά ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή και την τραγική υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και τα όσα υπέφερε από τους συμφοιτητές τους, το θέμα της ενδοσχολικής βίας και του Bullying έχει ευαισθητοποιήσει γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και παιδιά.

Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δε θα πρέπει να συγχέουμε τις περιπτώσεις και απλά καθημερινά περιστατικά μικροκαυγάδων μεταξύ μαθητών να βαπτίζονται αυτομάτως... Bullying. Με άλλα λόγια δε θα πρέπει, οι άμεσα εμπλεκόμενοι, να κάνουν την «τρίχα τριχιά», αλλά να αντιμετωπίζουν το κάθε γεγονός που καταγγέλλεται με ψυχραιμία και με βάση τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού που διεθνώς ονομάζεται Bullying.

Δηλαδή ένα περιστατικό θα πρέπει να ονομάζεται Bullying μόνο εάν υπάρχει θυματοποίηση κάποιου παιδιού, εάν φαινόμενο έχει διάρκεια και αν υπάρχει αποσιώπηση εκ μέρους του θύματος. Όπως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τριαντάφυλλος Κιντής, το φαινόμενο του Bullying δεν είναι σε έξαρση στην περιοχή μας.

«Εμείς οφείλουμε με απόλυτη συνεργασία με τους γονείς, τους συναδέλφους και τους σχολικούς συμβούλους να λύνουμε τα ζητήματα που ανακύπτουν, με προσοχή και ευαισθησία. Ωστόσο δεν πρέπει να βαπτίζουμε το κρέας ψάρι», εξηγεί ο κ. Κιντής. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η φαντασία των γονέων και όχι μόνο έχει «φουντώσει» το τελευταίο διάστημα και μάλιστα κυκλοφορούν διάφορες φήμες για περιστατικά απλών «καυγάδων» μεταξύ παιδιών.

Τα περιστατικά αυτά παίρνουν, από στόμα σε στόμα, διαστάσεις που πολλές φορές δεν έχουν στην πραγματικότητα, γεγονός που, όπως επισημαίνεται, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Και αυτό γιατί μπορεί να στιγματιστούν παιδιά στην τοπική τους κοινωνία και να μπουν στο περιθώριο χωρίς να έχουν διαπράξει Bullying ή γενικά έντονη βίαιη συμπεριφορά.

«Υπάρχουν περιπτώσεις υπερβολών που θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί ένα πραγματικό γεγονός μπορεί να υποβαθμιστεί εάν έχουν υπάρξει καταγγελίες που δεν είχα αντικείμενο», σημειώνει ο κ. Κιντής.

Πάντως όλοι οι παράγοντες της εκπαίδευσης παροτρύνουν τους γονείς να συζητούν με τα παιδιά τους, να τ’ ακούν με προσοχή και φυσικά να καταφεύγουν στους διευθυντές των σχολείων τους όταν διαπιστώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Εκείνοι από την πλευρά τους, προσθέτει ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, θα χειριστούν το ζήτημα με λεπτότητα και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις