Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένας χρόνος κύλησε από την εκδημία του βετεράνου δημοσιογράφου Γιάννη Καραλή

Ένας χρόνος κύλησε από την εκδημία του β...

Τελείται την Κυριακή μνημόσυνο στο ναό του Παντοκράτορος στην άνω πόλη της Πάτρας

Ήταν ο γνωστός σε όλους «Πελοποννήσιος», όπως ονομαζόταν η περίφημη στήλη του που κρατούσε για χρόνια στην εφημερίδα Πελοπόννησος της Πάτρας ενώ είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια και Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων –ΕΣΗΕΠΗΝ.

Ο λόγος για τον Γιάννη Καραλή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρυσι και αυτή την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκδημία του, θα τελεστεί ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον ιερό ναό του Παντοκράτορος, που ήταν και η ενορία του, στις 9.30 το πρωί στο τέλος της Θείας λειτουργίας.

Ο Γιάννης Καραλής είχε γεννηθεί το 1921 στο Σαραβάλι της Πάτρας και είχε αποφοιτήσει από τη Μέση Σχολή Πατρών ενώ είχε λάβει μέρος και στην Εθνική Αντίσταση. Όταν ήταν τελειόφοιτος στην Πάντειο, επιστρατεύτηκε ως στρατιώτης και στάλθηκε στη Μακρόνησο.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στις αρχές της δεκαετίας του ΄50. Ασχολήθηκε επαγγελματικά, τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στον Πατραϊκό και Αθηναϊκό τύπο.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», ως συντάκτης, χρονογράφος, αλλά και ως αρχισυντάκτης.

Στην «Πελοπόννησο» εργάζεται σήμερα εδώ και πολλά χρόνια η αγαπημένη του κόρη Γωγώ Καραλή.

Ο εκλιπών υπήρξε επίσης υπήρξε ανταποκριτής και συνεργάτης των Αθηναϊκών εφημερίδων «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Ναυτεμπορική», του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και της ΕΡΤ ενώ διετέλεσε και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Πατρών.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Γιάννης Καραλής ασχολήθηκε ενεργά και με τον συνδικαλισμό, μέσα από τις τάξεις της ΕΣΗΕΠΗΝ. Εκλέχθηκε πολλές φορές μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΠΗΝ και διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ., την περίοδο από το 1976 έως το 1982.

Επίσης, για πολλά χρόνια είχε την ευθύνη και θέση του εφόρου του Μουσείου Τύπου της Ένωσης Συντακτών.

Ο Γιάννης Καραλής ήταν και συγγραφέας έχοντας γράψει πολλά βιβλία ενώ τα χρονογραφήματα του στην εφημερίδα Πελοπόννησος άφησαν εποχή για την ωραία γραφή και το χιούμορ τους.

Ήταν παντρεμένος με την Γιώτα Καραλή και εκτός από την Γωγώ είχαν αποκτήσει και μία ακόμη κόρη, την Πάκη.

Πλούσιο και σημαντικό ήταν και το φιλανθρωπικό του έργο και δράση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις