Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η κεφάτη παρέα της «Ποντικοπαγίδας» για τρεις βραδιές στην Πάτρα, στο Πάνθεον -"Σε κάθε λεπτό του έργου συμβαίνει και μία ανατροπή"

Η κεφάτη παρέα της «Ποντικοπαγίδας» για ...

Οι ηθοποιοί της παράστασης του Μ. Μανουσάκη με επικεφαλής τον γοητευτικό Γιάννη Αιβάζη και την Πατρινή Όλγα Πολίτου μίλησαν στους Πατρινούς δημοσιογράφους

«Αυτό το έργο έχει κάτι μαγικό, υπάρχει κόσμος που παρότι το έχει ξαναδεί και ξέρει το τέλος, ξανάρχεται και πολλοί θεατές όπως ομολογούν βλέπουν διαφορετικά πράγματα.

Η χημεία των ηθοποιών, το σημείο της αλήθειας, ο λόγος και η πλοκή από την συγγραφέα Αγκάθα Κρίστι είναι τα στοιχεία που κάνουν αυτή την παράσταση μοναδική και ελκυστική. Αυτό που βλέπει ο θεατής είναι καθαρό θέατρο. Είναι σημαντικό στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα, ο κόσμος να αγκαλιάζει τις καλές παραστάσεις και να βρίσκει μία διέξοδο».

Αυτά ανέφερε η συμπαθής ηθοποιός Κάτια Νικολαίδου εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης «Η Ποντικοπαγίδα» σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη που μετά την μεγάλη επιτυχία της στην Αθήνα, στο θέατρο Βεάκη (για 2 μάλιστα σαιζόν) και στην Θεσσαλονίκη, ξεκινά μία μίνι περιοδεία με πρώτο σταθμό την θεατρόφιλη Πάτρα και το Πάνθεον στην Λεωφόρο Δημητρίου Γούναρη.

Θα ακολουθήσουν η Καλαμάτα στις 3 και 4 Απριλίου 2015, η Τρίπολη την Κυριακή των Βαίων και στη συνέχεια μετά το Πάσχα η Κρήτη.

Στο Πάνθεον της Πάτρας η «Ποντικοπαγίδα» θα παιχθεί απόψε Παρασκευή 27/3/2015 στις 21.00 και το σαββατοκύριακο 28 και 29/3/2015 στις 18.00 και στις 21.00.

Οι συντελεστές της παράστασης το μεσημέρι της Παρασκευής παρά τον μουντό, βροχερό καιρό, βρέθηκαν στην καφετέρια του Φάρου, στην Ιχθυόσκαλα, κάτω από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου και μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και εν μέσω πειραγμάτων μίλησαν στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρούσα στην Πάτρα και στην συνέντευξη Τύπου ήταν και η θεατρική επιχειρηματίας Νινέττα Λεμπέση και η κόρη της Νταίζη Λεμπέση που έχουν την ευθύνη της παραγωγής της «Ποντικοπαγίδας». Η ευγενέστατη κυρία Λεμπέση ήταν η σύζυγος του αείμνηστου θεατρικού επιχειρηματία Γιώργου Λεμπέση, ενός ανθρώπου που συνέδεσε τη ζωή και την πολύχρονη καριέρα του με το θέατρο, οποίος έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια τον Δεκέμβριο του 2010. Εκτός από την Νταίζη είχαν αποκτήσει και ένα γιο τον Παναγιώτη.

Επιστρέφοντας στα του έργου της Αγκάθα Κρίστι, όπως ανέφερε η Κάτια Νικολαίδου που είχε παίξει και σε προηγούμενο ανέβασμα του έργου και πάλι σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη πριν από 17 περίπου χρόνια μαζί με τους Στράτο Τζώρτζογλου, Σωκράτη Αλαφούζο, κ.α. σε παραγωγή του Βαγγέλη Λειβαδά (είχε κάνει μάλιστα και τον ίδιο ρόλο όπως και τώρα), χαίρεται ιδιαίτερα που βρίσκονται ως θίασος στην Πάτρα, μία πόλη με ένα δύσκολο, απαιτητικό κοινό με μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη για το θέατρο.

Μάλιστα η Κάτια Νικολαίδου μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για την Πάτρα λέγοντας πως είναι ένα μέρος όπου έχει πολλούς φίλους και συγγενείς και περνάει πάντα ωραία όταν έρχεται.

Η Αγγελική Δαλιάνη που ενσωματώθηκε φέτος στον θίασο αντικαθιστώντας την Μαριάννα Τουμασάτου στον ρόλο της κυρίας Ράλστον, συζύγου του κυρίου Ράλστον που κάνει στο έργο ο γοητευτικός Γιάννης Αιβάζης, εξέφρασε την χαρά και περηφάνια της που είναι στην ομάδα των «ποντικιών» μαζί με τους εξαίρετους συναδέλφους της, όπως είπε, ενώ πρόσθεσε πως το έργο αυτό της Αγκάθα Κρίστι είναι από τα μακροβιότερα, με ήρωες που ο καθένας κουβαλά την δική του ιστορία, που η αγωνία των θεατών για το ποιός είναι ο δολοφόνος είναι συνεχής και πως κάθε λεπτό  συμβαίνει και μία ανατροπή!

«Το feedback και η αγωνία των θεατών για την τελική έκβαση του έργου είναι μοναδικά», υπογράμμισε η Αγγελική Δαλιάνη ενώ εντύπωση έκανε κι αυτό που είπε ο Γιάννης Αιβάζης ότι όταν πρωτομεταφέρθηκε στο θέατρο το έργο στις αρχές του ’50 η ίδια η Άγκαθα Κρίστι δεν το είχε πιστέψει και έλεγε πως δεν κρατούσε πάνω από μήνα.

Η τεράστια επιτυχία, αντοχή και διάρκεια του έργου, το οποίο μπήκε μέχρι και στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες την διέψευσαν. Στην Ελλάδα η «Ποντικοπαγίδα» πρωτοπαίχτηκε από τον θίασο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ το 1963, όπου και είχε κάνει το ντεμπούτο του και ο Κώστας Καρράς ενώ το 1976 στο Θέατρο της Δευτέρας είχε παιχθεί από τους Κατερίνα Βασιλάκου, Νίκο Βασταρδή, Γιάννη Ευαγγελίδη, Γιώργο Χριστοδούλου κ.α.

Ο Γιάννης Αιβάζης που συνεργάζεται όπως και ο Πέτρος Ξεκούκης με τον Μανούσο Μανουσάκη και στην κινηματογραφική ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» που γυρίζεται αυτό τον καιρό, τόνισε πως η παράσταση αυτή ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε και πως βγήκε τώρα σε περιοδεία χωρίς να έχει γίνει καμία «έκπτωση». «Είναι αυτούσια η παράσταση όπως παρουσιαζόταν στο Βεάκη στην Αθήνα με όλα μας τα σκηνικά που βάζουν τον θεατή στην εποχή του 1950 στο Λονδίνο», είπε χαρακτηριστικά.

Η Πατρινής καταγωγής φινετσάτη ηθοποιός Όλγα Πολίτου υποδύεται στην «Ποντικοπαγίδα» την αινιγματική κυρία Μπόιλ. Παίζουν ακόμα ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης, πολύ γνωστός και αγαπητός και από τους επιθεωρησιακούς του ρόλους (έχει δουλέψει με Σωτήρη Μουστάκα, Θανάση Βέγγο, Ρένα Βλαχοπούλου και πολλούς άλλους), που ενσαρκώνει έναν απρόσκλητο επισκέπτη, έναν καταδότη, ο Γιώργος Ματαράγκας, ο οποίος θυμήθηκε απίστευτα μαγικές θεατρικές βραδιές που έχει ζήσει στην Πάτρα στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο και στο Πάνθεον, ο Θοδωρής Αντωνιάδης και ο Λευτέρης Δημηρόπουλος, οι οποίοι τόνισαν πως πρόκειται για μία εμπνευσμένη θεατρική συνάντηση.

Ο Γιώργος Ματαράγκας μάλιστα χαρακτήρισε το Πατρινό κοινό πολύ δοτικό και με μεγάλο κριτήριο και αισθητήριο που ξέρει αν πρέπει να στηρίξει μία παράσταση ή όχι. «Είναι μία παράσταση όπου επικρατεί ο λόγος και η δράση, που παίζεται για πολλά χρόνια και είμαστε ευτυχείς να ζούμε αυτή την επιτυχία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Όλγα Πολίτου εξέφρασε τα ξεχωριστά συναισθήματα που την διακατέχουν καθώς ήρθε στην γενέτειρα της, την Πάτρα. «Δεν μπορώ να περιγράψω πώς νιώθω, είναι πολύ δυνατά συναισθήματα. Η ζεστασιά αυτής της πόλης είναι υπέροχη. Θυμάμαι την μητέρα και τον πατέρα μου που μπορεί να μην ήταν γεννημένοι στην Πάτρα αλλά την λάτρεψαν. Στο έργο ζητάμε πάντα από τον κόσμο να κρατάει ένα μυστικό και το κρατά», ανέφερε ενώ ερωτώμενη για την συνεργασία της με τον Γιάννη Βόγλη επί καλλιτεχνικής του διεύθυνσης στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας πριν από τρία περίπου χρόνια στον «Χορό του Θανάτου» του Στρίντεμπεργκ ανέφερε πως ήταν μία εξαιρετική στιγμή στην καριέρα της, πως κρατά τις ωραιότερες αναμνήσεις και πως ο Γιάννης Βόγλης ενέπνεε τον σεβασμό.

Τον Πέτρο Ξεκούκη που είχε ένα ατύχημα πριν λίγο καιρό και έχει σπάσει το αριστερό του χέρι, οι υπόλοιποι του θιάσου τον «πειράζουν» για να απαντήσει αυτός με τη σειρά του πως «οι ωραίοι έχουν χρέη και αυτά θα καλύψω στην Πάτρα».

Την μουσική στην παράσταση έχει γράψει ο Μανόλης Μανουσάκης, γιος του Μανούσου Μανουσάκη και τα σκηνικά και κοστούμια η Δέσποινα Βολίδη ενώ τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί ο Νίκος Καβουκίδης.

Λίγα λόγια για το έργο

Οκτώ άνθρωποι –πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες– συγκεντρώνονται σε μια εξοχική πανσιόν, στο «Monskwell Manor», που το διευθύνει ένα νεαρό ζευγάρι, η Μόλλυ και ο Τζάιλς Ράλστον. Λίγες μέρες ψυχικής ηρεμίας και ξεγνοιασιάς τους περιμένουν, τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν όλοι.

Γρήγορα, όμως, θα διαπιστώσουν πως ανάμεσα τους έχει παρεισφρήσει και ένας στυγερός δολοφόνος, που ήδη έχει σκοτώσει κιόλας κάποιον στο Λονδίνο. Η δεσποινίς Λάιον ήταν το πρώτο του θύμα. Ο άνθρωπος αυτός, αργά και μεθοδικά, προετοιμάζει τώρα ένα δεύτερο…

Την συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο Αιγιώτης δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Ελευθερίου που για πολλά χρόνια εργαζόταν στα Πατρινά Μέσα ενημέρωσης.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 20 ευρώ, 15 ευρώ και 12 ευρώ των ανέργων.

Το τηλ. του ταμείου στο Πάνθεον για κρατήσεις εισιτηρίων και περισσότερες πληροφορίες είναι το 2610 325 778.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture