Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 2η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - PatrasIQ 2015 - Τον Απρίλιο στο "Δημήτριος Τόφαλος"

Πάτρα: 2η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας ...

Απο το Επιμελητήριο, το Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, συνδιοργανώνουν την «2η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας -  PatrasIQ 2015», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2015 στο αθλητικό κέντρο «Δημήτρης Τόφαλος».

Η έκθεση «Patras IQ 2015», στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα και θα περιλαμβάνει:

Παρουσιάσεις καινοτόμων ιδεών και εφαρμοσμένης έρευνας
Ομιλίες φορέων χρηματοδότησης
Ομιλίες ιδρυτών νεοφυών επιχειρήσεων (start ups)
Ομιλίες για θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας

Ερευνητές θα παρουσιάσουν και θα προτείνουν  σε επιχειρήσεις και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που μπορούν είτε να αξιοποιηθούν παραγωγικά είτε να μετατραπούν σε εμπορικό προϊόν.

Αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός τομέας μπορούν να συζητηθούν με ερευνητές και να τους προταθούν λύσεις.

Παράλληλα με τα παραπάνω θα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι ομιλητές και φορείς, σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας οι οποίοι θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτομίας στην περιφέρειά μας και εν γένει στην χώρα μας.

Η Πρωτοβουλία αυτή συντελεί στη δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και στον παραγωγικό τομέα μέσα από την αέναη προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και εφαρμογής καινοτόμων ιδεών.

Επιπλέον, φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο για τους ερευνητές που επιθυμούν να παρουσιάσουν την εφαρμοσμένη έρευνά τους στον παραγωγικό τομέα.

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η εξοικείωση τόσο των ερευνητών όσο και του παραγωγικού τομέα με την διαχείριση της γνώσης, την ανάπτυξη καινοτομίας, με μηχανισμούς και προϋποθέσεις οικοδόμησης δικτύων και καινοτομικών συνεργατικών σχηματισμών και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης της καινοτομίας.

Στην «2η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - PatrasIQ 2015» πρόκειται να συμμετέχουν ερευνητές από: Πανεπιστήμιο Πατρών, Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ), Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ Διόφαντος), Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ.), Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών (Corallia), Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος), Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου (ΤΕΙ Ηπείρου), Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και εκπρόσωποι πανεπιστημίων και φορέων αναδιανομής καινοτομίας.

Θα παρουσιαστούν μεγάλο πλήθος ερευνητικών θεμάτων, ενώ αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Την έκθεση πρόκειται να επισκεφτούν μέλη από: Επιμελητήριο Αχαΐας, Σύνδεσμο  Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΒΠ&ΔΕ), Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Σύνδεσμο Εγκατεστημένων  επιχειρήσεων στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών (ΣΕ.ΒΙ.ΠΑ), Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, BGS Group (British Graduates Society) καθώς και επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Αττικής, εκπρόσωποι της Πολιτείας, πρέσβεις, εκπρόσωποι και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις