Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Να δαμάσει το Τέρας

Να δαμάσει το Τέρας

Του Στάθη Πολίτη

Εκτράφηκε διαχρονικά από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα. Βρήκε θαλπωρή στην ανοχή μεγάλου κομματιού της κοινωνίας. Μεγάλωσε, θέριεψε και κατά καιρούς έβγαινε από το κλουβί του και προξενούσε τις μεγαλύτερες καταστροφές και τα πιο ιστορικά πισωγυρίσματα που έχει γνωρίσει ο τόπος.

Λαϊκισμός -το Τέρας που καταπνίγει κάθε ειλικρινή προσπάθεια μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής μας σφαίρας. Το Τέρας που φροντίζει να μας κρατά καθηλωμένους στην παρακμή και τη σήψη.

Ακολουθώντας τα παραδείγματα προκατόχων του, ο Αλέξης Τσίπρας αγκάλιασε το Τέρας. Και αυτό του ανταπέδωσε τη στοργή. Τον οδήγησε στο ιστορικό κατόρθωμα να μετατρέψει την γεμάτη παθογένειες και κομπλεξισμούς εγχώρια Αρριστερά, σε κυβερνώσα παράταξη.

Λησμονά όμως, πως το Τέρας δεν έχει λογική και, όπως έχει τόσες φορές αποδειχθεί, είναι νομοτελειακό πως στο τέλος, πάνταδαγκώνει το ίδιο το χέρι που το τρέφει.

Ο Πρωθυπουργός έχει μια ιστορική ευκαιρία. Να γίνει ο πρώτος μετά από δεκαετίες ηγέτης, που θα το κοιτάξει στα μάτια και θα το δαμάσει. Για το καλό του ίδιου, της παράταξής του, αλλά πάνω απ' όλα, του κατακρεουργημένου από το Τέρας αυτού τόπου.

Στάθης Πολίτης
Επιχειρηματίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις