Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: "Η ακύρωση του διαγωνισμού της Πατρών - Πύργου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή…"

Άγγελος Τσιγκρής: "Η ακύρωση του δι...

Δήλωση μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Στην ακύρωση του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πάτρας - Πύργου προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Ως αιτία αναφέρεται η ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου δημοπράτησης του έργου, παράλληλα με τη διαδικασία ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ.

Δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, αν το οδικό τμήμα θα επαναπροκηρυχθεί ως ένα ενιαίο έργο, όπως ζητούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και οι δήμαρχοι της περιοχής ή σε τμήματα, όπως ζητούν οι κατασκευαστικές εταιρίες. 
Η απόφαση έρχεται ως συνέχεια του αιτήματος που υπέβαλλε πριν από μια εβδομάδα ο αναπλ. υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, με δεδομένο ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος είχε μετατεθεί στις 31 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι το οδικό τμήμα Πάτρας - Πύργου ήταν κομμάτι της Ολυμπίας Οδού και «αποσπάστηκε» με το νόμο 4219/13, με τον οποίο επανεκκινήθηκαν τα «παγωμένα» έργα σε τέσσερις αυτοκινητόδρομους. Το έργο είναι ημιτελές (έχει κατασκευαστεί το 20%) και έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 443 εκατ. ευρώ. 
Με αφορμή την ακύρωση του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πάτρας- Πύργου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Οι χρονικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου του δυτικού εθνικού οδικού δικτύου είναι τραγικές.Ζωές αθώων χάνονται σχεδόν καθημερινά στην Πατρών - Πύργου.Οι πολίτες της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας ζητούν απαντήσεις.Σήμερα, το “εθνικό” οδικό δίκτυο από την Πάτρα έως τον Πύργο χαρακτηρίζεται ως το χειρότερο της Ευρώπης και από τα πλέον πολύνεκρα στο κόσμο. Η Κυβέρνηση καλείται να απαντήσει άμεσα στους πολίτες της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας:Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο; Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες; Γιατί έκλεισαν τα εργοτάξια; Γιατί εξακολουθούμε να πληρώνουμε διόδια για τη διέλευση από την “καρμανιόλα”; Γιατί απολύονται οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια;Γιατί τέτοια αδιαφορία για την οδική μας ασφάλεια;Γιατί τέτοια ανευθυνότητα για την ανθρώπινη ζωή…;»._

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις