Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Σουηδός καθηγητής που μελετά επί μισό αιώνα τη χλωρίδα της Ελλάδας και αναγορεύεται σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου

Πάτρα: Ο Σουηδός καθηγητής που μελετά επ...

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Απριλίου 2015

Ο Σουηδός Καθηγητής Βοτανικής Arne Strid, που για μισό αιώνα μελετά τη χλωρίδα της χώρας μας, θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας των Σχολών Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικής του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση των Τμημάτων Βιολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων.

Ο Arne Strid μελέτησε στη διδακτορική του διατριβή (1970) τη διαφοροποίηση και εξέλιξη των φυτών του Αιγαίου, και έκτοτε συνεχίζει τη συστηματική μελέτη της βοτανικής της χώρας μας. Τα τελευταία 50 χρόνια ταξιδεύει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην ελληνική ύπαιθρο, εξερευνώντας πολλές περιοχές της νησιωτικής και της ηπειρωτικής χώρας, με το ερευνητικό του ενδιαφέρον να εστιάζεται στη συστηματική των φυτών και τη φυτογεωγραφία.

Με το έργο του κατέγραψε και ανέδειξε τα είδη της ελληνικής χλωρίδας, ενώ ανακάλυψε και δεκάδες νέα για την επιστήμη είδη. Έχει πολλές σχετικές δημοσιεύσεις: «Τα άγρια λουλούδια του Ολύμπου» (Wild Flowers of Mount Olympus, 1980), «Mountain Flora of Greece» σε δύο τόμους, το 1986 και το 1991 και έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για την περιγραφή και γεωγραφική εξάπλωση των ελληνικών φυτικών ειδών, με περισσότερο από ένα εκατομμύριο καταγραφές και παρατηρήσεις (Flora Hellenica Bibliography, 1η έκδοση 1996, 2η έκδοση 2006).

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Strid θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, 1 Απριλίου 2015 (ώρα 12.00 μ.), στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας, Καθηγητής Γρηγόριος Ιατρού, και θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τους Κοσμήτορες των Σχολών, και η περιένδυσή του από την Πρύτανι. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Καθηγητή Strid, με θέμα: «The Aegean flora from Theophrastos to the present»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις