Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ανεβαίνει το πετρέλαιο, πέφτουν οι μετοχές

Ανεβαίνει το πετρέλαιο, πέφτουν οι μετοχές

Ανω κάτω στις διεθνείς αγορές

Στον ρυθμό των «τύμπανων του πολέμου» στη Μέση Ανατολή «χόρεψαν» χθες οι διεθνείς αγορές, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στην Υεμένη πυροδότησαν ράλι του μαύρου χρυσού πετρελαίου και ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια.

Η τιμή τόσο του πετρελαίου μπρεντ όσο και του αμερικανικού αργού αυξήθηκε πάνω από 4% (στα 59 δολ./βαρέλι και στα 51,30 δολ./βαρέλι αντίστοιχα), εν μέσω ανησυχιών ότι τυχόν κλιμάκωση της σύρραξης στην περιοχή θα προκαλέσει προβλήματα στην ομαλή ροή πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των φορτίων «περνά» από τον Κόλπο του Άντεν στην Υεμένη προτού φτάσει στη Διώρυγα του Σουέζ και από εκεί στις αγορές της Ευρώπης.

Η μειωμένη διάθεση για ανάληψη κινδύνου αποτυπώθηκε και στις απώλειες των μετοχών. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη είχαν το χειρότερο διήμερο εδώ και πάνω από ένα μήνα. Έντονα αρνητική ήταν η τάση και στην έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, ωστόσο στη συνέχεια οι απώλειες μετριάστηκαν χάρη στη δημοσίευση ισχυρών στοιχείων για την απασχόληση και τον τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ που παραπέμπουν σε μια εύρωστη οικονομία, παρά τις πρόσφατες ενδείξεις επιβράδυνσης.

Τα στοιχεία αυτά συνέβαλαν και στην επιστροφή του δολαρίου σε ανοδική τροχιά, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται στο 1,0874 δολ./ευρώ στις βραδινές συναλλαγές. Νωρίτερα, το δολάριο είχε υποχωρήσει σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ, στο 1,1051 δολ./ευρώ.

Αρνητικά για το ευρώ λειτούργησε και χθεσινή έκθεση της Barclays σύμφωνα με την οποία το ενιαίο νόμισμα θα φτάσει την ισοτιμία 1:1 με το δολάριο στο γ' τρίμηνο του έτους αντί για το δ' τρίμηνο, ενώ στις αρχές του 2016 το ευρώ θα διαπραγματεύεται στο 0,95 δολ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά