Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατί ο 28χρονος Andreas Lubitz έριξε το αεροπλάνο; Εύρημα - μυστήριο στο σπίτι του συγκυβερνήτη

Γιατί ο 28χρονος Andreas Lubitz έριξε το...

Αυτοκτονία ή... αποστολή;

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο 28χρονος Andreas Lubitz εσκεμμένα έριξε το Airbus A320 της γερμανικής εταιρίας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από τη Βαρκελώνη και με προορισμό το Ντίσελντορφ, έγινε κομμάτια στις πλαγιές των γαλλικών Άλπεων, οδηγώντας στον άδικο χαμό 150 ανθρώπινων ψυχών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Telegraph, η γερμανική αστυνομία έκανε «φύλλο και φτερό» το σπίτι των γονιών του Andreas Lubitz, στο Montabaur, ενώ οι ίδιοι φυγαδεύτηκαν. Σύμφωνα με την έκθεση των αξιωματικών, υπήρξε μια «σημαντική ανακάλυψη», χωρίς όμως να πουν περισσότερα. Πάντως, ξεκαθάρισαν ότι δεν επρόκειτο για σημείωμα αυτοκτονίας. 

«Ελπίζουμε τα ευρήματα να μας δώσουν τις εξηγήσεις που ζητάμε», δηλώνει η αστυνομία.


Από την πρώτη στιγμή η εταιρία Lufthansa απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως ως τώρα συνηγορούν σε αυτό. Όμως εγείρονται ερωτήματα.

Τι σκεφτόταν ο συγκυβερνήτης; Γιατί η πόρτα ήταν κλειδωμένη από μέσα; Ήθελε να αυτοκτονήσει και επέλεξε να πάρει μαζί του τόσες αθώες ψυχές; Ήταν μια κίνηση στιγμιαίας ανοησίας; Είχε όντως τις αισθήσεις του, ή ανάσαινε έχοντας κάποιο άλλο πρόβλημα, που τον καθιστούσε ανίκανο να σώσει την κατάσταση;

Σε αυτά τα ερωτήματα ίσως να μπορούσαν να απαντήσουν οι επιβάτες αν είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους, όπως είχε γίνει στο χτύπημα των δίδυμων πύργων. Ακόμα περισσότερες πιθανότητες να αποκαλύψει κάτι, έχει το δεύτερο μαύρο κουτί, αν βρεθεί. Το γεγονός όμως πως τα συντρίμμια του Airbus είναι ελάχιστα και διασκορπισμένα σε μεγάλη έκταση λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, καθιστά τις έρευνες ακόμα πιο δύσκολες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις