Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Για ένα τριήμερο στην Πάτρα η "Ποντικοπαγίδα" στο Πάνθεον - Πρωταγωνιστεί και η Πατρινή ηθοποιός Όλγα Πολίτου

Για ένα τριήμερο στην Πάτρα η "Ποντ...
Μαρτάτος Tάκης

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Μανούσου Μανουσάκη

Από την Πάτρα με το θεατρόφιλο κοινό, ξεκινά η περιοδεία της πολύ επιτυχημένης παράστασης «Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία του γνωστού σκηνοθέτη πολλών τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και θεατρικών επιτυχιών Μανούσου Μανουσάκη.

Η παράσταση που συνεχίστηκε φέτος για 2ο χρόνο στο θέατρο Βεάκη της Αθήνας σε παραγωγή της Νινέττας Λεμπέση ενώ παίχθηκε για ένα διάστημα και στην Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Πάνθεον στην Πάτρας (Δημητρίου Γούναρη και Κανακάρη) την Παρασκευή 27/3/2015 και το σαββατοκύριακο 28 και 29/3. Την Παρασκευή θα δοθεί μόνο μία βραδινή παράσταση στις 21.00 ενώ το σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί διπλές παραστάσεις στις 18.00 και στις 21.00.

Η θρυλική «Ποντικοπαγίδα» που εκτυλίσσεται σε ένα ξενοδοχείο όπου έχουν εγκλωβιστεί οι ένοικοι του, τους οποίους περιτριγυρίζει ένας μυστηριώδης δολοφόνος, θεωρείται ένα εξαιρετικά αγαπημένο έργο με στοιχεία θρίλερ, μυστηρίου αλλά και κωμωδίας, από τα καλύτερα της Αγκάθα Κρίστι, της κορυφαίας αυτής Αγγλίδας μετρ αστυνομικών μυθιστορημάτων (1890-1976).

Η “Ποντικοπαγίδα” παραμένει το μακροβιότερο θεατρικό έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου. Έκανε πρεμιέρα το 1952 στο West End του Λονδίνου, με τους Ρίτσαρντ Ατένμπορο και Σίλα Σιμ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και από τότε – εδώ και 60 χρόνια – εξακολουθεί να παίζεται ασταμάτητα.

Ξεκίνησε ως μικρό ραδιοφωνικό έργο το 1947 με τον τίτλο “Τρία τυφλά ποντίκια” ενώ πήρε το σημερινό της όνομα το πήρε από έναν στίχο του Σαίξπηρ όταν μετεξελίχθηκε σε κανονικό θεατρικό έργο. Ανέβηκε για 1η φορά σε παγκόσμια πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου 1952 στο Βασιλικό Θέατρο του Νότιγχαμ και μετά έκανε πρεμιέρα στο New Ambassador‘s Theatre στο Λονδίνο στις 25 Νοεμβρίου 1952, όπου και παρέμεινε μέχρι τις 23 Μαρτίου 1973. Από εκεί μεταφέρθηκε στο γειτονικό St. Martin’s Theatre, όπου η πρώτη παράσταση παίχτηκε 2 μέρες μετά, στις 25 Μαρτίου 1973. Η επιτυχία ήταν τεράστια.

Είναι αξιοσημείωτο πως μέχρι σήμερα, 403 ηθοποιοί και 235 αντικαταστάτες έχουν εμφανιστεί στο έργο (ο Ντέιβιντ Ράβεν μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες υποδυόμενος τον Ταγματάρχη Μετκάλφ για 4.575 παραστάσεις).

Στην παράσταση του Μανούσου Μανουσάκη πρωταγωνιστούν ο δημοφιλής και γοητευτικός ηθοποιός Γιάννης Αιβάζης, η Αγγελική Δαλιάνη, η αγαπητή Πατρινής καταγωγής ηθοποιός με την 40χρονη και πλέον πορεία στο θέατρο Όλγα Πολίτου, η οποία υποδύεται την αινιγματική κυρία Μπόιλ, η Κάτια Νικολαίδου, ο Γιώργος Ματαράγκας, ο Λευτέρης Δημητρόπουλος, ο Θοδωρής Αντωνιάδης και ο Πέτρος Ξεκούκης.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 20 και 15 ευρώ ενώ αυτά των ανέργων κάνουν 12 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. του ταμείου του θεάτρου Πάνθεον 2610-325778.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture