Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οδηγώντας στα… τυφλά στις Εθνικές Οδούς – Πώς να μην θρηνήσουμε θύματα;

Πάτρα: Οδηγώντας στα… τυφλά στις Εθνικές...
Χριστακόπουλος Θάνος

Στα σκοτάδια οι «αυτοκινητόδρομοι» της περιοχής

Η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή θρηνεί κάθε χρόνο δεκάδες θύματα στις Εθνικές Οδούς. Νέοι άνθρωποι αλλά και μεγαλύτεροι συμπολίτες μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Οικογένειες βυθίζονται στο πένθος κι όμως οι καθ’ ύλην αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα αφού δεν φροντίζουν να κάνουν έστω τα άκρος απαραίτητα για να βελτιωθούν κάπως οι συνθήκες οδήγησης.

Οι δρόμοι βρίσκονται, όπως καταγγέλλουν αναγνώστες του thebest.gr, στο κακό τους το χάλι. Κι αν για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι κάθετες διασταυρώσεις, στην Πατρών-Πύργου και αλλού θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθούν, κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον, οι εργασίες της Ολυμπίας Οδού, μέχρι τότε είναι πολλά που μπορούν να γίνουν.

Για παράδειγμα ο ηλεκτροφωτισμός των δρόμων έτσι ώστε τα βράδια οι συμπολίτες να μην οδηγούν στα… τυφλά με την ελπίδα να μην τους συμβεί κάτι. Πέραν λίγων σημείων που αποτελούν στην κυριολεξία τις φωτεινές εξαιρέσεις, οι Εθνικές και Επαρχιακοί Οδοί, Πατρών-Κορίνθου, Πατρών-Πύργου, Πατρών-Ιωαννίνων, η 111, ο δρόμος που οδηγεί στα Καλάβρυτα, η Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας κ.α. είναι βυθισμένες στο σκοτάδι.

Ειδικά το χειμώνα, όταν βρέχει, η ορατότητα είναι, χωρίς υπερβολή στο μηδέν, με τους οδηγούς και τους συνεπιβάτες τους να κάνουν το σταυρό τους για να φθάσουν σώοι στον προορισμό τους.

Όπως τονίζουν η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη ενώ χαρακτηρίζουν την αδιαφορία των υπευθύνων… δολοφονική.

Κι αν τώρα τα οικονομικά είναι «σφικτά», τόσα χρόνια που τα ευρώ έρεαν άφθονα, διερωτούνται δικαίως οι συμπολίτες, γιατί δεν είχαν φροντίσει οι έχοντες την εξουσία, να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα κονδύλια;

Ακόμα και τώρα όμως δεν είναι αργά να υπάρξουν παρεμβάσεις στα σημεία με τα περισσότερα ατυχήματα, γιατί εάν περιμένουμε την ολοκλήρωση των εργολαβιών θα χαθούν άδικα πολλά ακόμη ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις