Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Η παράσταση «Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες - Η Τελική Αναμέτρηση, Μέρος Α'» στις 27-29 Μαρτίου στην Πάτρα

Η παράσταση «Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες - ...

Στη σκηνή του Επίκεντρο+ στην Αγίου Διονυσίου

Παρότι είχε αρχικά ανακοινωθεί ο ερχομός τους για τα μέσα Μαρτίου, τελικά η παράσταση της ομάδας επίPlay «Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες - Η Τελική Αναμέτρηση, Μέρος Α'» θα έρθει να παρουσιαστεί στην Πάτρα, στο Επίκεντρο+ στην οδό Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου, την Παρασκευή 27/3 και το σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαρτίου 2015.

Ακόμα κι αν είσαι ένας ακαταμάχητος υπερ-ήρωας, χρειάζεται λεβεντιά και σχέδιο για να σώσεις μια ολόκληρη πόλη. Κυρίως όταν αυτή η πόλη είναι η Μπόχαμ Σίτυ!

Οι «Ακαταμάχητοι Λεβέντες» ξαναχτυπούν, με νέες περιπέτειες στο θέατρο Επίκεντρο+ , στις 27 - 29 Μαρτίου 2015 ξεδιπλώνοντας τις περιπέτειές τους επί σκηνής, σε μια αυτοσχεδιαστική διήγηση, πραγματική υπερπαραγωγή, που θα κάνει την πόλη να παραμιλάει.

Το μυστικό τους σχέδιο: επτασφράγιστο και δε θα τους πάρετε κουβέντα, όπως λέει με χιούμορ το δελτίο Τύπου, γιατί οι συγκεκριμένοι ήρωες, σ' αυτή τη μεγάλη περιπέτεια του μυαλού, ακολούθησαν άγνωστες διαδρομές, που ξεκινούν από σκοτεινές αίθουσες του βωβού κινηματογράφου, «κρύφτηκαν» χωρίς να βγάλουν τσιμουδιά στο χώρο των κινουμένων σχεδίων, ζωντάνεψαν τις ιδέες τους με το σώμα τους και την τεχνική της παντομίμας - που θυμίζει έντονα Marcel Marceau - για να προσφέρουν μια απολαυστική κωμωδία δράσης χωρίς προηγούμενο.

Η ομάδα επίPlay, που ζωντάνεψε την περιπέτειά της στο Φεστιβάλ OFF OFF ATHENS 2014, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης και στο θέατρο Επί Κολωνώ, παρασύροντας το κοινό σε μια ανεπανάληπτη θεατρική εμπειρία, δημιουργεί μια δική της γλώσσα θεατρικής έκφρασης, μέσω του σωματικού αυτοσχεδιασμού. H πρωτότυπη   μουσική,  δίνει τον τόνο σε μια άσκηση συγχρονισμού, που αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της.

Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες. Μια «χολιγουντιανή υπερπαραγωγή δράσης» απλά ακαταμάχητη, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Σύλληψη: ομάδα επίPlay

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαϊτης

Μουσική: Νίκος Τσέκος

Κοστούμια: Luca Casanova.

Παίζουν οι Αλέξανδρος Πέρρος, Μαρίνα Κουτρούμπα, Αυγουστίνος Κούμουλος.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ.

Διάρκεια: 50 λεπτά.

Κρατήσεις Θέσεων: 2610-461050.

Ακολουθεί το κείμενο του Δημήτρη Χαλιώτη με τίτλο «Τρεις εν δράσει»

Μία νέα θεατρική ομάδα μας συστήνεται φέτος τον χειμώνα στη σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δεν προλαβαίνουμε να μετράμε νεοσύστατες ομάδες στη θεατρική Αθήνα. Στην περίπτωση όμως της επίPlay τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ο Αλέξανδρος Πέρρος, ο Αυγουστίνος Κούμουλος και η Μαρίνα Κουτρούμπα μεταμορφώνονται, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Δεγαΐτη και τις μουσικές του Νίκου Τσέκου, σε. «Ακαταμάχητους Λεβέντες».

«Όλα ξεκίνησαν στο τρίτο έτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, όπου ο Αλέξανδρος παρουσίασε στο πλαίσιο των εξετάσεων έναν αυτοσχεδιασμο-τρέιλερ μιας b-movie ταινίας δράσης. Έχοντας αυτή την ιδέα φτιάξαμε ένα καμβά, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη γενικότερη θεματολογία ταινιών και σειρών δράσης όσο και κάποια "επεισόδια" που ξέραμε ότι θέλαμε να παραστήσουμε με σωματικό αυτοσχεδιασμό, όπως ας πούμε μία σκηνή καταδίωξης με μηχανές», μου εξηγούν.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η παράσταση «Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες - Η τελική αναμέτρηση, μέρος Α'». Ποιοι είναι όμως οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες; «Είναι μια οργάνωση υπερκατασκόπων με σκοπό την προστασία της φανταστικής πόλης Μπόχαμ Σίτυ από τα συνδικάτα του εγκλήματος και συγκεκριμένα από τον Δρ. Κακούργο», με κατατοπίζουν σχετικά ο Αλέξανδρος, ο Αυγουστίνος και η Μαρίνα, που μεταμορφώνονται επί σκηνής στον Μπλε Κορμοράνο, στο Αγέρωχο Πάντα και στην Ατσάλινη Πεταλούδα.

Χρησιμοποιώντας τον σωματικό αυτοσχεδιασμό και την παντομίμα μέσα από την τεχνική του Μαρσέλ Μαρσό και έχοντας ένα ευρύ φάσμα αναφορών, από τις ταινίες του Τσάπλιν μέχρι τα κόμιξ της Marvel και της DC, οι τρεις τους ζωντανεύουν από το μηδέν -χωρίς σκηνικά και κοστούμια- έναν κόμικ κόσμο περιπέτειας και δράσης. Ο λόγος υπάρχει μόνο σε κάποια συνδετικά κομμάτια της παράστασης. «Αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο είναι η δυνατότητα του να δημιουργείς τα πάντα από το τίποτα με μόνο όπλο το σώμα και την φαντασία. Όπου προέκυψε η ανάγκη για "ομιλία" αρθρώθηκε ένας λόγος καρτουνίστικος που πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες της παράστασης», σχολιάζουν τα παιδιά.

Δύο πράγματα τους απασχολούσαν μόνιμα στις πρόβες. «Το πρώτο», μου λένε, «είναι πώς μπορεί μια δεδομένη εικόνα να αποδοθεί με οικονομία έκφρασης και αμεσότητα. Και το δεύτερο βασικό μέλημά μας ήταν η αφηγηματική οικονομία και οι ρυθμοί της παράστασης, δηλαδή η εναλλαγή δυναμικών και πιο στατικών σκηνών. Επίσης μας απασχόλησε και το σύνολο της πληροφορίας που παίρνει κάθε στιγμή ο θεατής. Μια σκηνή όπου υπάρχει υπερπληροφόρηση κι ο θεατής χάνεται είναι το ίδιο κακή με μια βαρετή σκηνή όπου τίποτα ουσιαστικό δεν συμβαίνει.»

Η παράσταση που κατάφεραν να φτιάξουν είναι άκρως διασκεδαστική, αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική από την πλευρά τους. Παρακολουθώντας τους να δίνουν όλο τους το είναι επί σκηνής είχα σχεδόν ιδρώσει εγώ για λογαριασμό τους. «Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Πρέπει να είμαστε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο σε εγρήγορση, όχι μόνον οι ηθοποιοί επί σκηνής αλλά και ο τεχνικός που συντονίζει τους ήχους και τους φωτισμούς. Όμως όταν νιώθεις ότι αυτό που κάνεις περνάει στον κόσμο κι επικοινωνείς ουσιαστικά μαζί του, η ενέργεια που παίρνεις φθάνει και περισσεύει για άλλες δέκα παραστάσεις!» μου επισημαίνουν.

Το τέλος σε αφήνει μετέωρο. Θες να μάθεις τι γίνεται παρακάτω. Όλη η λογική της παράστασης είναι ότι παρακολουθείς ένα επεισόδιο μίας σειράς, οπότε στο φινάλε μένεις με την αγωνία. Και ευτυχώς για εμάς, οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες θα επιστρέψουν για να συνεχίσουν την ιστορία από εκεί που την άφησαν. «Το "μέρος Α" είναι μόνο η αρχή», μου λένε με νόημα και προσθέτουν: «Έχουμε πολλά σχέδια για το μέλλον και φυσικά ένα από αυτά είναι και η ολοκλήρωση της "Τελικής Αναμέτρησης'».

Ένα ακόμα σχέδιο-όνειρό τους είναι να καταφέρουν να ταξιδέψουν με την παράσταση στο εξωτερικό. «Είναι κάτι που θα το θέλαμε πάρα πολύ», μου εξομολογούνται. «Πόσο μάλλον όταν η παράσταση προσφέρεται για κάτι τέτοιο καθώς είναι κυρίως σωματική και το μόνο που χρειάζεται μετάφραση είναι τα αφηγηματικά μέρη που προάγουν την ιστορία. Μπορεί δηλαδή να γίνει κατανοητή από τον οποιονδήποτε και οπουδήποτε».

Η επίPlay έχει όλα τα φόντα για να ξεχωρίσει. Κάνει κάτι διαφορετικό και το κάνει καλά. Τα παιδιά έχουν ρίξει πολλή δουλειά και φαίνεται. «Το θέμα είναι να ξέρεις ποιος είσαι και τι θέλεις. Αφού το βρεις αυτό πρέπει να έχεις κάτι να πεις στον κόσμο. Από κει και πέρα όρεξη για δουλειά, αγάπη για το αντικείμενό μας, πίστη στους εαυτούς μας, υπομονή κι επιμονή ως προς τα όνειρα και τις διεκδικήσεις μας», μου απαντούν όταν τους ρωτάω τι είναι αυτό που χρειάζεται για να πετύχεις. Και καταλήγουν: «Όταν υπάρχουν όλα αυτά, λειτουργούν ως δια μαγείας και κανένας δεν χάνεται!»

metropolispress.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View