Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι μικρο-ομολογιούχοι από το PSI

Νίκος Νικολόπουλος: Παρέμβαση για την απ...

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας

«Η εξαπάτηση των μικρο-ομολογιούχων από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι παρούσα και η αδικία που έχουν υποστεί βοά», τονίζει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, ο βουλευτής και Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση «να θεσμοθετήσει την τροπολογία που είχε καταθέσει από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την επίλυση του ζητήματος υπέρ των μικρο-ομολογιούχων».

Ο κ. Νικολόπουλος στην ερώτησή του μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής: «Στην αναδιάταξη του Ελληνικού χρέους το 2012 συμμετείχαν χωρίς την θέλησή τους και 15.000 οικογένειες, που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους στο Ελληνικό κράτος, υπό την μορφή ομολόγων, με αποτέλεσμα την οικονομική τους καταστροφή.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, κ. Σαμαράς, προεκλογικά το 2012 σε δηλώσεις του αλλά και γραπτώς, με ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της ΝΔ, δήλωνε, ότι έχει τη λύση.

Λύση δεν δόθηκε και το πρόβλημα οδήγησε πολλούς σε απόγνωση, ακόμη και σε αυτοκτονία.

Οι μικρο-ομολογιούχοι που υπέστησαν «κούρεμα» των ομολόγων τους, ελέω PSI, μέχρι πρότινος, ετοιμάζονταν να στραφούν κατά των Ελληνικών τραπεζών. Οι σχετικές αγωγές στα πολιτικά Δικαστήρια, όπως μας είχαν ενημερώσει πολίτες και φίλοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ήταν επίσης μέχρι πρότινος έτοιμες για κατάθεση, ενώ πληροφορηθήκαμε ότι ετοιμάζονται αντίστοιχες αγωγές και κατά του Ελληνικού Δημοσίου προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Εκτιμήσεις του «Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου» ήταν,  ότι οι αγωγές θα ξεπεράσουν τις 1.000 μόνο κατά των τραπεζών, ενώ μπορεί να φτάσουν έως και τις 6.000 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι ομολογιούχοι ήταν προετοιμασμένοι, κατά τις πληροφορίες μας, να στραφούν κατά των τραπεζών, με το αιτιολογικό ότι οι τελευταίες ευθύνονται, που δεν τους ενημέρωσαν για το γεγονός ότι τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου μετατράπηκαν από επένδυση χαμηλού σε επένδυση μεσαίου ή ακόμα και υψηλού ρίσκου».

Ο κ. Νικολόπουλος καταθέτει τα εξής ερωτήματα:

-          Ήταν ή όχι θεσμική υποχρέωση των τραπεζών να προωθήσουν σχετική ενημέρωση ως άνω στους μικρο-ομολογιούχους, με βάση την οποία αρκετοί από αυτούς, θα είχαν επιλέξει άλλου είδους εργαλείο επένδυσης των κεφαλαίων τους;

-          Εάν τα πολιτικά δικαστήρια δικαιώσουν τους μικρο-ομολογιούχους, όταν εκείνοι, με την ελπίδα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, αποφασίσουν τη συνέχεια της δικαστικής διεκδίκησης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σε επίπεδο  Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δεν θα συντελέσουν στον διεθνή διασυρμό της χώρας μας για μια ακόμα φορά;

-          Πόσες υπολογίζεται ότι είναι οι οικογένειες που έχασαν το κεφάλαιό τους, από την εφαρμογή του PSI και στα πόσα δισ. ευρώ συνολικά ανέρχεται;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις