Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πόσες συντάξεις στοίχισε η παρέλαση της Αθήνας;

Πόσες συντάξεις στοίχισε η παρέλαση της Αθήνας;

Του Διονύση Ζακυνθινού

Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Τις γουστάρω τις (στρατιωτικές) παρελάσεις.

Χωρίς να διακατέχομαι σε καμία των περιπτώσεων από μιλιταριστικό πνεύμα, μου αρέσει να βλέπω να παρελαύνουν σε άψογους σχηματισμούς τα (καλογυαλισμένα, για την περίσταση) άρματα και την ίδια ώρα να πετάνε από πάνω τους τα F-16. Είναι υπερθέαμα, βρε παιδί μου. Και δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που θέλει να βλέπει τέτοιο σόου.

Έτσι, να την πω την αμαρτία μου, την απόλαυσα (από την τηλεόραση) την επιβλητική στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας. Μιλάμε για παρελασάρα! Χωρίς υπερβολή, από την εποχή της χούντας είχε η Αθήνα να ζήσει τέτοια παρέλαση. Για να μην πούμε ότι, ούτε επί χούντας τέτοια παρέλαση!
Ιστορική ειρωνεία, παραδοξότητα; Ότι η χουντικών προδιαγραφών παρέλαση έγινε με κυβέρνηση Αριστεράς! Μιας Αριστεράς που ανέκαθεν αποκήρυσσε μετά βδελυγμίας τις παρελάσεις.

Αλλά έτσι δεν γίνεται συνήθως στη ζωή; Έρχεται μια στιγμή που γεύεσαι αυτό που αποδοκιμάζεις, αυτό που κοροϊδεύεις. Όπως έλεγε και η συχωρεμένη η γιαγιά μου «ό, τι κοροϊδεύεις στο τέλος το λούζεσαι»! Ψέματα;

Τι να σου κάνει, όμως και ο Αλέξης; Έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξασφάλισε την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις εκλογές, υποχρεώθηκε να στραφεί για κυβερνητική στήριξη και συγκατοίκηση στο γνωστό κόμμα της λαϊκής Δεξιάς (sic).

Επομένως, πρέπει και ο συγκάτοικος να κάνει το κομμάτι του, προς ανταπόδοση της κυβερνητικής υποστήριξης. Από το να παίρνει το στρατιωτικό ελικόπτερο για να πηγαίνει στα Καλάβρυτα μέχρι να διοργανώνει στρατιωτική, παπαδοπουλική, παρέλαση. Έτσι δεν είναι;

Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο, εάν ο Αλέξης ήταν αυτοδύναμος, να ζούσαμε αυτό το σόου.

Καμιά δεκαριά χιλιάδες σημαιούλες μοίρασε, λέει, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον κόσμο να τις κουνάει βλέποντας τα άρματα να παρελαύνουν.

Καλή, ομολογουμένως, ακούγεται αυτή η δουλειά στους δυσκοίλιους καιρούς που ζούμε. Ποιος ήταν ο προμηθευτής τους και με ποια κριτήρια επιλέχθηκε; Έγινε κάποιος διαγωνισμός ή είχαμε απευθείας ανάθεση;

Πόσο κόστισαν οι σημαιούλες και σε τελική ανάλυση ποιο ήταν το συνολικό κόστος της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης;

Ο λαλίστατος υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν έχει παρά να βγει να μας εξηγήσει πόσο πήγε το… μαλλί της μιας περίπου ώρας που κράτησε το σόου για να χειροκροτήσουμε τα στρατά και να νιώσουμε για λίγο εθνικά υπερήφανοι.

Κοντολογίς, τώρα που το ελληνικό κράτος τραβάει μεγάλο ζόρι για να βρει τα λεφτά ώστε να ανταποκριθεί ακόμη και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, όπως στην πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, πόσες συντάξεις κόστισε η παρέλαση;

Κάθε απάντηση, δεκτή.

 

ΣΣ: Σχόλια, άρθρα και αναλύσεις του Διονύση Ζακυνθινού διαβάζετε και στο προσωπικό blogτου: zakpatras.wordpress.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις