Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Οι Πατρινοί ποιητές κοντά μας" - Εκδήλωση στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Πάτρα: "Οι Πατρινοί ποιητές κοντά μ...

Το Σάββατο 28 Μαρτίου

Στον απόηχο του εορτασμού  της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης,  ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνει το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 8.00 το βράδυ,  στο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου,  εκδήλωση με τίτλο «Οι πατρινοί ποιητές κοντά μας».

Οι ποιητές Σπύρος Βρετός, Γιάννης Ζαρκάδης, Δημήτρης  Κάβουρας, Νικολέτα Κατσιδήμα- Λάγιου, Βασίλης Λαδάς, Στάθης Λειβαδάς, Τηλέμαχος Τσαρδάκας και Μαρία Τσιράκου θα απαγγείλουν ποιήματά τους,   ενώ θα τους συνοδεύει το κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου.

«Κουαρτέτο Εγχόρδων»

Μαριάννα Σαφάροβα (βιολί Ι), Άλλα Σελαλμαζίδη (βιολί ΙΙ), Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ (βιόλα), Νικολάι Κομισάροβ (βιολοντσέλο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

W.A. Mozart       Divertimento  n.3

Allegro

Andante

Presto

 

D.  Shostakovich       Waltz from suite n.2

F. Kreisler                  Miniature Viennese March

F. Lehar                       Waltz

S. Joplin                      Ragtime

 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΑΦΑΡΟΒΑ

Πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού από το πατέρα της. Φοίτησε στο Special School of Music της Τασκένδης.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Μόσχα στο Tchaikovsky State Conservatory με την καθηγήτρια Maia Glezarova , μετά έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με την καθηγήτρια Irina Bochkova. Από το 1989 ήταν πρώτη σολίστ στην State Chamber Orchestra ”Vivaldi” της Μόσχας. Έχει εμφανιστεί στη Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Βουλγαρία.

Έχει συνεργαστεί με την National Orchestra της Ιταλίας. Από το 1991 είναι μέλος της Ορχήστρας Πατρών (κορυφαία στα πρώτα βιολιά και από το 2008 εξάρχων).

Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις με τα σύνολα (τρίο, κουαρτέτα, κουιντέτα ) και ως σολίστ με την Ορχήστρα στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει λάβει μέρος ως σολίστ στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, στο Φεστιβάλ του Mozart στην Αθήνα (”Μουσείου Μπενάκη” ), στο Φεστιβάλ «Μέρες Σύγχρονης Μουσικής» ,στο Διεθνές Φεστιβάλ στην Πάτμο. Έχει κάνει CD με την Ορχήστρα Πατρών «L’estate» του Vivaldi (σολίστ).

 

 

ΑΛΛΑ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗ

Η Άλλα Σελαλμαζίδη αποφοίτησε από την Μουσική Ακαδημία του Νοβοσιμπίρσκ Ρωσίας (καθηγητής Alexei Gvozdov στο τμήμα εγχόρδων – βιολί).Συνεργάστηκε με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Ουλιανόφσκ (Ρωσίας) στα Α΄ βιολιά.

Το 1991 μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα (Πάτρα) με την οικογένειά της. Από τότε ήταν μέλος της Ορχήστρας Πατρών. Έχει διδάξει βιολί σε διάφορα Ωδεία. Ως μέλος της Ορχήστρας έχει εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, Ελλάδας, Γερμανίας, Γαλλίας,Αυστρίας και της Ιταλίας, Επίσης έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την ίδια Ορχήστρα.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΜΑΓΚΟΥΛΟΒ

Γεννήθηκε στην Άλμα-Άτα του Καζαχστάν. Σπούδασε στο Special School of Music και στο State Conservatoire της Άλμα-Άτα , με καθηγητή τον V.Hess. Εργάστηκε στην Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Άλμα-Άτα. Από το 1988 ήταν μέλος στο Κουαρτέτο Εγχόρδων του Καζαχστάν. Έχει συνεργαστεί με διάφορες Ορχήστρες Δωματίου και έχει κάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.Έχει εμφανιστεί στη Ρωσία, Ιταλία,Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδα. Από το 1991 είναι μέλος της Ορχήστρας Πατρών.

ΝΙΚΟΛΑΙ ΚΟΜΙΣΣΑΡΟΒ

Γεννήθηκε στο Χαρκόβ της Ουκρανίας. Σπούδασε στο Special School of Music του Χαρκόβ, με καθηγητή τον I. Rozavsky και στο State Tchaikovsky Conservatoire της Μόσχας, με καθηγητή τον V. Feygin.

Συνεργάστηκε με τις Ορχήστρες Δωματίου : Tchaikovsky Conservatoire,  Amanteus» και « Viva» της Μόσχας, καθώς και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας. Έχει εμφανιστεί σε πόλεις της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Από το 1991 είναι μέλος της Ορχήστρας Πατρών.

 

 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Θωμόπουλος, ενώ για την  Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα μιλήσει ο Πέτρος Βάης.

 

Την εκδήλωση συντονίζει η Μαίρη Σοφούλη, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture