Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Τσαγκάρης στα χρόνια της κρίσης - Η οικονομική στενότητα αναβίωσε το επάγγελμα- Μπαλώνουν αντί να αγοράζουν - ΒΙΝΤΕΟ &ΦΩΤΟ

Πάτρα:Τσαγκάρης στα χρόνια της κρίσης - ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μια οικογενειακή επιχείρηση από το 1852

Εχουν τιμηθεί οικογενειακώς με μετάλια για τις υπηρεσίες τους ,απο το βασίλειο της Αυστροουγγαρίας εν έτει 1875. Ο λόγος για την οικογένεια Ηλιόπουλου στην Πάτρα, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των επιδιορθώσεων υποδημάτων απο το 1852. Τσαγκάρης ο πατέρας, τσαγκάρης και ο γιος και μάλιστα απο τα 12 του χρόνια. Δίπλα στον πατέρα του ο κ.  Ανδρέας Ηλιόπουλος έμαθε τη δουλειά. Σήμερα είναι 62 χρονών και είναι τσαγκάρης 50 χρόνια.

Στο κατάστημα του κου Ηλιόπουλου στην οδό Κανακάρη, μπορεί να δει κανείς κάθε τύπο υποδήματος και σε κάθε πιθανή κατάσταση. Από καινούριο εως σχεδόν κατεστραμμένο. "Είναι πολλοί πελάτες μου που μου φέρνουν υποδήματα σχεδόν κατεστραμμένα. Ξηλωμένα και φθαρμένα εξωτερικά και εσωτερικά. Κι όμως θέλουν να τα επιδιορθώσουν. Δεν έχουν χρήματα για καινούρια και αυτό φαίνεται και στα παζάρια που ακολουθούν όταν κι αν τελικά τα επιδιορθώσω. Η μέση τιμή είναι γύρω στα 5 ευρώ κι όμως δεν έχουν ούτε αυτά", λέει στο thebest.gr ο κ. Ηλιόπουλος.

"Κάνω αυτή τη δουλειά 50 χρόνια. Είναι όμορφο συναίσθημα να βλέπεις στα μάτια του πελάτη σου την χαρά όταν παραλαμβάνει το ζευγάρι υποδημάτων του και είναι όπως τα είχε φανταστεί. Εχουμε να κάνουμε με κάτι που αφορά στην άνεση και την ομορφιά και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ωστόσο ο κόσμος δεν έχει ούτε τα 5 ευρώ που κατα μέσο όρο κοστίζει μια επιδιόρθωση. Και εκεί αρχίζει η γκρίνια", μας λέει ο κ. Ηλιόπουλος.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως τα τελευταία χρόνια η δουλειά στο κατάστημα αυξήθηκε και χρειάστηκε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και να μεγαλώσει τον χώρο του. Ενδεικτικό της κρίσης που οδηγεί ολοένα και περισσότερους πολίτες στην λύση της επιδιόρθωσης...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις