Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανατροπή στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη - Ο δικηγόρος της οικογένειας αφήνει ανοικτή την εκδοχή της δολοφονίας

Ανατροπή στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακου...

Ο ερευνητής δεν αποκλείει ο άτυχος νέος να άφησε σημείωμα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έβαλε τέλος στη ζωή του ο 20χρονος φοιτητής, αλλά να έπεσε θύμα δολοφονίας, αφήνει ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη, αφού ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή. “Δεν αποκλείεται η δολοφονία. Περιμένουμε τα αποτελέσματα”, λέει ο Δημήτρης Μπούκας σχετικά.

Όπως λέει, πάντως αυτό για το οποίο δεν χωρά καμία αμφιβολία, είναι ότι ο Βαγγέλης είχε πέσει επανειλημμένα θύμα βασανιστηρίων από συμφοιτητές του στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων. Ο ίδιος επισημαίνει ότι έβριζαν το παιδί, το χτυπούσαν και προσέβαλαν την προσωπικότητά του.

Την ίδια ώρα, μαρτυρία φίλου του Βαγγέλη για το μαρτύριο που ζούσε σοκάρει.

“Ο Βαγγέλης ήρθε να μείνει μαζί μου μετά από επεισόδια που έγιναν σε βάρος του από συμφοιτητές μας από την Κρήτη.

Τον είχα δει και εγώ χτυπημένο στο πρόσωπο και τα αυτιά.

Άκουσα ότι την ημέρα των εκλογών, στις 25 Ιανουαρίου τον έδεσαν σε καρέκλα και τον πείραζαν στο δωμάτιο των Κρητικών.

Ο ιδιωτικός ερευνητής που όρισε η οικογένεια πάντως, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Βαγγέλης να άφησε σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στο θάνατο, αλλά κάποιος να το εξαφάνισε γιατί ενδεχομένως τον ενοχοποιούσε. “Αφού η πόρτα ήταν ανοιχτή το πήρε αυτός που τον ενοχοποιούσε”, λέει χαρακτηριστικά ο Φώντας Βρόσγος.

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και το βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται ο Βαγγέλης με πέντε συμφοιτητές του σε δωμάτιο της γαλακτοκομικής σχολής, ενώ δεν αποκλείουν να χρησιμοποιήθηκε ως μέσο εκβιασμού σε βάρος του 20χρονου.

Οι άγριες καταστάσεις που ζούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης πίσω από τις κλειστές πόρτες της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ξεδιπλώνονται μέσα από τις σελίδες του πορίσματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Μεταξύ άλλων, φύλακας της σχολής δήλωσε: “Όταν μου ανοίξανε έκαναν ότι δεν τρέχει τίποτε και πως ο θόρυβος προερχόταν από τον (αναφέρεται όνομα) που μετακόμιζε το κρεβάτι (το οποίο ήταν μισοδιαλυμένο και ανήκε στον Βαγγέλη Γιακουμάκη).

Το δωμάτιο ήταν ανάστατο και βρώμικο. Κάθονταν όλοι αρνάκια βλέποντας το PlayStation, εκτός του (αναφέρεται όνομα) που στεκόταν όρθιος δίπλα από το κρεβάτι. Παρατήρησα ότι τα χέρια του (αναφέρεται όνομα) ήταν κόκκινα και ο ίδιος αναστατωμένος”.

Όπως σημειώνεται, το περιστατικό έλαβε χώρα την Καθαρά Δευτέρα όταν ο Βαγγέλης απουσίαζε από τη Σχολή, ενώ την επομένη που επέστρεψε έψαχνε τάβλες για να φτιάξει το κατεστραμμένο κρεβάτι του ώστε να μπορέσει να κοιμηθεί.

Ο ίδιος επισημαίνει: “Βρέθηκαν κουρεμένα μαλλιά στο τέλος του διαδρόμου, στην πίσω είσοδο. Αποδείχτηκε ότι ήταν από το πατάκι εισόδου. Όταν γύρισε την επόμενη ημέρα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είδε σπασμένο το κρεβάτι του και άρχισε να περιφέρεται στους διαδρόμους ζητώντας από τους συμφοιτητές του τάβλες για να επιδιορθώσει τη ζημιά και να μπορέσει να κοιμηθεί”.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα περιστατικά εκφοβισμού δεν σταμάτησαν ποτέ και μάλιστα κάποια από αυτά είναι πρόσφατα.

Παράλληλα, φοιτητές που έχουν καταθέσει αναφέρουν πως η διεύθυνση γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν παρενέβαινε στο βαθμό που θα έπρεπε.

Συμφοιτητής του Βαγγέλη έλεγε μεταξύ άλλων: “Μία μέρα πριν από τις εκλογές άκουσα ότι τον δένανε σε μία καρέκλα και ότι θα τον βάζανε στην ντουλάπα για να κάνει το τζουκ μποξ. Οι καθηγητές γνώριζαν την κακή θέση του Βαγγέλη. Τους είχαμε πει τα πάντα. Τους είχα πει και εγώ τι γινόταν. Θεωρώ ότι η Διεύθυνση δεν έβαζε ένα τέλος σε όλα αυτά λόγω πολιτικών παρεμβάσεων”.

“Ο (αναφέρεται όνομα) απείλησε τον (αναφέρεται όνομα) ότι αν ξανακάνει παρατήρηση για την φασαρία που κάνει η παρέα του, θα τον κρεμάσει από το παράθυρο. Τον απείλησε δηλαδή γιατί διαμαρτυρήθηκε για τον θόρυβο που έκανε τις ώρες κοινής ησυχίας”, αναφέρει άλλος φοιτητής.

Επιπλέον, στο πόρισμα αναφέρεται ότι θύματα bullying έπεσαν και άλλα δυο παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έψαχνε τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι που του έσπασαν»- Πόρισμα φέρνει στο φως τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη

Μία συγκλονιστική μαρτυρία για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη –Φίλη και συμφοιτήτριά του είπε πως κανόνιζαν να πάνε στο Καρναβάλι του Ρεθύμνου

Το μεγάλο μυστικό του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γιακουμάκη - Η συγκλονιστική επιστολή των γονιών του - Tί δείχνει βίντεο που παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.

"Ήταν ένα αρνί σε αγέλη λύκων..." Συγκλονίζουν οι περιγραφές συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη

 

Πηγή: megatv.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις