Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολυμπία οδός: Στο τέλος του χρόνου στην κυκλοφορία το τμήμα από το Κιάτο μέχρι το Ρίο

Ολυμπία οδός: Στο τέλος του χρόνου στην ...

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό

Στην τελική ευθεία εισέρχονται τα έργα της Ολυμπίας Οδού, με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου έως Πάτρα να προχωρεί στις πρώτες παραδόσεις τμημάτων, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας, ενώ διαδοχικά τμήματα θα δίδονται στην κυκλοφορία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Στα 120 χλμ. του αυτοκινητόδρομου, υπό τις δεδομένες συνθήκες, η παράδοση θα γίνει σε 3 διαδοχικές περιόδους, με την πρώτη περίοδο να τοποθετείται τον ερχόμενο Οκτώβριο και αφορά το τμήμα Αρχαία Κόρινθος - Κιάτο.

Προς το τέλος του έτους, όπως γράφει η imerisia.gr, πρόκειται να λειτουργήσει και το υπόλοιπο τμήμα από το Κιάτο μέχρι το Ρίο. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο μήκος του δρόμου που θα λειτουργήσει ταυτόχρονα, απελευθερώνοντας δεκάδες χιλιόμετρα δρόμου που σήμερα βρίσκονται υπό κατασκευή. Το τελευταίο κομμάτι θα αφορά τον κόμβο του Ρίο και το «κούμπωμα» με την Περιμετρική Πάτρας και το τοπικό δίκτυο της πόλης.

Ιόνια οδός

Την ίδια στιγμή, στην Ιόνια Οδό, τα έργα στο νότιο τμήμα (από την Αμφιλοχία) βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ στο βόρειο τμήμα οι εργασίες εκτελούνται φυσιολογικά, παρά τις δυσκολίες που εμφανίζονται στην μορφολογία του εδάφους. Οι πρώτες παραδόσεις τμημάτων αναμένονται μετά το καλοκαίρι. Τα σημεία που είναι υπό κατασκευή στην Ιόνια Οδό περιλαμβάνουν εννέα ανισόπεδους κόμβους και οκτώ γέφυρες και μία σήραγγα 900 μέτρων με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΜΑΛΙΑΚΟΥ

Το «νήμα» στις μεγάλες παραδόσεις τμημάτων στα υπό κατασκευή έργα της χώρας, στους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες ταχείας κυκλοφορίας,  «έκοψε» το τμήμα κυκλοφορίας από την Αγία Μαρίνα έως τις Ράχες μήκους 20 χλμ. (Πέταλο Μαλιακού), με την κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα να είναι ανοιχτή από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ ανοίγει και η κυκλοφορία του τμήματος με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Ο νέος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συν Λωρίδα Έκτατης Κυκλοφορίας (ΛΕΑ), τρεις σήραγγες διπλού κλάδου, πέντε κοιλαδογέφυρες και υποδομή υψηλών προδιαγραφών, μειώνει σημαντικά τον χρόνο απόστασης μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης, ενώ ο οδηγός που ξεκινά από την Αθήνα (σε κλειστό αυτοκινητόδρομο) θα βγαίνει από αυτόν στα Τέμπη και για μόνο 25χλμ. Επί της ουσίας, με τη νέα παράδοση, η εθνική αρτηρία Αθήνα - Θεσσαλονίκη αγγίζει την οριστική της ολοκλήρωση.

Το έργο Στυλίδα-Ράχες ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007 με αρχικό χρονοδιάγραμμα το 2010, ενώ μαζί με την παράκαμψη Λαμίας που παραδόθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, το Πέταλο του Μαλιακού μετατρέπεται πλέον σε ασφαλή κλειστό αυτοκινητόδρομο. Με την πλήρη παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος «Α/Κ Αγ. Μαρίνας - Ράχες», το οποίο εντάσσεται στα τμήματα που κατασκευάζει το ελληνικό δημόσιο και παραχωρεί προς λειτουργία στην Κεντρική Οδό, δίδεται οριστική λύση στο μείζον ζήτημα οδικής ασφάλειας του Μαλιακού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις