Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Έψαχνε τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι που του έσπασαν»Πόρισμα φέρνει στο φως τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη

«Έψαχνε τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι...

Τι αποκαλύπτεται στο πόρισμα

α περιστατικά βίας εναντίον του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και άλλων συμφοιτητών του, έρχονται στο φως της δημοσιότητας σήμερα μέσα από το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Όπως θα δείτε παρακάτω, στο συγκεκριμένο πόρισμα υπάρχουν σελίδες από το ποινολόγιο και το βιβλίο συμβάντων της σχολής, όπως και καταθέσεις φοιτητών που γνωρίζουν τι συνέβαινε στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Μάλιστα, εμπεριέχονται και περιστατικά με θύμα τον 20χρονο φοιτητή, τα οποία στη συνέχεια δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογες ποινές στους υπαιτίους.

Ενδεικτικό είναι απόσπασμα του φύλακα της σχολής, που γράφει στις 8 Μαρτίου 2014 στο βιβλίο ότι ενώ ο Βαγγέλης έλειπε στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι του.

Για εκείνο το βράδυ ο φύλακας αναφέρει ότι «όταν πήγα για δεύτερη φορά στις 03.10 τα ξημερώματα να ελέγξω τι συμβαίνει είδα τον … (αναφέρει όνομα σπουδαστή) με κόκκινα χέρια και εμφανώς αναστατωμένο».

Οταν ο Βαγγέλης γύρισε την επόμενη μέρα στα Γιάννενα έψαχνε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να βρει τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του και να μπορέσει να κοιμηθεί.

Τα περιστατικά εκφοβισμού, όπως προκύπτει από την έρευνα, δεν σταμάτησαν ποτέ και μάλιστα κάποια από αυτά είναι πρόσφατα.

Η έρευνα εστιάζεται στην 25η Ιανουαρίου, ημέρα για την οποία πολλοί διαφορετικοί σπουδαστές είχαν ακούσει για τραμπουκισμούς εις βάρος του 20χρονου Γιακουμάκη.

«Την ημέρα αυτή είχα ακούσει ότι θα τον δένανε σε καρέκλα και θα τον κλειδώνανε στην ντουλάπα», αναφέρουν οι καταθέσεις.

Η Διεύθυνση της Σχολής, σύμφωνα με όσα είπαν αρκετοί φοιτητές, γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν παρενέβαινε στο βαθμό που θα έπρεπε. Σε κατάθεσή του φίλος του Βαγγέλη λέει ότι «ο αρχηγός της παρέας των Κρητικών εμφανιζόταν ως ο εκπρόσωπος των πατριωτών του στα θέματα που προκύπτουν στη σχολή και σχετίζονται με το διευθυντή».

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση αναφέρουν μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ότι είναι ό,τι χειρότερο και άδικο να στοχοποιούνται άκριτα όλοι οι Κρητικοί φοιτητές που σπούδαζαν στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Και αυτό γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και σήμερα βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας δημοσιευμάτων που τους εμφανίζουν ως τραμπούκους.

Επισημαίνουν δε ότι ο φόβος της βεντέτας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ορατός και δεν πρέπει κανείς να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Οι φοιτητές από την Κρήτη που φέρονται να τραμπούκιζαν σπουδαστές ήταν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πορίσματος, μεμονωμένα παραδείγματα, τα οποία, ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι θύματα bullying πήγαν να πέσουν και άλλα παιδιά -στο πόρισμα αναφέρονται δύο- τα οποία αντιστάθηκαν από την αρχή, απομακρύνθηκαν και γλίτωσαν. «Απείλησε τον … (αναφέρεται όνομα σπουδαστή) ότι αν ξανακάνει παρατήρηση για τη φασαρία στο δωμάτιο θα τον κρεμάσει από το παράθυρο», λέει στην κατάθεσή του φοιτητής.

Ερωτηθείς ένας από τους φοιτητές από τον ανακριτικό υπάλληλο γιατί πιστεύει ότι η Διεύθυνση της Σχολής δεν έβαζε ένα τέλος στα περιστατικά αυτά, απαντά: «Εμείς ό,τι μαθαίναμε τα λέγαμε.

Είχαμε πει ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Θεωρώ ότι μπορεί να υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις».

Αρμόδια στελέχη τονίζουν, πάντως, ότι κανένας πολιτικός δεν τηλεφώνησε στη Διεύθυνση για θέμα που σχετίζεται με την υπόθεση Γιακουμάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο είναι οι πολιτικοί που είχαν επικοινωνήσει με τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής για διευθέτηση άλλων θεμάτων.

«Βρέθηκαν κουρεμένα μαλλιά στο τέλος του διαδρόμου, στην πίσω είσοδο»

7/3/2014: Οι μαθητές στο 212 δωμάτιο έκαναν φασαρία κατά τις 00.15. Ανέβηκα επάνω και είδα στο δωμάτιο το μαθητή… (αναφέρεται όνομα) να πιάνει με το χέρι του τον ώμο πονώντας. Οταν τον ρώτησα τι έπαθε, μου είπε «τίποτα». Συγχρόνως είχαν βγει από το δωμάτιο οι… (αναφέρονται ονόματα) και πήγαν στο δωμάτιο 210. Ανέβηκα ξανά στις 00.30 και τους είδα να κάθονται μαζί και να παίζουν ένα παιχνίδι.

8/3/2014: Ωρα 02.20 ακούστηκε φασαρία από τους πάνω ορόφους. Ολα ήταν ήσυχα εκτός από το δωμάτιο 212 όπου οι παραπάνω φοιτητές έκαναν έντονη φασαρία. Ακούγονταν ήχοι από σανίδες, έπιπλα και σωματικοί ήχοι. Αφού περίμενα πέντε λεπτά και οι ήχοι συνεχίζονταν, χτύπησα την πόρτα και πήγα να δω στο δωμάτιο τι συμβαίνει. Ηταν όμως κλειδωμένα.

Σταμάτησαν ξαφνικά τη φασαρία και τους φώναξα να ανοίξουν. Αργησαν χαρακτηριστικά να το κάνουν αφού εν τω μεταξύ σιγοψιθύριζαν.

Οταν μου ανοίξανε έκαναν ότι δεν τρέχει τίποτε και πως ο θόρυβος προερχόταν από τον … (αναφέρεται όνομα) που μετακόμιζε το κρεβάτι (το οποίο ήταν μισοδιαλυμένο και ανήκε στον Βαγγέλη Γιακουμάκη).

Το δωμάτιο ήταν ανάστατο και βρόμικο. Κάθονταν όλοι αρνάκια βλέποντας το Play Station, εκτός του… (αναφέρεται όνομα) που στεκόταν όρθιος δίπλα από το κρεβάτι. Παρατήρησα ότι τα χέρια του… (αναφέρεται όνομα) ήταν κόκκινα και ο ίδιος αναστατωμένος. Δεν παραδέχθηκαν τίποτα απ’ ό,τι τους είπα. «Σαν τι να γίνεται, επαέ;», μου απάντησαν. Οταν προχώρησα συνέχιζαν για λίγα λεπτά να μιλούν και να γελάνε δυνατά.

Ωρα 03.10. Βρέθηκαν κουρεμένα μαλλιά στο τέλος του διαδρόμου, στην πίσω είσοδο. Αποδείχθηκε ότι ήταν από το πατάκι εισόδου. Οταν γύρισε την επόμενη ημέρα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είδε σπασμένο το κρεβάτι του και άρχισε να περιφέρεται στους διαδρόμους ζητώντας από τους συμφοιτητές του τάβλες για να επιδιορθώσει τη ζημιά και να μπορέσει να κοιμηθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις