Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Η Τζοκόντα, εκτός από αινιγματικό χαμόγελο, είχε και... υψηλή χοληστερίνη

Η Τζοκόντα, εκτός από αινιγματικό χαμόγε...

Τι προδίσει το "μυστικό" της

Ένα σημάδι κοντά στην κόγχη του αριστερού της ματιού και ένα άλλο στη ράχη του δεξιού της χεριού, που αποτύπωσε ο Λεοντάρντο Ντα Βίντσι, αποκαλύπτουν τα "προσωπικά δεδομένα" της υγείας της Μόνα Λίζα.

Το σημάδι στο μάτι είναι ένα ξανθέλασμα, ενώ το σημάδι τη χέρι είναι ένα ξάνθωμα, που αποτελούν ενδείξεις δυσλιπιδαιμίας.

Το "μυστικό" της Τζοκόντα αποκάλυψε ο παθολόγος Αναστάσιος Καψαλιάρης, σε ανακοίνωσή του, με θέμα τις εξωκαρδιακές εκδηλώσεις των δυσλιπιδαιμιών, την οποία παρουσίασε, σήμερα, στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

"Οι δυσλιπιδαιμίες είναι διαταραχές (ποσοτικές ή ποιοτικές) του μεταβολισμού των λιποπρωτεϊνικών σωματιδίων -LDL, χυλομικρά, HDL, VLDL- που μεταφέρουν τα λιπίδια στον οργανισμό" εξήγησε ο κ. Καψαλιάρης.

Εκδηλώσεις των δυσλιπιδαιμιών είναι η αθηροσκλήρωση που σχετίζεται με τη στεφανιαία νόσο, τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και την περιφερική αγγειοπάθεια. Υπάρχουν, όμως, και οι εξωκαρδιακές εκδηλώσεις, που εντοπίζονται στους τένοντες, το δέρμα, τους οφθαλμούς και το πεπτικό σύστημα.

πηγή:govastileto.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being