Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ το Αρχαιολογικό Μνημείο που η ανάδειξή του μας κόστισε 700.000 ευρώ και το απολαμβάνουν οι… κότες! ΦΩΤΟ

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ το Αρχαιολογικό Μνημείο που...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ο λόγος για το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της πόλης

Η σύγχρονη ιστορία της ανάδειξής του θυμίζει λίγο από Οδύσσεια: Ένα σημαντικό κομμάτι του Μεσαιωνικού και Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Πάτρας, είχε την τύχη ή την ατυχία να «πέσει» πάνω στην χάραξη της Μίνι Περιμετρικής της πόλης.

Εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, από την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, το θέμα της μεταφοράς του απασχόλησε, πολιτικούς, αρχαιολόγους και φυσικά τα τοπικά ΜΜΕ.

Τελικά μετά από πολλές περιπέτειες το κομμάτι που «εμπόδιζε» τη διέλευση του δρόμου μεταφέρθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω. Μάλιστα ο χώρος στον οποίο βρίσκεται σήμερα, αναπλάστηκε.

Μπήκε περίφραξη, φτιάχτηκε παρκινγκ αρκετών θέσεων, κτίριο υποδοχής των μελλοντικών επισκεπτών, μπήκαν μπαγκάκια, γρασίδι, δημιουργήθηκαν διαδρομές περιπάτου, τοποθετήθηκε ειδικός φωτισμός, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κ.α..

Ένα πραγματικό στολίδι που μας κόστισε, ούτε λίγο ούτε πολύ (τότε άλλωστε λεφτά υπήρχαν), 700.000 ευρώ!!!

 


 

 

Όλα καλά μέχρι εδώ. Δυστυχώς όμως έκτοτε τον, ομολογουμένως, πανέμορφο αυτό αρχαιολογικό χώρο έχουν την ευκαιρία ν’ απολαμβάνουν μόνο οι κότες των παρακείμενων κοτετσιών, κάτι πρόβατα που βοσκούν στην περιοχή και κάποιοι ελάχιστοι περιπατητές που περνούν από το σημείο.

Γιατί; Απλά επειδή εδώ και τόσα χρόνια οι αρμόδιοι πολιτικοί μας δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ολοκληρώσουν την περιβόητη Μίνι Περιμετρική. Ένα έργο, που όταν ολοκληρωθεί (η Περιφέρεια έχει ως στόχο να το παραδώσει στα τέλη του 2015), θα επιτρέψει σε εκατοντάδες συμπολίτες και όχι μόνο να διαπιστώσουν κατά πόσο τα ευρώ τους έπιασαν τόπο.

Πέραν όσων θα χρησιμοποιούν καθημερινά το δρόμο και θα θαυμάζουν το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο (το βράδυ φωτισμένο είναι πραγματικά υπέροχο), λογικά ο χώρος θ’ ανοίξει και στο κοινό… έως τότε υπομονή!

Λίγοι μήνες έμειναν, ας ελπίσουμε ότι να νέα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις