Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο αστυνομικός υπόδειγμα της ...γειτονιάς μας - Ο Ανδρέας Κάππος που κερδίζει καθημερινά τα εύσημα του κόσμου για τις υπηρεσίες του

Πάτρα: Ο αστυνομικός υπόδειγμα της ...γε...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Δείτε ΦΩΤΟ

Είναι ίσως απο τα πιο γνώριμα στους πολίτες πρόσωπα της τοπικής αστυνομίας.

Κι όχι μόνο γιατί είναι συνεχής η παρουσία του στο κέντρο της πόλης λόγω της υπηρεσίας στην ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και γιατί δεν είναι λίγες οι... σωτήριες παρεμβάσεις του σε πολλές περιπτώσεις κατα το παρελθόν.

Ο αστυνομικός Ανδρέας Κάππος μετρά πολλά χιλιόμετρα ...υπηρεσίας στην Πάτρα και απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης των πολιτών.

Κάτι που ίσως να αποτελεί το σημαντικότερο εύσημο στη σταδιοδρομία του.

Μόλις σήμερα, έσωσε έναν 60χρονο άνδρα που απειλούσε να πέσει στο κενό απο το περβάζι πολυκατοικίας.

Για να τον προσεγγίσει, ο αστυνομικός Ανδρέας Κάππος πήδηξε με αυτοθυσία απο διαμέρισμα του έκτου ορόφου στον πέμπτο όροφο με κίνδυνο της ζωής του.εσωσε έναν ηλικιωμένο κύριο με ψυχολογικά προβλήματα μπροστα στα μάτια όλων των περαστικών.

Με αυτοθυσία τράβηξε την τελευταία στιγμή τον ηλικιωμένο μέσα στο μπαλκόνι καθώς απειλουσε πως θα αυτοκτονήσει. Οπως αναφέρουν και συμπολίτες με επιστολή τους στο thebest.gr "τέτοιους αστυνομικούς θα πρεπει να εχει η ελληνική αστυνομία που βάζουν μπροστα τη ζωή τους για να σώσουν τους συνανθρώπους τους".

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ανδρέας Κάππος με τον συνάδελφό του Κώστα Πατέντα κατάφεραν να σώσουν απο πνιγμό ένα 17μηνο παιδάκι, αναλαμβάνοντας να συνοδεύψουν τη μεταφορα του απο το κέντρο της Πάτρας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων με ταχύτητα και ασφάλεια.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το δίδυμο των συγκεκριμένων αστυνομικών αναλαμβάνει ανάλογη επιχείρηση.

Τον Ιανουάριο του 2014 κλήθηκαν να επέμβουν σε αντίστοιχο περιστατικό.

Τότε, οι δύο αστυνομικοί με αυταπάρνηση και ζήλο είχαν επίσης ανοίξει τους δρόμους για να μεταφερθεί ένα ακόμη 17μηνων βρέφος στο νοσοκομείο σώζοντάς το από πνιγμό κάνοντάς του ειδική λαβή για να ξεκολλήσει ένα κομμάτι πατάτας από τον λαιμό του.

Για τη συνδρομή τους σε αυτά τα περιστατικά οι δυο αστυνομικοί έχουν τιμηθεί τόσο απο την αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας όσο και απο τη Μητρόπολη Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις