Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νεοκλασικά… "διαμάντια" που ανακαινίστηκαν κι αλλάζουν την εικόνα του κέντρου – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Νεοκλασικά… "διαμάντια"...
Χριστακόπουλος Θάνος

Στη Ρήγα Φεραίου τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα

Η Πάτρα είναι γεμάτη από μικρά και μεγαλύτερα νεοκλασικά «διαμάντια» τόσο στο λεγόμενο ιστορικό της κέντρο όσο και στην Άνω Πόλη. Δυστυχώς όμως τα περισσότερα από αυτά έχουν αφεθεί στην τύχη του με αποτέλεσμα να έχουν ρημάξει ή καταρρεύσει.

Πολλά επίσης κατεδαφίστηκαν σε προηγούμενες δεκαετίες και στη θέση τους υψώθηκαν κακόγουστες πολυκατοικίες καταστρέφοντας την ομορφιά και την γραφικότητα της πόλης.

Δεν λείπουν όμως και οι εξαιρέσεις. Τα νεοκλασικά εκείνα δηλαδή που οι ιδιοκτήτες τους, είτε εκμεταλλευόμενοι κάποιο οικονομικό πρόγραμμα (αρκετά χρόνια πριν) ή πιο πρόσφατα βάζοντας το χέρι βαθειά στην τσέπη, τα αναπαλαίωσαν.

Τους έδωσαν και πάλι την αρχική τους αίγλη και αποτελούν πλέον πραγματικά «διαμάντια» για τη Πάτρα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα δύο πανέμορφα κτίρια (που βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν) στην Ρήγα Φεραίου & Αράτου και Ρήγα Φεραίου & Βότση.

Ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο η ανακαίνιση και σε ένα τρίτο επίσης στην Ρήγα Φεραίου & Φιλοποίμενος.

Απολαύστε τα και φανταστείτε πώς θα ήταν σήμερα η πόλη εάν εγκαίρως κάποιοι είχαν φροντίσει να διατηρήσουν και ανακαινίσουν πολλά περισσότερα από τα νεοκλασικά της πόλης…!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις