Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δ. Μπάσης και Ρ. Χρηστίδου - "Συμπράττουμε για έναν ιερό σκοπό στην προσπάθεια κατά των ναρκωτικών"

Δ. Μπάσης και Ρ. Χρηστίδου - "Συμπρ...

Αυτή την Τετάρτη μαζί με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων σε ένα πρόγραμμα -αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες

«Συμπράττουμε για έναν ιερό σκοπό στην προσπάθεια που γίνεται κατά των ναρκωτικών». Αυτό ανέφεραν με έμφαση οι δύο εκλεκτοί ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, Δημήτρης Μπάσης και Ραλλία Χρηστίδου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στο ξενοδοχείο Αστήρ με αφορμή την μεγάλη συναυλία που θα δώσουν μαζί και με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων αυτή την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 για την στήριξη του έργου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.

Η συναυλία με τίτλο «Αφιέρωμα στους Μεγάλους συνθέτες» στην οποία εκ των χορηγών είναι και το thebest.gr, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, στις 21.00 το βράδυ.

Η Ραλλία Χρηστίδου που πρωτοξεχώρισε με το κομμάτι «Εγώ για σένα», έστειλε από την Πάτρα ηχηρό μήνυμα κατά της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και υπέρ της ανάγκης πρόληψης.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που μου δίνεται για 1η φορά η ευκαιρία να συμπράξω με την σημαντική Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών που δεν έχω υπηρετήσει. Όπως έχω ξαναπεί, είμαι κατά των ναρκωτικών.

Είναι μεγάλη η χαρά μου που μέρος των χρημάτων από τη συναυλία θα διατεθεί σε ένα σημαντικό σκοπό. Είμαι κατά των εξαρτήσεων και πιστεύω πως ο άνθρωπος πρέπει να γεννιέται ελεύθερος και έτσι να παραμένει αιώνια. Το θέμα των ναρκωτικών είναι σοβαρό και μεγάλο.

Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) ασχολείται με την πρόληψη αλλά και την επισήμανση των αιτίων που κάποιος καταφεύγει στα ναρκωτικά. Είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο το έργο του συγκεκριμένου φορέα, να βοηθάει να βγει ένας νέος άνθρωπος από το αδιέξοδο και την μοναξιά που αισθάνεται ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή που η κοινωνία μας μαστίζεται από την κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά ότι βιώνουμε, έχει και κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα.

Χαίρομαι που με την ευκαιρία της συναυλίας αυτής θα ειπωθούν σημαντικά πράγματα και θα στείλουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ενότητας που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να αισθανθεί πιο δυνατός και να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες», τόνισε χαρακτηριστικά η Ραλλία Χρηστίδου, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως φέτος συνεργάζεται για 1η φορά με τον Δημήτρη Μπάση.

Οι δυο τους αυτό τον μήνα (τα Σάββατα εμφανίζονται στην Αθήνα, στο Ρυθμός Stage) ενώ όπως ανέφερε στο thebest.gr η Ραλλία Χρηστίδου η συνεργασία τους αναμένεται να συνεχιστεί και την καλοκαιρινή περίοδο με μουσικά live σε όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με τη συναυλία της Τετάρτης 11/3/2015 στην Πάτρα ο συμπαθής ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης που ήδη βρίσκεται στα μουσικά πράγματα κοντά 18 χρόνια τώρα, διευκρίνισε πως πρόκειται για ένα ξεχωριστό πρότζεκτ και concept ειδικά φτιαγμένο για την συγκεκριμένη βραδιά που θα περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων συνθετών, από τον Βαμβακάρη και τον Τσιτσάνη φτάνοντας μέχρι το σήμερα.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και προσωπικά τραγούδια της δισκογραφίας των Δημήτρη Μπάση και Ραλλίας Χρηστίδου ενώ θα ακουστούν και κομμάτια Ελλήνων συνθετών που είναι πολύ επίκαιρα με την κατάσταση της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης, ο οποίος και έχει την ενορχηστρωτική επιμέλεια ενώ συνεργάζεται με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων από το 1992, το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκινά από την εποχή του μεσοπολέμου και το ρεμπέτικο, περιλαμβάνει κι ένα αφιέρωμα στους δύο σπουδαίους συνθέτες μας Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι ενώ θα ακουστούν και τραγούδια συνθετών όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, κ.α.

«Με τον αξέχαστο μαέστρο και ιδρυτή της Ορχήστρας Θανάση Τσιπινάκη γνωριζόμασταν από το ’92. Ήμουν ενεργός ενορχηστρωτής της ορχήστρας και την έχω ζήσει σε όλες της τις μορφές. Έχει αφήσει μία μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά στην Πάτρα και οφείλουν οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης της Πάτρας να την στηρίξουν ώστε να συνεχίσει το έργο της. Η Ορχήστρα έχει δώσει δείγμα γραφής και πανελλαδικά, έχει ταξιδέψει και στο εξωτερικό και το δείγμα της οφείλει να μείνει», είπε ο κ. Παπαζαχαριάκης.

Την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων στην συναυλία της Τετάρτης θα διευθύνει ο μαέστρος Στάθης Σούλης, ο οποίος έχει ξαναδουλέψει με την Ορχήστρα τα τελευταία χρόνια σε συναυλίες στο Ηρώδειο και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας.

Ο Δημήτρης Μπάσης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών προσθέτοντας πως οι καλλιτέχνες είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτές τις προσπάθειες. Μάλιστα όταν ο Χρήστος Γκρεκιώτης, υπεύθυνος του Παραρτήματος Πάτρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών έκανε αναφορά στον Γιώργο, ένα νέο άνθρωπο που τέλειωσε το πρόγραμμα απεξάρτησης, βρήκε δουλειά αλλά στη συνέχεια δικάστηκε για παραπτώματα όσο ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και οδηγήθηκε στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ο Δημήτρης Μπάσης υπογράμμισε πως «θα πρέπει να αφιερώσουμε στον Γιώργο όλη τη συναυλία μας».

Δυστυχώς αυτός ο άνθρωπος οδηγήθηκε και πάλι στην φωλιά του λύκου, είπε με νόημα ο κ. Γκρεκιώτης.

Πάντως η περίπτωση του Γιώργου αναμένεται να εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών την Τρίτη 10/3 όπου κσι θα κριθεί το αίτημα του για αποφυλάκιση.

Ο Δημήτρης Μπάσης θυμήθηκε πως η 1η φορά που τραγούδησε πλαισιωμένος από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ήταν το 2000 μαζί τότε και με τους Γιώργο Ανδρέου και Ελένη Τσαλιγοπούλου. «Έχουμε κάνει πολλές συναυλίες μαζί ενώ είχα και συμμετοχή σε δίσκους της Ορχήστρας. Θυμάμαι την Βάγια Ζεππάτου μικρό κοριτσάκι και τώρα είδα πως έχει αναλάβει μετά τον θάνατο του Θανάση Τσιπινάκη την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας. Συμπράττω για έναν ιερό σκοπό, την προσπάθεια του ΕΣΥΝ κατά των ναρκωτικών και χαίρομαι που τα έργα των μεγάλων Ελλήνων συνθετών που θα παρουσιάσουμε, θα αποδοθούν και με ένα άλλο ηχόχρωμα αυτό της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μπάσης.

Η Βάγια Ζεππάτου όπως είπε με την σειρά της, δουλεύουν και προετοιμάζουν τη συναυλία αυτή ένα μήνα τώρα. «Είμαστε πάντα δίπλα σε προσπάθειες για την βοήθεια των συνανθρώπων μας. Είναι μία ιδιαίτερη παράσταση και ο Δημήτρης Μπάσης και η Ραλλία Χρηστίδου είναι από τις σπουδαιότερες σύγχρονες φωνές του ελληνικού τραγουδιού», τόνισε η Βάγια Ζεππάτου.

Ο Χρήστος Γκρεκιώτης θύμισε πως είναι η 4η φορά που η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων παίζει σε συναυλία για τους σκοπούς του ΕΣΥΝ Πάτρας με τη διαφορά ότι στις τρεις προηγούμενες ήταν παρών και ο Θανάσης Τσιπινάκης. «Καμαρώνω ότι ούτε ένα παιδί της Ορχήστρας όλα αυτά τα χρόνια δεν έμπλεξε με τον εφιάλτη των ναρκωτικών, γι’ αυτό και πρέπει κι άλλα παιδιά να παροτρύνονται να συμμετέχουν σε τέτοια σχήματα», ανέφερε ο κ. Γκρεκιώτης ο οποίος δεν παρέλειψε να προσθέσει πως τα ναρκωτικά έχουν δυστυχώς πλέον μπει και στις αυλές των σχολείων ενώ ήταν καυστικός όσον αφορά τις μεθόδους θεραπείας που προτάθηκαν από τον ΟΗΕ με τις υποκατάστατες ουσίες  όπως την βουπρενορφίνη και την μεθαδόνη.

«Έξω από τον περίβολο του Νοσοκομείου στο Ρίο συχνά δημιουργείται μία ιδιότυπη πιάτσα με τα βαποράκια να πουλούν τη δόση για το απόγευμα σε όσους παλεύουν λαμβάνοντας τα υποκατάστατα. Είναι ένα ατελέσφορο σύστημα που δυστυχώς εφαρμόζεται και στην χώρα μας. Στις ΗΠΑ οι θάνατοι από βουπρενορφίνη και μεθαδόνη, υποκατάστατα της ηρωίνης έχουν φτάσει να είναι περισσότεροι από τα τροχαία».

Τα εισιτήρια για την συναυλία της Τετάρτης 11/3/2015 στην Πάτρα κοστίζουν 8 ευρώ στην προπώληση και 10 ευρώ στην είσοδο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου στο Ρίο.

Εισιτήρια προπωλούνται στα εξής σημεία, Discover, Γωνιά του Βιβλίου, βιβλιοπωλείο Ροδόπουλου και στα Video Club SEVEN.

Για τους ανέργους, φοιτητές, ΑΜΕΑ το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε το τηλ. 6972307470.

Παρούσα στην συνέντευξη Τύπου ήταν και η Μάγδα Κατσιμίγα που έχει αναλάβει το διοργανωτικό - επικοινωνιακό κομμάτι της συναυλίας.

*Το κεντρικό μήνυμα του ΕΣΥΝ Πάτρας είναι το εξής,

Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Ναι στη ζωή και στον Αγώνα για μία κοινωνία που δεν θα έχει ανάγκη από κανένα ναρκωτικό.

Oι φωτ. από τη συν. Τύπου είναι της Φαύστας Φρατζή.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture