Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: "Λίγο πριν χαθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, δέχθηκε άγρια επίθεση"

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: "Λίγο π...

Τι λέει το πόρισμα της ΕΔΕ

Αβίωτος είχε γίνει ο βίος του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τη βία που του ασκούσε ομάδα συμφοιτητών του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Ένας ακόμη φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, τόλμησε και αποκάλυψε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη ένα ακραίο περιστατικό βίας που συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα σε βάρος του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα στο χώρο της Σχολής.

«Δέχτηκε άγρια επίθεση λίγο πριν χαθεί»

Μια εβδομάδα περίπου μετά της εκλογές τον έδεσαν με το ζόρι σε μια καρέκλα. Εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει και όταν τα κατάφερε, ένας από τους αυτούς τον ακολούθησε στο διάδρομο της εστίας, του πέρασε έναν ιμάντα στο λαιμό και τον τραβούσε με δύναμη.

Ο Βαγγέλης σύμφωνα με τον μάρτυρα, αναστατωμένος πήγε στο δωμάτιο του και κλειδώθηκε. Τότε οι Κρητικοί χτυπούσαν δυνατά την πόρτα απειλώντας τον πως αν δεν ανοίξει θα το μετανιώσει. Ο 20χρονος εκείνη την ημέρα δεν ξεμύτισε από το δωμάτιο του.

Ο Βαγγέλης το τελευταίο διάστημα φαινόταν καταβεβλημένος. Χαρακτηριστικό του φόβου που ένιωθε ήταν πως επέλεγε να κάνει ντους στις 3 τα ξημερώματα για να μην τον δουν οι συμπατριώτες του και του κλείσουν το νερό.

Στην ενδοσχολική βία καταλήγει και το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο αγνοούμενος φοιτητής απ’ την Κρήτη, υπήρξε θύμα συστηματικής ενδοσχολικής βίας. Αυτό προκύπτει από την ΕΔΕ της Ειδικής Επιτροπής που όρισε ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός. Τα μέλη της Επιτροπής με επικεφαλής τον δικηγόρο Ανδρέα Αθανασόπουλο, πραγματοποίησαν έρευνα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων που κράτησε δεκαεννιά ημέρες. Μίλησαν με φοιτητές, με το προσωπικό της Σχολής, με τους εκπαιδευτικούς και έλεγξαν όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που η Επιτροπή έχει στα χέρια της, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για bullying εναντίον του 20χρονου φοιτητή, πριν και μετά τον Μάρτιο του 2014 που ο Βαγγέλης άλλαξε δωμάτιο στην εστία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής εκτιμούν ότι κάποια απ’ τα γεγονότα ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης. Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Ανδρεας Αθανασόπουλος σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο "Τούνελ", περιέγραψε την πίκρα που ένιωσε όταν άκουσε από τους ίδιους τους φοιτητές τις καταγγελίες σε βάρος του αγνοούμενου.

Το πόρισμα της Επιτροπής κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, που είναι το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει αν θα αποδοθούν ή όχι ευθύνες στους ιθύνοντες της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Υπουργός και επιβεβαιώνει την άσκηση βίας

Ο αναπληρωτής υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την παραίτηση του Διευθυντή της Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ALPHA, δηλώνοντας συγκλονισμένος με όσα διάβασε στο πόρισμα.

"Συγκλονίστηκα από αυτά που γράφονται και από αυτά που μπορείς να... αντιληφθείς πίσω από τις λέξεις. Θεώρησα σκόπιμο να αντιδράσω άμεσα. Εκτός από την παραίτηση του διευθυντή της σχολής, η υπόθεση δεν τελειώνει εκεί. Δεν μπορεί να έχουμε ποινές για βλάβες στη σχολή και την ίδια ώρα να αγνοούνται τέτοια ζητήματα. Τα φαινόμενα βίας που αναφέρονται στο πόρισμα είναι πάρα πολλά...", τόνισε.

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του Βαγγέλη – Τι έδειξε η ΕΔΕ – Οι μαρτυρίες συμφοιτητών του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις