Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου έχασε το όριο η Δράκου

Για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου έχασε...

Για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Το πρώτο της μετάλλιο, αλλά και το όριο του Στέφανου Δημητριάδη για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή που βρίσκεται στη Μασσαλία της Γαλλίας, εκεί όπου διεξάγεται το «4ο διεθνές μίτινγκ Μεσογείου».

Ο έλληνας κολυμβητής ήταν 2ος στα 200μ πεταλούδα, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο και πιάνοντας το όριο για την Ολυμπιάδα του 2016 με την επίδοση του 1:56.89 (1:56.97 το όριο). Παράλληλα, με τον εξαιρετικό του χρόνο επιβεβαίωσε το όριο για το Παγκόσμιο του Καζάν (1:57.37), το οποίο ήδη κατέχει από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2014.

Άτυχη ήταν η Νόρα Δράκου, παρά την εξαιρετική της εμφάνιση, καθώς έχασε το όριο για το Παγκόσμιο στα 50μ ύπτιο, μόλις για 1 εκατοστό του δευτερολέπτου. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε στον τελικό στην 5η θέση, με χρόνο 28.61, με το όριο να είναι στο 28.60.

Πρώτος στον μικρό τελικό των 200μ ελεύθερο ήταν ο Χρήστος Κατραντζής, με επίδοση 1:49.95, ενώ η Θεοδώρα Γιαρένη κατετάγη 4η στον μικρό τελικό τελικό των 200μ ελεύθερο, με επίδοση 2:01.27. Πρώτος και ο Παναγιώτης Χιώτης στον μικρό τελικό των 200μ πρόσθιο με 2:17.04.

Πλήθος ελληνικών συμμετοχών στα αυριανά προκριματικά της σπουδαίας διοργάνωσης, με 7 ελληνικές συμμετοχές. Το χορό των ελληνικών προσπαθειών ανοίγουν οι Δημητριάδης- Κατραντζής με τη συμμετοχή τους στα 100μ πεταλούδα. Ο Γιάννης Καρπουζλής θα μετάσχει στα 50μ πρόσθιο, ενώ η Θεοδώρα Γιαρένη και η Νόρα Δράκου στα 50μ πρόσθιο. Ο Οδυσσέας Μελαδίνης θα αγωνιστεί στα 50μ ελεύθερο, ενώ ο Παναγιώτης Χιώτης στα 200μ Μ. ατομική.

Ο συνοδός προπονητής των ελλήνων κολυμβητών στη Μασσαλία, Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης σημείωσε: «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, το όριο που έπιασε ο Στέφανος Δημητριάδης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Κολύμπησε εξαιρετικά και έδειξε ότι βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι μία από τις καλύτερες κούρσες του συγκεκριμένου αθλητή που έχω δει. Τα υπόλοιπα παιδιά κολύμπησαν επίσης πολύ καλά, γεγονός είναι ότι το απόγευμα απέδωσαν καλύτερα από τα πρωινά προκριματικά. Συνεχίζουμε με πλήθος συμμετοχών αύριο, που ελπίζουμε ότι μπορούν να μας αποφέρουν ανάλογα αποτελέσματα».

Ο προπονητής του Στέφανου Δημητριάδη, Τάσος Καράμπελας, αναφερόμενος στη μεγάλη επιτυχία του αθλητή του σημείωσε: «Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Πέρα από τις προπονήσεις, ο Στέφανος τελείωσε παράλληλα και τη σχολή του, οπότε ήταν ένα πολύ πιεστικό διάστημα γι’ αυτόν, αλλά νιώθουμε ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μας με την επίδοση του. Ολόκληρη η ελληνική αποστολή μάλιστα ταλαιπωρήθηκε μέχρι να φτάσει στη Μασσαλία, αλλά ο Στέφανος ήταν πολύ συγκεντρωμένος στο σκοπό του και κατάφερε να κάνει αυτή την επίδοση. Είναι μία πολύ σπουδαία επιτυχία για εμάς, καθώς φεύγει το άγχος, αφού καταφέραμε να πιάσουμε από πολύ νωρίς το όριο. Πρωταρχικός μας στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, όπου θέλουμε μία καλή εμφάνιση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports