Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Ύποπτα" σχόλια περί πιθανού "ατυχήματος" από τους Γερμανούς λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup

"Ύποπτα" σχόλια περί πιθανού &...

"Οσο πιο γρήγορα εφαρμόσετε τις μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο γρηγορα θα πάρετε το χρήμα"

Δύο ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup, η Γερμανία συνεχίζει την ίδια αδιάλλακτη στάση της και στέλνει αυστηρά αλλά και "ύποπτα" μηνύματα στην Ελλάδα, δείχνοντας πως το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει καμία απόφαση ούτε και για τμηματική εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, κυβερνητική πηγή στη Γερμανία ανέφερε πως η Αθήνα κάνει λόγο για χρηματοδοτική γέφυρα, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για το πρόγραμμα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με κάποιες ευελιξίες.

Μάλιστα, δήλωσαν πως έχουν γνώση για τις πιέσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση και δηλώνουν με νόημα "γνωρίζουμε ότι μπορεί να γίνει ατύχημα".

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: «Οσο πιο γρήγορα εφαρμόσετε τις μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο γρηγορα θα πάρετε το χρήμα»

Όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθούν και τα χρήματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, επισήμανε ωστόσο ότι η διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσει πέρα από το τέλος Ιουνίου.

«Είναι στο χέρι της Ελλάδας πόσο γρήγορα θα προχωρήσει» τόνισε ο κ. Γιέγκερ και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να εφαρμοστεί, να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς και, εάν η αξιολόγηση είναι θετική, τότε και μόνο το Eurogroup θα μπορεί να αποφασίσει να εκταμιευθούν τα χρήματα.

Ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δημοσίευμα σχετικό με το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί εκτάκτως με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις